eloelo1 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Cześć, Proszę Was o pomoc, bo nie wiem już sam co mam robić. Kupiłem na 2 dni przed wyjazdem kij do selfie forever monopad 400, podłączany przez mini-jacka. Ustawiłem w aplikacji systemowej aparatu przyciski głośności na robienie zdjęć, natomiast w ustawieniach, w ustawieniach dodatkowych, w słuchawkach i efektach f-cje przycisków dałem jako Zmiana głośności (kalibracja przycisków też nic nie dała dodam). Niestety mimo tych zabiegów nie ma możliwości robienia zdjęć ani aplikacją systemową aparatu, ani żadną inna ze sklepu. Zmieniłem rom z dev .eu na stable .eu i niestety tutaj też bez zmian - robienie zdjęć jest niemożliwe Sprawdziłem kijek pod Redmi 2 i tam wszystko jest ok, kijek normalnie robi zdjęcia. Czy macie jakiś pomysł, co powinno się zrobić, aby ten kij na Redmi 3 działał? Ktoś miał z Was z takim czymś do czynienia? Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
amularix Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Miałem podobny problem, tylko na custom rom, mimo wszystko dam kilka rad: - jeśli podpinany przez minijacka to DOBRZE go dociśnij do obudowy (szczególnie jeśli masz jakieś etui), na pasku powinna się pojawić ikona słuchawek (ale nie jestem pewien na 100%) -zainstaluj SelfiShop Camera i zobasz, czy teraz robi zdjęcia -spróbuj podpiąć słuchawki z mikrofonem i przyciskiem do odbierania połączeń i zobacz, czy na tym przycisku robi selfie (w ostateczności możesz wtedy przywiązać słuchawki do kijka, głupie ale działa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrisBy Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Jeżeli masz wgrane MIUI 8 to nie skorzystasz z przycisku po mini jack. Do dziś nie usunięto problemu. Na chwilę obecną proponuję w grać MIUI 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) ehh a ja sie głowiłem i troiłem z aplikacjami i uprawnieniami żeby to ogarnąć może zamów u chińczyka guzik do pstrykania fotek po BT ok 2 $ to zawsze jakieś rozwiązanie Edited September 5, 2017 by rm_125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) Jakiś czas temu używałem jakiegoś kijka kolegi i dało się robić zdjęcia, choć z opóźnieniem. Dodam tylko, że był to jakiś chiński badziew z chińskiego marketu. Edited September 5, 2017 by Alucard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts