Sawik Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Jeżeli mam wgrane miui dev china to znaczy ze nie mam smieciowego bootloadera ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 @Acid Czyli dobrze rozumiem, że nawet postępując zgodnie z tym poradnikiem(https://miuipolska.pl/ostrzezenie-przy-instalacji-miuipolska-dla-mi5x/) można uceglić telefon jeżeli przyszedł z fake globalem(konkretnie który ma bootloader od oxygena)? Myślałem, że nie ważne co przyjdzie jeżeli użyje Miflash i załaduje china soft to tak jakbym go przywrócił do początku a z Twojego tekstu rozumiem, że lepiej napisać do sprzedawcy aby zostawił china soft bo jak przyjdzie z bootloaderem od oxygena i będziemy chcieli wgrać china soft to go po prostu uceglimy, czy tak? I czy ta sama zasada dotyczy jeżeli bootloader będzie od mi max 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pl_shibby Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Mi max 2 to właśnie oxygen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz B Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Dnia 9/26/2017 o 00:31, wojtekmarchewka napisał: Ja, na chwilę obecną, ustawiłem język angielski, zainstalowałem Gaps-y. Wyrzuciłem ok 90% chińskich apek, zainstalowałem "MoreLangs" dodałem język polski, system przetłumaczyło w ok 5%, ale sklep Play oraz pobrane przez niego apki, są całkowicie po Polsku (mały minus takiego rozwiązania, co kolejne uruchomienie, trzeba wybierać język polski w apce od nowa). Także, oczekując na możliwość odblokowania, polecam takie rozwiązanie Jak używać morelangs. Trzeba mieć roota. Próbowałem uruchomić po instalacji ale nie zmienia mi język. Jak to zrobić żeby zmienić język. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 6 godzin temu, Grzegorz B napisał: Jak używać morelangs. Trzeba mieć roota. Próbowałem uruchomić po instalacji ale nie zmienia mi język. Jak to zrobić żeby zmienić język. Nie trzeba mieć roota, w telefonie włącz debugowanie USB, oraz drugą opcję z debugowaniem ( jest pod "zainstaluj przez USB"). Do tej drugiej opcji musisz mieć konto xiaomi i działać na mobilnym necie, dalej postępuj według instrukcji programu, wybierz język następnie opcje rekomendowaną, czyli pobierz od nich folder z adb command i tam jest auto przyznanie pozwoleń, po poprawnej konfiguracji, wybierz ponownie język polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz B Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Jestem laikiem w dziedzinie Miui więc proszę o wyrozumiałość. Zadam takie pytanie. Na razie nie mam konta xiaomi. Jeśli je założę i podam jako region Polskę to czy utracę możliwość odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 24 minuty temu, Grzegorz B napisał: Jestem laikiem w dziedzinie Miui więc proszę o wyrozumiałość. Zadam takie pytanie. Na razie nie mam konta xiaomi. Jeśli je założę i podam jako region Polskę to czy utracę możliwość odblokowania bootloadera? Jasne że nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sawik Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Noże sie komuś przyda, nie mogłęm znalezć vpn ktory mnie dobrze połączy, polecam VPN Turbo, odpaliłem i po 4 probach dopisało mi urzadzenie do konta teraz musze czekac 72 h ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domek234 Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Mam taką samą sytuację jak @Sawik dodałem telefon do konta i teraz pytanie trzeba czekać 72h (jeśli tak to czy można normalnie korzystać z telefonu przez ten czas)? Czy trzeba coś jeszcze zrobić np. na koncie Mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz B Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Czy Xiaomi pozwala już na odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Mam pytanie, czy uzywajac china rom + zainstalowane uslugi google system jest stabilny i mozna go normalnie uzytkowac czy pojawiaja sie bledy? Szukam rozwiazania a jezyk polski jest mi zbedny, wiec pytanie jakie sa minusy takiego rozwiazania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 4 godziny temu, Ostry777 napisał: Mam pytanie, czy uzywajac china rom + zainstalowane uslugi google system jest stabilny i mozna go normalnie uzytkowac czy pojawiaja sie bledy? Szukam rozwiazania a jezyk polski jest mi zbedny, wiec pytanie jakie sa minusy takiego rozwiazania? Nie ma żadnych zastrzeżeń co do takiego rozwiązania, także jeżeli Ci nie przeszkadza że pobrane aplikacje ze sklepu play będą w języku angielskim, to śmiało instaluj googlowe apki Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Język apek można zmienić przecież, więc problem odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Dziekuje za informacje, czyli dobrze rozumiem, ze global soft od china rozni sie jezykiem i jakimis drobiazgami? Myslalem, z moze polityka np. Ochronych danych osobowych itd. W chinskim sofcie jest inna i ze np. Zbierane sa dane o uzytkowniku albo cos takiego? Bo z technicznego punktu widzenia widze ze nie ma zadnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelamra Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Od dzisiaj można już odblokowywać mi 5x http://en.miui.com/thread-847028-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Ja nie potwierdzam na ten moment. Błąd API wciąz jest. Próbowałem na paru MI5x co mam, ze stable czy ostatnim dev, z VPN na hongkong albo bez. Z kartą SIM 4G lub z Wi-Fi. Cały czas błąd 10008. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Acid napisał: Ja nie potwierdzam na ten moment. Błąd API wciąz jest. Próbowałem na paru MI5x co mam, ze stable czy ostatnim dev, z VPN na hongkong albo bez. Z kartą SIM 4G lub z Wi-Fi. Cały czas błąd 10008. Czy ten problem masz przy próbie odblokowania, czy przy próbie powiązania konta na smartfonie w MiUnlock status?. Gdy wczoraj podjąłem próbę odblokowania miałem komunikat "Current Account is not bound to this device". Dopiero po powiązaniu konta, po zmianie Proxy w ustawieniach Wi-Fi (niestety żaden VPN nie pomagał), wyświetlił się komunikat o oczekiwaniu 72h na następną próbę. Czy to znaczy że po tym czasie, nadal mogę mieć błąd API, przy próbie odblokowania?. I skąd ten czas oczekiwania, z konto którego próbuję, odblokowałem już kilka innych modeli Xiaomi. Edited October 17, 2017 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 E tam te 72 godziny to normalne i tak jest. Natomiast błąd API jest przy dodaniu konta w dev settings a musi być "bounded" w tym miejscu by dalej odblokowanie poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 12 minut temu, Acid napisał: E tam te 72 godziny to normalne i tak jest. Natomiast błąd API jest przy dodaniu konta w dev settings a musi być "bounded" w tym miejscu by dalej odblokowanie poszło. No to ja to obszedłem zmianą proxy w ustawieniach Wi-Fi, z tej strony https://www.proxynova.com/proxy-server-list/country-cn/ Co ciekawe wybierałem te oczywiste jak Shanghai czy Beijing, i dalej był błąd, spróbowałem pierwszego z listy Zhengzhou 61.158.187.157 8080 I poszło teraz mi odlicza właśnie te 72h 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Już też sobie poradziłem. Ustawiłem proxy na jakiś z Chin i przeszło dodawanie kont. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Działa ! Mi5x odblokowany, xiaomi.eu zainstalowane i telefon w końcu chodzi jak należy, instalacja google gaps na chińskim sofcie to porażka jest, niby działa ale powiadomienia gmail nie przychodzą, a to to a to tamto. Chwała xiaomi.eu za softy !!!!!!!!!! Telefon jest jak dla mnie jednym z najładniejszych xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz B Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Chyba mi się udało powiązać konta. Jest mowa o 72 godzinach, gdzie wyświetla się upływ tego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pl_shibby Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 potwierdzam że Mi5X odblokowuje się już bez mydła. Właśnie jeden odblokowałem. Poszło za pierwszym razem. 10 godzin temu, Grzegorz B napisał: Chyba mi się udało powiązać konta. Jest mowa o 72 godzinach, gdzie wyświetla się upływ tego czasu. Nigdzie, po prostu jeżeli spróbujesz odblokować telefon wcześniej to w MiUnlock powie ci, byś odczekał 72h. Jak minie ten czas to odblokowanie przejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Dnia 18.10.2017 o 00:08, Grzegorz B napisał: Chyba mi się udało powiązać konta. Jest mowa o 72 godzinach, gdzie wyświetla się upływ tego czasu. Mimo że także miałem komunikat o 72h, to dziś postanowiłem spróbować, czyli po ok 48h, i udało się telefon już śmiga na Miui.eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Bląd API ogarnięty, ale właśnie wyświetliło mi.... 360... 359h czekania na unlock ;)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) 2 godziny temu, Zexon72 napisał: Bląd API ogarnięty, ale właśnie wyświetliło mi.... 360... 359h czekania na unlock ;)) Ja mam 5 sztuk i na każdej to samo. Obszedłeś to jakoś? Czemu jest 360 zamiast 72? Edited November 17, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Czy ktoś się jeszcze z tym spotkał? Wysłane z mojego ONEPLUS A3010 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzian1990 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Może ktoś napisać krok po kroku jak ominąć błąd 1008 API? Próbowałem juz kilku aplikacji do zmiany vpn i nic;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Wystarczy poczytać ten temat i nauczyć się szukać: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzian1990 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Dnia 19.11.2017 o 12:51, abc00 napisał: Wystarczy poczytać ten temat i nauczyć się szukać: Dzięki za taka radę, ale nie działa ten VPN Turbo. Temat przeczytałem i wszystko sprawdzałem, nadal szukam rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 zmien ustawienia proxy wifi 123.207.8.94 8080 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qertal Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) Dzien dobry, wczoraj przyszedl to mnie nowy Mi5X, i mam ten samo problem 10008 *krzaczki*, ani vpn turbo, ani fly vpn nie dzialaly, bo tam chinskie serwery sa do wybrania tylko przy zakupie premium. Zainteresowalem sie tym proxy, ale nie dokonca wiem jak to sie zmienia, a na internecie nie moglem nic przydatnego znalezc. Moglby mi ktos pomoc? Edited December 5, 2017 by Qertal Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Wchodzisz w ustawienia WiFi itam zmieniasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qertal Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Cos jednak ruszylo, http://prntscr.com/hjdnou - teraz to znaczy, ze mam czekac 15 dni, aby odblokowac bootloader? Czy mam cos jeszcze zrobic do tego czasu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts