darson008 Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Witam.Przed chwilą dostałem info o aktualizacji do oficjalnej miui 8.5.4.0.Narazie nie pobieram i czekam na opinie od was. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
michlacz231 Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Ja też dostałem ale instaluje w ciemno Miui na pewnoe nie spieprzy sprawy
m3ntalBrain Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 (edited) Ja też, aktualizuję właśnie Edited August 9, 2017 by m3ntalBrain
mateuszmagiera12 Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Też pobieramWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
darson008 Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Nie pobierałem.Aktualizacja wycofana i z tego co czytałem na forum miui.eu są problemy.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
acidbrain Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 no wczoraj chciałem pobrac wersje na fastboot to jej nawet nie zamieścili. Nie ma to jak wydać wersje stabilną w której są problemy
PeKa Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Moja żona kliknęła i pobrała, na razie nie narzeka na nic, ale używa telefonu raczej "spokojnie". U mnie nie ma info o nowej wersji. Ale ja to mam jeszcze Andka 6. Swoją drogą, gdzie można go zaktualizować automatycznie?
mmmariuszekkk Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 ja zainstalowałem ale nadal problem z rozmowami :/ przestaje mnie być słychać nagle - ogarną to w końcu? bo już sie zastanawiam nad sprzedażą.
grimmripper Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Aktualizacja wycofana, po lekturze postów na forum, wstrzymałem się, i dobrze! Ludzie narzekali na problemy z WIFI, rozmowami, dualsim i mniejsze 'pierdoły'. Trzeba czekać, na poprawioną aktualkę, pewnie na dniach się pojawi.
mmmariuszekkk Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 na dniach? czyli co mam się narazie wstrzymać ze sprzedażą telefonu? bedzie szansa na normalne rozmowy?
grimmripper Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Pewnie szybko poprawią i coś wypuszczą. Ja nie mam opisywanego problemu z jakością rozmów, jest OK, nie ma przesteru, a rozmówcy słyszą mnie bardzo dobrze. Mam wersję Global, telefon kupiony w Sferis. Ja bym poczekał, bo ogólnie w tych pieniądzach telefon super. Potrzebowałem 'woła roboczego' z dużym ekranem i dobrą baterią:).
mmmariuszekkk Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Ja kupiłem wersje GLOBAL używaną 2 tygodnie, faktura zakupu też z jakiegoś sklepu ale nie pamietam jakiego a nawet nie mam jak sprawdzić bo jestem w delegacji. Telefon miał być po to by nie nosić drugiego służbowego, jednak narazie musiałem wrzucić karte do drugiego bo nie dało rady, nagle mnie moj rozmówca przestawał słyszeć. Co ciekawe teraz na jednej karcie jest przywoicie albo tak się akurat udało.Jeżeli chodzi i sam telefon to jest ok,ładna obudowa no i smigajak nalezy , bateria spoko gorzej z jakością zdjęc. Edited August 10, 2017 by mmmariuszekkk
radier Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Jak komuś się niecierpliwi to może samemu wgrać tą aktualizację: http://bigota.d.miui.com/V8.5.4.0.NCFMIED/miui_HMNote4XGlobal_V8.5.4.0.NCFMIED_c0c5733b02_7.0.zip Wystarczy wgrać do pamięci wewnętrznej telefonu i z poziomu systemowej aplikacji do aktualizacji w opcjach wskazać gdzie się plik znajduje.
Wojusek Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Testowales?:) jakies znaczace roznice?:) bo nie wiem czy wgrywac... czekam jeszcze 48h na odblokowanie bl przed wgraniem miuipolska i zastanawiam sie czy jest sens:)
Wojusek Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Zainstalowane. Na razie bez większych zmian..:)
radier Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Aplikacja TVP Stream nie odtwarza obrazu przy użyciu wewnętrznego odtwarzacza. Jest to dzwięk. 1
Wojusek Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Zmian w pracy telefonu na lepsze nie zauważyłem niestety. Jedyne co udało mi się zrobić to zawiesić dwie aplikacje ( google maps oraz chrome) czego wcześniej nigdy nie uświadczyłem przez 3 miesiące korzystania z globala 8.2.5.0 czy miuipolska. Bateria trzyma mi sporo krócej. Do tego ilość wolnej pamięci ram przy moim użytkowaniu nie spadała poniżej 1,2gb a tu już do 900mb zjeżdżało. Moja opinia jest taka że nie warto instalować, lepiej poczekać na bardziej dopracowana wersje miuipolska i wtedy mieszać softem
darson008 Posted August 16, 2017 Author Posted August 16, 2017 Znowu jest atualizacja 8.5.4.0 NCFMIED z 8 sierpnia.Zmiany:System: New-A smarter and more efficient CPU allocation strategy(04.05)Other: New-Android 7.0 update(08.08)Fix-Couldn't download apps from googleplay in some cases(08.08)Wstrzymam się kilka dni,jeśli nie wycofają to zaktualizuje. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Norbix029 Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Właśnie dostałem info na telefonie : Warto instalować ? Jak z baterią i wydajnością ?
McAndreas Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Z wydajnością jest podobnie, ale z zarządzaniem pamięci RAM jest inaczej, zawsze jak czyściłem, to ilość wolnej pamięci RAM zostawało około 1,5 GB, a teraz zostaje tylko około 1,2 GB 1
radier Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Jest też problem z automatyczną jasnością. Ustawia za jasno i wolno reaguje na zmiany.
chopek Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Mam problem z udostępnieniem zdjęć na TV, automatyczna jasność jakby zamula i najważniejsze to pogorszyła się jakość zdjęć z tylnego aparatu, są po prostu blade.
Wojusek Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 6 godzin temu, McAndreas napisał: Z wydajnością jest podobnie, ale z zarządzaniem pamięci RAM jest inaczej, zawsze jak czyściłem, to ilość wolnej pamięci RAM zostawało około 1,5 GB, a teraz zostaje tylko około 1,2 GB potwierdzam, u mnie tez ram kuleje:/
ukash Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Co nowego w tej aktualizacji, co się poprawiło? Może jakość rozmów również poprawili bo jest czasami kiepsko? Czy warto aktualizować?
Wojusek Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Mam i odradzam. Bateria trzyma krócej. Apki potrafią się ściąć do czego wcześniej nie dochodziło. Zarządzanie Ram dużo gorsze. Za 2dni mogę oblkokowac BL i spadam na miuipolska Ps. Co do rozmów to nigdy nie mialem problemów więc się nie wypowiem
Stuku Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Jestem już po aktualizacji. Pierwsze co rzuca się w oczy i wygląda okropnie to białe ramki ikonek. Zauważyłem drobną zmianę, polegająca na tym iż np przy dodawaniu plików do wysłania na dysk, tudzież w galerii jest info o ostatnim zdjęciu. Dodatkowo w galerii obok daty, jest info gdzie zostało wykonane zdjęcie. Jeśli chodzi o wydajność itp nie czuje różnicy. Po aktualizacji do MIUI 9 zrobie wipe.
fps Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Mam, w porównaniu do MIUI 9 to ta wersja jest dużo pewniejsza, rozmowy są w końcu bardzo dobre, bateria też. RAM u mnie działa bardzo dobrze, używam Novy Launcher na styl Pixel.
driftking12 Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Mam i polecam. Działa bardzo w porządku, bardzo stabilnie. Miałem jakiś czas miuipolska ale to była tragedia. Bateria 6h sot, w globalnej wersji mam co najmniej 9-10h.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
CalkiemNowy Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Używałem tej wersji i moim zdaniem gps łapie fixa dłużej niż to było w 8.2.10.0, a także ilość wolnego ramu spadła. W przypadku pracy na baterii to nie zauważyłem większych zmian.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Priorytetem jest aplikacja będąca na pierwszym planie - po co Ci multum procesów działających w tle, jeśli z nich nie korzystasz? 1
Recommended Posts