Jump to content

Amazfit Watch - dodawanie dodatkowych tarcz

Acid
 Share

Recommended Posts

Do naszego zegarka można dodawać nowe tarcze. Oto jak:

1. Znajdujemy w internecie tarcze w formacie WFZ. Generalnie jest tego pełno więc podam dwa zbiory, których użyłem u siebie:

2.  Plik lub pliki WFZ pobieramy na komputer, a następnie przenosimy do pamięci zegarka (przez kabelek) do katalogu "WatchFace". Jeśli katalogu nie ma to tworzymy go sami. Katalog ma być na samym początku drzewa czyli /WatchFace.

3. Możemy od teraz wybrać dowolną, nową tarczę z poziomu zegarka (długo przytrzymując aktualną tarczę) lub wprost z aplikacji Amazefit Watch (wygodniejsze).

Screenshot_20170811_210138.png

• Like 2

Witam, pytanie: podczas próby zmiany tarczy z poziomu zegarka wysypuje mi się launcher z opisem błędu "Unforftunatly Launcher has stopped", jaka może być przyczyna? Dodam tylko że zmiana z poziomu aplikacji bezproblemowa.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • mrosi pinned this topic
  • 2 weeks later...

Wgrałem parę dodatkowych tarcz później cześć z nich usunąłem. Następnie wgrałem kolejne, jednak w telefonie są do wybrania stare nie istniejące a nowo wgranych nie widać. Jak "wymusić" synchronizacje tarcz. Wyłączanie i włączeni zegarka nie przynosi efektu. Czy trzeba usunąć jakieś pliki z folderu ".watchfacethumb" ?

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Zegar od dziś w domu, prezent dla synka.

Chcę wgrać tarcze - utworzyłem folder "WatchFaces" w Internal Storage. Czyli tam gdzie powinienem? Bo jak klikam na ikonę urządzenia, to tylko to widzę.

Proszę o pomocyhdb6c9zn4we.jpg

Edited by coverman

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • mrosi changed the title to Amazfit Watch - zbiór dodatkowhttps://miuipolska.pl/forum/topic/27870-amazfit-watch-zbi%C3%B3r-dodatkowych-tarcz/ych tarcz
  • 4 weeks later...