Jump to content

Miui 8.5.4.0 android 7.0

darson008

Recommended Posts

Wiesz wasz problem to jest 10 sekund i MIUI wcale nie musi go naprawic bo tu nie ma co naprawiac. Jak ci sie nie chce to masz problem ja o nim juz nawet nie mysle bo sie go pozbylem.
W miui na Androidzie 6 nie było z tym problemu. Także to może wojna miui może whatsappa. Nie wiem. Po prostu lubię jak wszystko działa. Kiedyś się bałem i kombinowałem jak Android raczkował i trzeba było kombinowania żeby coś z nim zrobić. Dzisiaj root mi jest potrzebny żeby zmienić dpi systemu i wywalić aplikacje które producent mi wciska a ja ich nie chce. Może kiedyś będę mógł używać telefonu nie kombinując i wiedząc że wszystko będzie działać tak jak należy. Zresztą nie mam czasu naprawiać wszystkich błędów programistów. Są ciekawsze rzeczy do roboty :)

Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal

• 2 weeks later...

U mnie na razie żadnych problemów. Kilka opcji jest nieprzetłumaczonych z angielskiego w ustawieniach a tak to śmiga. Tak na szybko wydaje mi się, że wszystko przyspieszyło i jest jeszcze bardziej płynne. No i w końcu jest opcja dzielenia ekranu. 

Witajcie i wybaczcie błędy bo jestem tu nowy i pewnie jeszcze nie znam wszystkich zasad tu panujących.

Po zaktualizowaniu do Miui 9 oprócz braku tłumaczenia niektórych funkcji o czym wspominaliście, nie działa mi parę opcji o których mowa w tym filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=itq6uyM_BhA

#6 nowy gest (przeciąganie ekranu w górę) od 7.28 (czas na filmiku)

#7 tryb cichy od 8.07 (czas na filmiku)

#11 funkcje eksperymentalne od 11.02 (czas na filmiku)

Myślicie, że to będzie jeszcze dodane?

Edited by jacek79

• 2 weeks later...
Dnia ‎11‎.‎11‎.‎2017 o 17:39, deiwid63 napisał:

jacek79

Zainstaluj MIUI Polska i będziesz korzystał z udogodnień bo wersja Globalna to jak dlamnie ALPHA. Możesz pokusić sie też o instalacje EPIC MIUI9 co w moich oczach jest najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

Ja chciałem zacząć przygodę z MIUI Polska ale napotkałem problem.
Odblokowałem bootloadera oficjalną drogą. Wszystko poszło ok.
Zainstalowałem TWRP i niby ok ale np. jak w TWRP wybiorę reboot recovery to ni chu chu nie chce zrestartować do TWRP tylko uruchamia androida.
No więc znalazłem najnowszą wersję TWRP 3.1.1-0 ale problem mam taki sam. Reboot Recovery w TWRP nie powoduje wejścia do TWRP tylko do androida.
Czy to normalne? Czy może spowodowane jest tym, że nie mam roota?

• Like 1

Dnia 11.11.2017 o 14:34, Heisenberg napisał:

@jacek79 a jaki masz soft? Bo przypuszczam, że masz Globala, a ten kolega z filmiku posiada wersję xiaomi.eu (miuipolska.pl)

Przepraszam, że tak późno odpisuje. Tak, mam wersje Global. Telefon mam z Playa więc nie wiem czy przejście na wersje eu nie spowodowałoby utraty gwarancji. 

Moja paczka z aktualizacją ważyła około 256 mb, myślisz, że tak ważąca kilka razy więcej będzie miała brakujące opcje? 

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=321&mobile=no

12 godzin temu, deiwid63 napisał:

Zainstaluj jeszcze raz - ja tej wersji nie używam bo źle działa i ktoś powinień to napisać. Napisze dużymi literami wersja TWRP 3.1.1-0 Zle Działa.

Można instalowac wersje RedWolf-V3.1_018-mido TWRP z XDA i wersje TWRP 3.1.1.1 z 4Pda - jest to poprawiona wersja TWRP 3.1.1.0 i działa dobrze, niestety tą bez rejestracji na 4Pda nie ma możliwości pobrania, a rejestracja wymaga znajomości języka rosyjskiego do wpisania Capatcha więc podam wam link.

Download twrp-3.1.1-1-mido_040817140416

http://www48.zippyshare.com/v/FzwqD9gB/file.html

Pozdrawiam

mariusz.ur on już jest w TWRP  nie może zrobić reboot do TWRP bo restartuje mu do systemu Android.

Wielkie dzięki. Na RedWolf wszystko działa idealnie :-)
Który bardziej polecasz? RedWolfa czy TWRP z 4Pda?

Czy po instalacji RedWolfa również wymagana jest instalacja lazyflasher-no-verity-opt-encrypt?

Edited by meriox

22 godziny temu, deiwid63 napisał:

Ja lazy instaluje zawsze. TWRP osobiście używam z 4pda, ale RedWolf też jest spoko nie pamiętam dokładnie dlaczego zrezygnowałem z Red.        Pozdrawiam

Lazy  powinno się instalować po instalacji romu czy przed bo w necie są różne informacje na ten temat :-/

Według tego co piszą twórcy RedWolfa, w przypadku tego recovery nie trzeba instalować Lazy.

Czy ktoś wie jaki jest objaw braku Lazyflashera w przypadku kiedy on jest niezbędny? ROM się nie zainstaluje? Podczas instalacji wystąpią jakieś błędy?

Edited by meriox

• 2 months later...