Jump to content

Komputer nie wykrywa telefonu - NIE MAM SIŁ

Krychoopl09

Recommended Posts

Witam chciałbym odblokować bootloader ale komputer nie wykrywa mi telefonu  w fastboot i także w trbie przesyłania danych MTP,tylko same ładowanie telefonu

W menedżerze urządzeń nie mam żadnego nieznanego urządzenia i nawet nie mogę zaktualizować sterowników ! w telefonie wszystko dobrze ustawione HELP

3 minuty temu, Krychoopl09 napisał:

Witam chciałbym odblokować bootloader ale komputer nie wykrywa mi telefonu  w fastboot i także w trbie przesyłania danych MTP,tylko same ładowanie telefonu

W menedżerze urządzeń nie mam żadnego nieznanego urządzenia i nawet nie mogę zaktualizować sterowników ! w telefonie wszystko dobrze ustawione HELP

Wgraj mipcsuit(dla sterownika) może wykryje 

• 1 month later...

Cześć, mam problem z pamięcią masową w telefonie (brak  trybu MTP) , komputer nie rozpoznaje urządzenia, tylko ładuje, telefon nie widzi np pendrive, na pewno to wina telefonu nie kabla ani innych urządzeń, sprawdzałem na innych komputerach oraz kablach.

Wczoraj mignął mi na en.miui.com wątek z patchem na tryb MTP: http://en.miui.com/thread-613442-1-1.html Zmienia on kilka wpisów w build.prop.
Za to na komputerze sprawdź najpierw czy masz sterowniki, jeśli nie to zainstaluj MiPCSuite i w nim są sterowniki do telefonu.

A najlepiej jakbyś jeszcze napisał jaki masz system, w jakiej wersji.

Sterowniki posiadam, ponieważ wszystko działało, autorowi tematu wykrywało MTP a mnie nie wykrywa, prze instalowanie programu Mi PC Suite nie pomogło, i jak pisałem wcześniej na innych komuterach, to już telefon nie wykrywa pendriva to też wina "braku" sterowników w systemie ?  uważam że te ostrzeżenie nie jest zasadne, macie inne pomysły jak mi pomóc ?

Edited by renmaister

6 godzin temu, renmaister napisał:

Tak próbowałem podłączyć telefon do innych komputerów oraz inne telefony Xiaomi do mojego komputera, i tylko mój telefon nie był poprawnie rozpoznawany 

Rozważyłbym możliwość uszkodzenia portu USB. W tej kwestii musiałbyś porozmawiać z Acidem.

• mrosi changed the title to Komputer nie wykrywa telefonu - NIE MAM SIŁ
  • 3 weeks later...
Dnia ‎18‎.‎09‎.‎2017 o 15:57, mrosi napisał:

Teoretycznie jest to możliwe, bo w złączu są piny odpowiedzialne za przesył danych i są te, które odpowiadają za zasilanie:

https://pl.wikipedia.org/wiki/USB

Jak wspomniałem, najlepiej gdyby wypowiedział się nasz guru, @Acid.

bez sygnałowych nie ma ładowania też, OS musi znać rezystancję detekcji tak dla uzupełnienia

• 3 weeks later...
Dnia 6.10.2017 o 19:46, Lamcza napisał:

@renmaister rootowales tel przez wystąpieniem problemu ? 

problem aktualny xD?

Problem wystąpił niedawno przed napisaniem tematu, a rootowałem o wiele wcześniej i wszystko działało bez problemu i nagle przestało, dziś komuter mi wykrył telefon, skopiowałem zdjęcia odłączyłem aby połączyć ponownie i już nie wykrywa, raczej port lub coś w telefonie się uszkodziło, możliwe że coś z systemem w telefonie ?

Edited by renmaister

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Witam. Problem polega na tym, że komputer nie odczytuje telefonu.Gdy mam ładowanie przez komputer, w menedżerze urządzeń mam Android device, MTP to MTP. Próbowałem wiele rozwiązań, np przez ADB. Najpopularniejszym jest jednak wczytanie go w menedżerze urządzeń jako MTP USB device, jednak ja mam tylko ADB Interface i inne. Czy ktoś zna rozwiązanie? Obecnie nie mogę zgrać filmów na komputer. Próbowałem wgrywania sterowników, czy Windows Update.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...