limera1n Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) Witam, Jestem w posiadaniu kilku gadżetów pod micro USB z których z powodzeniem korzystałem wraz z Redmi Note 4X. Teraz po zakupie mi6 zakupiłem też adapter firmy Unitek aby dalej moc korzystać z tych urządzeń. Niestety - o ile da się przez ten adapter ładować telefon i kopiować dane z PC o tyle funkcja OTG jest martwa. Telefon nie widzi żadnego urządzenia, pendrive'a, czytników kart... Za test napięcia wyjściowego posłużył mi znany gadżet w postaci wiatraczka pod micro USB który ani drgnie. Na zagranicznym forum trafiłem na wątek że OTG w ogóle nie działa na adapterach, jak jest w rzeczywistości? Macie jakieś adaptery USB-C -> micro które działają? Edited August 23, 2017 by limera1n Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 MI na mi5s plus nie działało na przejściówce, korzystam z kabla otg USB c (USB 3.0). Koszt - 8 zł bez dostawy. PzdrWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) Co nowy model z USB-C to taki sam temat Tak, działa OTG na przejściówkach. Masz po prostu przejściówkę bez jednego pinu podłączonego. Kup inną, gdzie na aukcji będzie zaznaczone, że działa OTG i będzie działać.Przekornie, jedna, która też nie działa to produkcji Xiaomi i tej zdecydowanie do OTG nie polecam. Edited August 28, 2017 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts