zielu Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Ale ja chcę go usunąć tylko na pulpicie głównym, tak jak to ma miejsce w launcherze miuiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Z dzwonkiem whatsappa jest taki problem, że jeśli nie jest to dzownek systemowy to... nie zadzowni. Też miałem ten problem, ale przyzwyczaiłem się już do nowego. Co nie zmienia faktu, że to bug i mogliby go załatać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Mam roota. Tylko problem nie jest u dwóch osób tylko u wszystkich a nie każdy chce grzebać w systemie. Jest to coś co powinni do tej pory naprawić i już.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Wiesz wasz problem to jest 10 sekund i MIUI wcale nie musi go naprawic bo tu nie ma co naprawiac. Jak ci sie nie chce to masz problem ja o nim juz nawet nie mysle bo sie go pozbylem.W miui na Androidzie 6 nie było z tym problemu. Także to może wojna miui może whatsappa. Nie wiem. Po prostu lubię jak wszystko działa. Kiedyś się bałem i kombinowałem jak Android raczkował i trzeba było kombinowania żeby coś z nim zrobić. Dzisiaj root mi jest potrzebny żeby zmienić dpi systemu i wywalić aplikacje które producent mi wciska a ja ich nie chce. Może kiedyś będę mógł używać telefonu nie kombinując i wiedząc że wszystko będzie działać tak jak należy. Zresztą nie mam czasu naprawiać wszystkich błędów programistów. Są ciekawsze rzeczy do roboty Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Otrzymałem dziś aktualizacje V9.0.3.0. Może juz ktoś coś o niej powiedzieć?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chelsey Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 U mnie na razie żadnych problemów. Kilka opcji jest nieprzetłumaczonych z angielskiego w ustawieniach a tak to śmiga. Tak na szybko wydaje mi się, że wszystko przyspieszyło i jest jeszcze bardziej płynne. No i w końcu jest opcja dzielenia ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeKa Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Też dostałem, ale jeszcze się wstrzymam. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumlel Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Niektóre funkcje w menu nie są przetłumaczone na język polski, poza tym dalej po naładowaniu telefonu do pełnej baterii nie zapala sie dioda na zielono Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 (edited) Witajcie i wybaczcie błędy bo jestem tu nowy i pewnie jeszcze nie znam wszystkich zasad tu panujących. Po zaktualizowaniu do Miui 9 oprócz braku tłumaczenia niektórych funkcji o czym wspominaliście, nie działa mi parę opcji o których mowa w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=itq6uyM_BhA #6 nowy gest (przeciąganie ekranu w górę) od 7.28 (czas na filmiku) #7 tryb cichy od 8.07 (czas na filmiku) #11 funkcje eksperymentalne od 11.02 (czas na filmiku) Myślicie, że to będzie jeszcze dodane? Edited November 3, 2017 by jacek79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 @jacek79 a jaki masz soft? Bo przypuszczam, że masz Globala, a ten kolega z filmiku posiada wersję xiaomi.eu (miuipolska.pl) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Dnia 11.11.2017 o 17:39, deiwid63 napisał: jacek79 Zainstaluj MIUI Polska i będziesz korzystał z udogodnień bo wersja Globalna to jak dlamnie ALPHA. Możesz pokusić sie też o instalacje EPIC MIUI9 co w moich oczach jest najlepszym rozwiązaniem. Pozdrawiam Ja chciałem zacząć przygodę z MIUI Polska ale napotkałem problem. Odblokowałem bootloadera oficjalną drogą. Wszystko poszło ok. Zainstalowałem TWRP i niby ok ale np. jak w TWRP wybiorę reboot recovery to ni chu chu nie chce zrestartować do TWRP tylko uruchamia androida. No więc znalazłem najnowszą wersję TWRP 3.1.1-0 ale problem mam taki sam. Reboot Recovery w TWRP nie powoduje wejścia do TWRP tylko do androida. Czy to normalne? Czy może spowodowane jest tym, że nie mam roota? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Po instalacji twrp wpisz fastboot reboot , przytrzymaj vol - i wciśnij enter . trzymaj aż pijawi się twrp lub wpisz fastboot boot nazwa_twrp.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Dnia 11.11.2017 o 14:34, Heisenberg napisał: @jacek79 a jaki masz soft? Bo przypuszczam, że masz Globala, a ten kolega z filmiku posiada wersję xiaomi.eu (miuipolska.pl) Przepraszam, że tak późno odpisuje. Tak, mam wersje Global. Telefon mam z Playa więc nie wiem czy przejście na wersje eu nie spowodowałoby utraty gwarancji. Moja paczka z aktualizacją ważyła około 256 mb, myślisz, że tak ważąca kilka razy więcej będzie miała brakujące opcje? http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=321&mobile=no Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 (edited) 12 godzin temu, deiwid63 napisał: Zainstaluj jeszcze raz - ja tej wersji nie używam bo źle działa i ktoś powinień to napisać. Napisze dużymi literami wersja TWRP 3.1.1-0 Zle Działa. Można instalowac wersje RedWolf-V3.1_018-mido TWRP z XDA i wersje TWRP 3.1.1.1 z 4Pda - jest to poprawiona wersja TWRP 3.1.1.0 i działa dobrze, niestety tą bez rejestracji na 4Pda nie ma możliwości pobrania, a rejestracja wymaga znajomości języka rosyjskiego do wpisania Capatcha więc podam wam link. Download twrp-3.1.1-1-mido_040817140416 http://www48.zippyshare.com/v/FzwqD9gB/file.html Pozdrawiam mariusz.ur on już jest w TWRP nie może zrobić reboot do TWRP bo restartuje mu do systemu Android. Wielkie dzięki. Na RedWolf wszystko działa idealnie Który bardziej polecasz? RedWolfa czy TWRP z 4Pda? Czy po instalacji RedWolfa również wymagana jest instalacja lazyflasher-no-verity-opt-encrypt? Edited November 15, 2017 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) 22 godziny temu, deiwid63 napisał: Ja lazy instaluje zawsze. TWRP osobiście używam z 4pda, ale RedWolf też jest spoko nie pamiętam dokładnie dlaczego zrezygnowałem z Red. Pozdrawiam Lazy powinno się instalować po instalacji romu czy przed bo w necie są różne informacje na ten temat :-/ Według tego co piszą twórcy RedWolfa, w przypadku tego recovery nie trzeba instalować Lazy. Czy ktoś wie jaki jest objaw braku Lazyflashera w przypadku kiedy on jest niezbędny? ROM się nie zainstaluje? Podczas instalacji wystąpią jakieś błędy? Edited November 16, 2017 by meriox Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeKa Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Kapkę pomyliliście tematy Jak ta nowa wersja? Bo caly czas sie zastanawiam czy instalowac Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
darson008 Posted November 20, 2017 Author Share Posted November 20, 2017 Warto wrzucać 9.0.3.0??Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 3 godziny temu, deiwid63 napisał: Jest 9.0.4.0. Ale chyba nie global. 9.0.4.0 jest od xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
darson008 Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 Jest 9.2.1.0Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts