Kelevra Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Witam, To mój pierwszy post na tym forum. Wczoraj stałem się posiadaczem mi box 4k. Okazało się jednak że ma on problemy z połączeniem się z moją siecią Wi-Fi 5ghz. Próbowałem zmieniać kanały sieci i sprawdziłem wszystkie dostępne - bez rezultatu. W internecie znalazlem informacje że mi box najchętniej współpracuje z niskimi kanałami. Problem jednak w tym że w horizon od upc są one zarezerwowane dla sieci 2.4ghz. Kanały sieci 5ghz znajdują się w zakresie 40-140. Tu pojawia się pytanie. Czy komuś z internetem od UPC i Horizonem udało się rozwiązać problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
locq.mrbc Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Witam, Mam ten sam problem, również w UPC. Działam jednak na 2.4 i nie widzę żadnych niedogodności.Wysłane z mojego VIE-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelevra Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 No tak, i na 2.4ghz wszystko działa ładnie. Problem jednak w tym że mi boxa chciałem też użyć do streamowania kilku gier z pc - np fifa 17 i po pierwszych testach nie jestem zadowolony... Nie ma plennej płynności nawet w 720p. Dlatego zacząłem się zastanawiać czy to po prostu mi box jest za słaby na takie zabawy czy może to wina słabszej i wypadałoby Internet podłączyć pod 5ghz lub przez kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 (edited) Na UPC bez horizon (biały modem) spokojnie łączy się na 5ghz po wi-fi, lecz osiąga on predkosc około 72Mb/s, po 2.4ghz wynosi ona około 32Mb/s * posiadam łącze 250Mb/s Edited October 11, 2017 by OutSideR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts