Krychoopl09 Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Witam chciałbym odblokować bootloader ale komputer nie wykrywa mi telefonu w fastboot i także w trbie przesyłania danych MTP,tylko same ładowanie telefonu W menedżerze urządzeń nie mam żadnego nieznanego urządzenia i nawet nie mogę zaktualizować sterowników ! w telefonie wszystko dobrze ustawione HELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 3 minuty temu, Krychoopl09 napisał: Witam chciałbym odblokować bootloader ale komputer nie wykrywa mi telefonu w fastboot i także w trbie przesyłania danych MTP,tylko same ładowanie telefonu W menedżerze urządzeń nie mam żadnego nieznanego urządzenia i nawet nie mogę zaktualizować sterowników ! w telefonie wszystko dobrze ustawione HELP Wgraj mipcsuit(dla sterownika) może wykryje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastbutnotleast Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Spróbuj inny kabel. Miałem identyczną sytuację z brakiem wykrywania telefonu (tylko ładowanie działało). Wymiana kabla pomogła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Cześć, mam problem z pamięcią masową w telefonie (brak trybu MTP) , komputer nie rozpoznaje urządzenia, tylko ładuje, telefon nie widzi np pendrive, na pewno to wina telefonu nie kabla ani innych urządzeń, sprawdzałem na innych komputerach oraz kablach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Wczoraj mignął mi na en.miui.com wątek z patchem na tryb MTP: http://en.miui.com/thread-613442-1-1.html Zmienia on kilka wpisów w build.prop. Za to na komputerze sprawdź najpierw czy masz sterowniki, jeśli nie to zainstaluj MiPCSuite i w nim są sterowniki do telefonu. A najlepiej jakbyś jeszcze napisał jaki masz system, w jakiej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Sterownik raczej mam ponieważ jeszcze kilka dni temu wszystko działało, mój system to MIUI 9, 7.9.14 właśnie zainstalowałem ten patch i niestety nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 czemu temat został przeniesiony skoro mój problem jest inny? niestety ten program również nie pomógł Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Jest dokładnie taki sam, dotyczy braku sterowników w systemie. Zacznij korzystać z wyszukiwarki, a przede wszystkim zapoznaj się z poradnikami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 (edited) Sterowniki posiadam, ponieważ wszystko działało, autorowi tematu wykrywało MTP a mnie nie wykrywa, prze instalowanie programu Mi PC Suite nie pomogło, i jak pisałem wcześniej na innych komuterach, to już telefon nie wykrywa pendriva to też wina "braku" sterowników w systemie ? uważam że te ostrzeżenie nie jest zasadne, macie inne pomysły jak mi pomóc ? Edited September 17, 2017 by renmaister Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 2 minuty temu, renmaister napisał: macie inne pomysły jak mi pomóc ? Przed instalacją sterowników zrobiłeś to? http://darmowyinternet.net/forum/temat-poradnik-jak-wylaczyc-wymuszanie-podpisu-cyfrowego-sterownikow-w-windows-8_230 Jeśli nie, to nie zainstalowałeś ich prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 to rozwiązanie również nie pomogło, dodam że inne telefony Xiaomi łączą się normalnie z każdym laptopem w domu, tylko mój ma z tym problem od kilku dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Próbowałeś podłączać telefon do innych komputerów? Jest poprawnie rozpoznawany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Tak próbowałem podłączyć telefon do innych komputerów oraz inne telefony Xiaomi do mojego komputera, i tylko mój telefon nie był poprawnie rozpoznawany Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 6 godzin temu, renmaister napisał: Tak próbowałem podłączyć telefon do innych komputerów oraz inne telefony Xiaomi do mojego komputera, i tylko mój telefon nie był poprawnie rozpoznawany Rozważyłbym możliwość uszkodzenia portu USB. W tej kwestii musiałbyś porozmawiać z Acidem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Czy port był by uszkodzony nawet gdy telefon normalnie się ładuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Teoretycznie jest to możliwe, bo w złączu są piny odpowiedzialne za przesył danych i są te, które odpowiadają za zasilanie: https://pl.wikipedia.org/wiki/USB Jak wspomniałem, najlepiej gdyby wypowiedział się nasz guru, @Acid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 nie masz usb3.0? jak tak włącz symulację 2.0 w biosie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 (edited) @renmaister rootowales tel przez wystąpieniem problemu ? problem aktualny xD? Edited October 8, 2017 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Dnia 18.09.2017 o 15:57, mrosi napisał: Teoretycznie jest to możliwe, bo w złączu są piny odpowiedzialne za przesył danych i są te, które odpowiadają za zasilanie: https://pl.wikipedia.org/wiki/USB Jak wspomniałem, najlepiej gdyby wypowiedział się nasz guru, @Acid. bez sygnałowych nie ma ładowania też, OS musi znać rezystancję detekcji tak dla uzupełnienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 (edited) Dnia 6.10.2017 o 19:46, Lamcza napisał: @renmaister rootowales tel przez wystąpieniem problemu ? problem aktualny xD? Problem wystąpił niedawno przed napisaniem tematu, a rootowałem o wiele wcześniej i wszystko działało bez problemu i nagle przestało, dziś komuter mi wykrył telefon, skopiowałem zdjęcia odłączyłem aby połączyć ponownie i już nie wykrywa, raczej port lub coś w telefonie się uszkodziło, możliwe że coś z systemem w telefonie ? Edited October 24, 2017 by renmaister Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Jak tak w kratke działa to raczej port, kabel, albo port w pc, jednak przed jakims serwisem sprawdzilbym to na czystym systemie bez roota dla swietego spokoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Rozkręciłem telefon i dostałem się do portu, przeczyściłem i w sumie działa, ale zamówię nową płytę z portem i wymienię bo okazało się to banalnie proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaomiFan Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Mam problem, komputer nie widzi RN4, debugowanie w telefonie włączone, wgrany Mi PC suite, restartuje telefon, włączam i wyłaczam, nic. Miałem wczesniej RN3, działało bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Sprawdź na kompie że starszym Windowsem, jeżeli masz dostęp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaomiFan Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Nic nie pomaga, nie mogę edytować nawet /system/build.prop bo go nie widzę, przez program. wyskakuje w menadżerze urządzeń zółta ikonka przy androidzie, że błąd przy instalacji MTP sterowników, nic nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokoss Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Witam. Problem polega na tym, że komputer nie odczytuje telefonu.Gdy mam ładowanie przez komputer, w menedżerze urządzeń mam Android device, MTP to MTP. Próbowałem wiele rozwiązań, np przez ADB. Najpopularniejszym jest jednak wczytanie go w menedżerze urządzeń jako MTP USB device, jednak ja mam tylko ADB Interface i inne. Czy ktoś zna rozwiązanie? Obecnie nie mogę zgrać filmów na komputer. Próbowałem wgrywania sterowników, czy Windows Update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
renmaister Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Filmy zgraj przez wifi, miałem taki problem i wymieniłem płytkę z wtykiem, wczesniej pomagało rozkręcenie jej i skręcenie ponownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts