Acid Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Zgłaszamy tutaj błędy w tłumaczeniu do MIUI 9 od xiaomi.eu (miuipolska).NIE zgłaszamy błędów w Globalu - nie bawimy się globalem. literówki błędy językowe miejscowe braki tłumaczenia jeśli gdzieś występuje FC i jest to wina tłumaczenia (na j. ang. jest ok) to należy podać zrzut ekranu z błędu FC (logcat) Najszybciej jeśli zgłoszenie błędu jest od razu poparte zrzutem ekranu z tego miejsca. Tak najszybciej poprawić błąd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CalkiemNowy Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Znalazłem brak tłumaczenia w powiadomieniach.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Nie wiem czy to dalej występuje w Miui 9 bo na moje urządzenie go jeszcze nie ma, ale w ostatnim Miui 8 brakuje przecinka. Powinno być "Kopiuj ustawienia systemu, aplikacje i dane użytkownika." Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiESWY Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Dwie uwagi: We wcześniejszej wersji było chyba "Zarządzanie SIM 1" "Notification folder" Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Pobrane -> Ustawienia -> Ustawienia treści (chińskie) -> Pokaż polecane (chińskie) - zmiana tej opcji powoduje wyświetlenie komunikatu to Angielski Poza tym załączam screeny z brakującymi tłumaczeniami Chińskie "znaczki" po kliknięciu wersja aplikacji w wyszukiwarce wywoływanej gestem przeciągnięcia po ekranie od dołu Ustawienia -> Bateria i wydajność -> Zasilanie -> Zaplanowane zadania -> Gdy rozładowano do (n)% Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmakuq Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Pilot MITap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 @a_lewicki Tryb user agenta: to jest prawidłowe None: to jest ładowane przez sieć chińskie znaczki w wyszukiwarce?: To normalne. Przecież changelog ładowany jest przez sieć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Aplikacja Muzyka, Rozpoznawanie utworu... Proszę aby znalezione rozpoznane utwory wyświetlały się w wyszukiwarce Google, a nie Baidu... Chyba nie jest tak trudno to zmienić dla "speca" @Acid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 Jakie rozpoznawanie utworu? Gdzie niby taka funkcja jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 Ah to nie ma co tłumaczyć. To trzeba zablokować. Nie powinno być tej ścieżki w romie. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Zablokować odnośnik do Baidu? Czy całe rozpoznawanie utworu? Te rozpoznawanie utworu to bardzo dobra rzecz, bo praktycznie zawsze rozpoznaje mi utwory, z tym że jak chce znaleźć utwór w necie to przenosi na Baidu, zamiast na Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulek-123 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) A Edited August 22, 2017 by lulek-123 A Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Poczta Przy odświeżaniu pokazywana jest godzina i po godzinie jest AM/PM pomimo 24 godzinnego formatu. Przeglądarka Pilot Co do pilota to nie mam pewności czy to nie jest pobierane z sieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 21, 2017 Author Share Posted August 21, 2017 Dnia 20.08.2017 o 14:39, rradek napisał: Zablokować odnośnik do Baidu? Czy całe rozpoznawanie utworu? Te rozpoznawanie utworu to bardzo dobra rzecz, bo praktycznie zawsze rozpoznaje mi utwory, z tym że jak chce znaleźć utwór w necie to przenosi na Baidu, zamiast na Google. Zablokować funkcję całą. 4 godziny temu, a_lewicki napisał: Pilot Co do pilota to nie mam pewności czy to nie jest pobierane z sieci Z tego co pamiętam Mi pilot nie jest tu tłumaczony i dodawana jest apka z playstore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 W opcjach programistycznych opis trybu demonstracyjnego.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Pisanie głosowe Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie sądzę, żeby tłumaczenie gappsów należało do twórców miui Polska, ale mogę się mylić.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 23, 2017 Author Share Posted August 23, 2017 To chyba oczywiste... Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ic3man81 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 W aplikacji Wideo po dodaniu napisów nie ma polskiej czcionki i wychodzą krzaczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 @ic3man81 jaki to ma związek z błędami w tłumaczeniu ???? Zmień kodowanie napisów na UTF-8 bo pewnie jest ANSI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ic3man81 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 (edited) 11 godzin temu, slimdick napisał: @ic3man81 jaki to ma związek z błędami w tłumaczeniu ???? Zmień kodowanie napisów na UTF-8 bo pewnie jest ANSI. Ale się wygłupiłem. Staram się wszystkie mieć w UTF-8 a te które odpaliłem były w ANSI. Dzięki @slimdick Mimo to miło mieć wreszcie możliwość podłączenia napisów w tej aplikacji. Edit. W wersji 7.8.24 jest coś takiego jak na screenie. Wygląda na źle wyrównane. Edited August 25, 2017 by ic3man81 Nowa uwaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Podczas zmiany sieci:Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekkor1 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Brak funkcji "Codzienne tapety ekranu blokady" on-line W ustawieniach jest "More" zamiast "Więcej" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzbiet Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Przy próbie klonowania aplikacji widoczne są takie oto krzaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 To chyba powinno być przetłumaczone Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Rozjeżdża się słowo "Powiadomienia" we właściwościach apek, co może, choć nie musi mieć związku z polskim stringiem. Edited September 2, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Gdy zablokujemy aplikację na wzór/odcisk palca po podaniu prawidłowego wzoru/ odcisku wyświetla się komunikat "App is starting" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Galeria >Edytuj>Naklejka praktycznie wszystkie nazwy krzaczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 3, 2017 Author Share Posted September 3, 2017 No jak krzaczki chińskie to widać tak musi być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 17 godzin temu, slimdick napisał: Galeria >Edytuj>Naklejka praktycznie wszystkie nazwy krzaczki. Ja nie mam takich znaczków Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 @a_lewicki może dla tego że ja mam xiaomi.eu dla MI4C a Ty... @Acid jak widać wcale tak nie musi być Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 18 godzin temu, slimdick napisał: Galeria >Edytuj>Naklejka praktycznie wszystkie nazwy krzaczki. Ja na Mi4C mam dokładnie to samo (ostatnie wydanie xiaomi.eu/miuipolska MIUI 9 | 7.8.31) Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 (edited) Redmi Note 4X xiaomi.eu/MIUIPolska (MIUI 9 | 7.8.31) Edited September 4, 2017 by a_lewicki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmakuq Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 PocztaTap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts