Tymcio Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 W galerii (7.9.22) pojawiły się chińskie znaczy (szukają) oraz po kliknięciu na szukajke Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 @Tymcio Wyłącz Miui Eksperyment - wyszukaj zdjęcia w galerii i nie będzie znaczków - było już o tym..... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Napisane jest że mikrofon lub system a opcje wskazują na inne możliwości. Fajnie gdyby dało się to rozdzielić ma trzy: Off Mikrofon System. Miui 9 7.9.21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) Dnia 25.09.2017 o 10:23, Tartary napisał: Szukam, pytam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. W przeglądarce pojawiły się jakieś chińskie zakładki, których nie da się usunąć. Po czyszczeniu danych aplikacji chińskie zakładki wracają. Soft wgrany po czyszczeniu przez miflash. Jest jakiś sposób, żeby to wyłączyć? Udało się pozbyć tych chińskich znaczków? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited October 2, 2017 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) 4 godziny temu, Tom3k napisał: Udało się pozbyć tych chińskich znaczków? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Tak. Okazało się, że po wgraniu miui 9 na czysto po miflash region jest zmieniony na Chiny i nie ma możliwości zmiany na jakikolwiek inny. Próbowałem zmienić region według tego poradnika:https://techvs1.wordpress.com/2016/12/31/how-to-fix-region-issue-on-miui-8-redmi-note-3/amp/ Tyle tylko, że zmieniałem cn na pl ,ale przy końcu wyświetlała się informacja z niepowodzeniem, więc próbowałem usunąć cały plik z regionem i przy końcu taka sama informacja. Po kilku próbach zrestartowałem telefon i okazało się, że region Chiny wyłączony i w przeglądarce nie ma chińskich znaczków. Otwórz ustawienia i na górze w wyszukiwarce wpisz region i wejdź tam. Jak się pojawi Chiny z ptaszkiem na zielono to znaczy, że włączony, a jak będzie Chiny na czarno to wyłączony i powinno być bez chińszczyzny. Edited October 2, 2017 by Tartary 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Pomogło Dzięki! Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) Tutaj jest nieco inny problem niż błąd w tłumaczeniu. Tłumaczenie jest zapewne idealne. Chodzi o to, że ta funkcja (autoprzywracanie danych apek z chmury Google) po prostu w ogóle nie działa pod MIUI i można by to jakoś napisać w tym tłumaczeniu, np. dodać na końcu w nawiasie (nie działa pod MIUI) albo cokolwiek. Nie ma też chyba żadnego sensu ani zastosowania kolejna pozycja poniżej ("Konto Google"). Tam w środku jest tylko info "Funkcja zablokowana przez aministratora", choć nie wiadomo, o jaką funkcję chodzi i kto co zablokował (tak samo się tam wyświetla pod Lineage OS). Edited October 4, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarek Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Jestem nowym użytkownikiem Forum i nie wiem czy wybrałem dobry dział do napisania postu.Mój telefon to Redmi Note 4 A .Odblokowałem bootloader, zmieniłem room z 8.5.1 global i z pomocą poradnika udało mi się wgrać rom Miui 9 Xiaomi.eu 7.9.21,jednak jak sprawdziłem nie wszystkie aplikacje są przetłumaczone na jęz polski.Jedna to aplikacja Video i nie wiem czy tak to powinno być czy może coś zrobiłem źle że nie wszystko jest przetłumaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Z apką wideo bywa różnie. W następnej wersji będzie pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 (edited) Po wybraniu definicji AVL Apka aktualizacji Edited October 16, 2017 by a_lewicki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) Najnowsza wersja 7.10.12 na mi5 panel sterowania przycisk optymalizuj i podsumowanie Edited October 16, 2017 by mates21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Nie wiem czy było... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 8 godzin temu, chaos666 napisał: Nie wiem czy było... Usuń dodatkowy motyw i skorzystaj z systemowego. Mówimy oczywiście o MIUI Polska/EU. Jeśli tam będą błędy, to je zgłoś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 10 godzin temu, chaos666 napisał: Nie wiem czy było... Autor motywu wstawił stringi swoje lub korzysta tylko z eng języka. Nie jest to brak polskiego tłumaczenia. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 @a_lewicki miałeś jakąś straszą wersję, updater od tamtej pory został zmodyfikowany i nie ma już nawet takiego okna, a treść pod obrazkami w ustawieniach jest wczytywana online z sieci i nie może być już pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Mi5 przeglądarka na najnowszej wersji xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 W MI5S Plus, info o tel w ustawieniach. Brak tłumaczenia dopiero w najnowszym updacie, wcześniej było plWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @XiaoRén bo to się teraz wczytuje online, nie można przetłumaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @ZduneX25Spoko. Mi to i tak nie przeszkadza, ale dla zasady wrzucam.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Przy woborze kolazu sa krzaki Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 1 godzinę temu, widmo1980 napisał: Przy woborze kolazu sa krzaki Jaki ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Potwierdzam, są przy niektórych krzaczki.Wersja najnowsza eu.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Kategorie naklejek w galerii przy edytowaniu zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 14 godzin temu, mrosi napisał: Jaki ROM? xiaomi.eu 7.10.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirFliper Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Błąd w tłumaczeniu na mi6. Wg tłumaczenia skaner palca znajduje się z tyłu urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 (edited) Wszystko dotyczy nowego panelu z lewej strony Edited November 3, 2017 by mrosi Można umieścić zrzuty tak, aby nie zajmowały połowy strony wątku? Można! Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 7.11.2 brak tlumaczenia Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Wszystko w panelu sterowania w sekcji czyszczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Nie wiem jak na innych modelach, ale na Mi4C jest złe tłumaczenia podczas usuwania historii pobranych "Usuń pobrane pliki z urządzenia" - jak jest zaznaczona ta opcja, to plik zostaje. Jak jest odznaczona (tak jak na screenie) to plik zostaje usunięty z urządzenia. Czyli tłumaczenie ma dokładnie odwrotne znaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 (edited) Apk pobrane Edited November 5, 2017 by a_lewicki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 To nie jest prawdą, gdy tak jak ja masz zaszyfrowaną pamięć. Bez hasła nie wejdziesz do recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SayHiAndBeMy Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Nie wiem, czy można zgłaszać tu tylko błędy w tłumaczeniu, ale: W miui9 na Redmi Note 4x nie działają 2 rzeczy: 1. Czujnik zbliżeniowy 2. Pokazuje, że nie czyta karty sim. SMS i połączenia da się odebrać, ale nie da się zadzwonić ani wysłać SMS. Panel "sieci komórkowe" jest wyłączony (na szaro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts