Daviteusz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) Port MIUI 9 na Android 7.0 MIUI.PRO, MIUI.AM i XIAOMI.EU z telefonu Mi Max. DZIAŁA - Uruchamianie - Aparat (Zdjęcia, Nagrywanie wideo) - RIL - Wifi - Bluetooth - GPS - Diody LED - Odtwarzanie wideo - Audio ( Nagrywanie i odtwarzanie ) - Sensory - Czytnik odcisku palca ( Tylko FPC! ) - Magisk - MTP - Tryb Czytania - Suwak jasności / auto-jasność NIE DZIAŁA - Czytnik odcisku palca ( Goodix ) - Dioda niskiego poziomu baterii - Mody kamery i mody twarzy ŹRÓDŁA - https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/port-miui-9-t3660261 - https://forum.turkdevs.com/konu/port-n-update-miui-9-3-beta-v8-1-25-for-xiaomi-redmi-note3-pro.13655/ DOWNLOADS - https://androidfilehost.com/?w=files&flid=212821&sort_by=date&sort_dir=DESC INSTALACJA Użyj tylko ZCX lub RedWolf Recovery - Pobierz ROM - Restart do Recovery - Zrób backup EFS i Presist - Wyczyść Data i Cache - Zainstaluj ROM - Restart Edited February 19, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Działa całkiem fajnie ale nie działa aparat i mikrofon. Pisali o tym na xda. Aparat niby w innej aplikacji działa ale nie łapie ostrości. Mam też problem z odciskami palców a niby mam ten dobry czytnik ale może wina tego, że nie instalowałem na czysto tylko bez wipe na stary system. Być może na czysto by było ok ale i tak dopóki nie naprawią aparatu to podziękuję. Dzielenie ekranu fajny bajer, mam nadzieję, że w oficjalnej wersji będzie obecne mimo brak zapowiedzianego nugata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted August 24, 2017 Author Share Posted August 24, 2017 Jak na pierwsze wydanie to i tak jest bardzo dobrze. System się nie sypie w ogóle. Magisk działa, moduły także, jest jeszcze wiele do zmian. Np. informacja o pojemności baterii Odnośnie aparatu to zainstaluj AGNi Kernel, po instalacji odrzyło i można robić zdjęcia. Z ostrością także nie mam problemów. Nie da się tylko nagrywać.Pisali też o problemach z odtwarzaniem filmów MX player czy wbudowanej aplikacji, u mnie także nie ma problemów, nawet w galerii można. YouTube działa także bez problemów. Przechodziłem z Resurrection Remix czyszcząc tylko Data i Cache/Dalvik w RedWolf TWRP. Trzeba jeszcze poczekać, mam nadzieję, że projekt przetrwa i naprawią błędy bo widać znaczną różnicę w porównaniu do 6.0Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 9, 2017 Author Share Posted September 9, 2017 Nowa wersja Based on Xiaomi.eu 7.9.7 Beta Voice Record Bug Fix Added Goodix FP Files (Not tested yet) Camera Fix Some Devices Added Latest Miui 9 Firmware New Kernel and Regulations Mx Player Fc Fix Minor Bugs Fix Download w pierwszym poście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matixxx Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Jak wrażenia z tego softu używa ktoś? Jestem ciekaw połączenia miui 9 z androidem 7 na redmi note 3.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 To sprawdź i się przekonaj. Moim zdaniem działa wydajniej niż na 6.0, ale jest jeszcze trochę nie działających lub źle działających funkcji. Wypisałem te które odnalazłem. Testów w benchmarkach nie robię bo cyfra w górę czy w dół nie robi różnicy podczas użytkowania. Byłem prawie na nim tydzień, ale zrezygnowałem na rzecz AOSP Oreo bo potrzebny był mi backup zdjęć i filmów w oryginalnej jakości bez utraty miejsca na dysku google. Nową wersję raczej przetestuję, polecam sprawdzić samemu co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 (edited) Lista zmian v7.9.14 Nagrywanie wideo naprawione Wysoka jasność naprawiona Dioda powiadomień naprawiona Tryb Czytania naprawiony Błędy: Manualne ustawienie poziomu auto jasności Dioda niskiego poziomu baterii Czytnik odcisku palca ( Goodix ) Download https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298986020 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited September 15, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Całkiem spoko działa ta najnowsza wersja. Naprawili chyba wszystko co nie działało w pierwszej wersji. Antutu 82 tysiące, na 6.0 miałem 68 tysięcy więc jakiś progres jest. Jedyne co nie działa jak powinno to aparat. Strasznie laguje, wszystko trwa 3x dłużej niż na xiaomi.eu i do tego nie da się ustawić zapisywania na karcie sd. Jak znajdę jakąś ciekawą appkę to chyba zostanę na dłużej na tym romie. Dzielenie ekranu super sprawa ale przydał by się większy wyświetlacz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 @Albin https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/themes/google-camera-hdr-60fps-t3656675 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Nie ma w opcjach ustawienia zapisywania na karcie SD, tylko rozdzielczość. Przetestowałem kilka aplikacji i tylko camera mx ma opcję zapisu na sd, która działa. Wydaje mi się, że ten rom może coś mieszać z pamięcią albo nie dawać odpowiednich uprawnień zapisu na karcie bo albo był komunikat w stylu "nie można wybrać tego folderu" albo zdjęcia zapisywały się uszkodzone. Stockowa aplikacja niezależnie od ustawień czy pamięć wewnętrzna czy zewnętrzna zapisuje w urządzeniu. Aplikację documents mam włączoną więc nie o to chodzi. Na razie spodobał mi się rom i jego szybkość, może niedługo naprawią całkiem aplikację aparatu i będzie po problemie. Na razie jedyne co mi się rzuciło w oczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 31 minut temu, Daviteusz napisał: @Albin https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/themes/google-camera-hdr-60fps-t3656675 Wymagany android 7? Bo na miui 9 mm nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 Spróbuj sobie to wrzucić w Recovery i ponownie uruchom aplikację: http://dl.dropbox.com/s/qmdm6vaqoqcmjji/Camera2API_JestemMortem.zip Gdy by coś się stało niedobrego to plik build.prop.bak w /system zamień na build.prop Jeśli nie zadziała nadal to wymagany 7.0+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 1 minutę temu, Daviteusz napisał: Spróbuj sobie to wrzucić w Recovery i ponownie uruchom aplikację: http://dl.dropbox.com/s/qmdm6vaqoqcmjji/Camera2API_JestemMortem.zip Gdy by coś się stało niedobrego to plik build.prop.bak w /system zamień na build.prop Jeśli nie zadziała nadal to wymagany 7.0+ Dzieki. Spróbuję w któryś dzień Nie ma jeszcze działającego xposed framework dla miui 7.9.15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 (edited) Powinien działać: xposed-v87.1-sdk23-arm64--MIUI-edition-by-SolarWarez-20170612.zip (dla 6.0) Edited September 15, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 No właśnie normalnie się instaluje ale w xposed Installer pokazuje, że jest nieaktywny. Na xda też piszą, że nie chodzi. Jak nie zrobią to się wkurze bo kupiłem ostatnio miui tweaks pro activator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 (edited) Raczej SolarWarez powinien to szybko poprawić, jeśli nie, to zrobi to ktoś inny w ciągu kilku dni. Ale sprawdź na pewno czy instalujesz 87 czy 87.1 bo na wersji 7.9.7 już musiałem wrzucać 87.1 Edited September 16, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ja używałem 87.1 od wersji 7.7.2 bo 87 powodowała bootloop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 17, 2017 Author Share Posted September 17, 2017 Gps fix dla wersji 7.9.14https://www.androidfilehost.com/?fid=961840155545596543Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 (edited) Właśnie miałem napisać, że gps nie działa... Dobrze, że jechałem z żoną i użyłem jej smartfona do nawigacji... Mod naprawia gps, dzięki. Edited September 19, 2017 by Albin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Są jakieś różnice między tym PORT'em a oficjalnym romem beta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 20, 2017 Author Share Posted September 20, 2017 (edited) Jak dla mnie takie ogólne różnice to: - Multi Window - Większy SOT na baterii - Działa tryb czytania z Costum kernelami - Zmniejszone DPI dzięki czemu więcej mieści się na ekranie - Szybsza instalacja aplikacji W sumie porównuję do xiaomi.eu na 6.0 bo global dev jak zawsze w tyle z nowymi funkcjami. Edited September 20, 2017 by Daviteusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Mogę prosić o link do działającego xposed framework dla owego portu? Chciałbym przetestować jak się sprawuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 20, 2017 Author Share Posted September 20, 2017 @Kamil Kupiec https://forum.xda-developers.com/xposed/xposed-framework-miui-9-7-0-sdk-24-t3665685 Google nie gryzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 @Daviteusz. W pracy jestem i nie mam jak szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 (edited) Root z zcx twrp nie działa na porcie. Często wyskakuje błąd systemu i launchera. I czy jest możliwość instalacji portu na global dev bez utraty danych? Edited September 21, 2017 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) Nie mogę coś aktywować miui tweaks activator. Jakieś pomysły? Aktywowałem po kilkunastu próbach. Potestuje trochę softa. Póki co zauważyłem, że czasami potrafi się przyciąć. Na plus zwiększona ilość tekstu na ekranie, quickswich i multiwindow Edited September 21, 2017 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 (edited) Dnia 20.09.2017 o 23:24, Kamil Kupiec napisał: Root z zcx twrp nie działa na porcie. Root z ZCX już ma prawie rok czasu więc warto raczej pobrać jakąś nowszą wersję: - http://download.chainfire.eu/supersu Ewentualnie zainstalować Magiska najnowszego bo także posiada Roota i wszystko śmiga Dnia 20.09.2017 o 23:24, Kamil Kupiec napisał: czy jest możliwość instalacji portu na global dev bez utraty danych? Ten port instalowałem na xiaomi.eu 7.9.7 robiąc tylko wipe cache i dalvik cache. Dnia 21.09.2017 o 12:47, Kamil Kupiec napisał: Potestuje trochę softa. Póki co zauważyłem, że czasami potrafi się przyciąć. Mnie się nie tnie w ogóle. Jestem na to wyczulony strasznie więc wiem co mówię Dnia 21.09.2017 o 12:47, Kamil Kupiec napisał: Nie mogę coś aktywować miui tweaks activator. Jakieś pomysły? Odnośnie Xposed. Instalując go na tym porcie twoja opinia traci na wartości, ponieważ xposed jest niestabilny i lubi wywalać aplikacje (FC) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka - BUGI / BŁĘDY Poziom manualny auto-jasności Dioda niskiego poziomu baterii Czytnik odcisku palca ( Goodix ) Zapisywanie nagrań wideo Uszkodzone nagrania wideo po nagraniu przy użyciu innej aplikacji - CHANGELOG 7.9.21 Zaktualizowano do xiaomi.eu 7.9.21 Beta GPS naprawiony Nagrywanie wideo w HD naprawione Wszystkie opcje Aparatu MIUI uruchomione. - DOWNLOAD https://www.androidfilehost.com/?fid=889764386195932224 Edited September 23, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Zaraz wrzucę sobie nową wersję portu i zobaczę jak się spisuje . Nie będę instalować xposed i zobaczę czy będą występować lagi w systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Czy też ma ktoś problem ze Skype'em na tym romie? Nie słychać mnie jako rozmówcy. Edited September 23, 2017 by Deus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 (edited) - BUGI / BŁĘDY Poziom manualny auto-jasności Dioda niskiego poziomu baterii Czytnik odcisku palca ( Goodix ) - CHANGELOG 7.9.21 v2 Nagrywanie i odtwarzanie wideo naprawione - DOWNLOAD https://www.androidfilehost.com/?fid=961840155545598287 Edited September 24, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Jest fix na odcisk palca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Hej, Czy na tym ROMie działa aplikacja GoogleCamera z obsługą HDR+? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 28, 2017 Author Share Posted September 28, 2017 (edited) @musek Dnia 9/24/2017 o 18:46, Sebeek napisał: Jest fix na odcisk palca ? Jeszcze nie ma Edited September 28, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
matixxx Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Parę rzeczy się zmieniło to chętnie jeszcze raz wrócę na ten rom bo jednak android 7 daje nowe możliwości.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 O co chodź z tym czytnikiem palca?Wcale go nie czyta czy za którymś razem? Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts