Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

posiadam Redmin Note 4X, 4GB/64GB na procesorze MediaTek Helio X20. Wersja MIUI 8.5 MBFCNED. Nie mogę nigdzie zlokalizować ROMu przetłumaczonego, a niby na allegro sprzedają taką wersję z takim procesorem i opisują jak "OFICJALNA WERSJA GLOBAL Z PEŁNYM POLSKIM JĘZYKIEM ORAZ WSPARCIE GOOGLE!". Gdzie taki ROM można pobrać?  Na stronie MiuiPolska widzę do pobrania - Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 4 (4X) Snapdragon a ja mam jeszcze inną wersje - 4X MTK. 

Posted

Global zawiera w sobie wiele języków w tym język polski. 

Ja chyba widziałem rom do MTK. 

Sprawdź jaką masz nazwę kodową urządzenia i po niej szukaj romu. 

Posted

Rom dobierasz pod procek( nazwa kodowa) nie pod nazwę telefonu.
Note 4x na mtk to poprostu zwykły note 4 na mtk ale w obudowie 4x

• 2 weeks later...
Posted

Chodzi mi o oficjalne aktualizacje ? 

Co do rom to próbowałem instalacji, tzn miałem już problem na poziomie odblokowania, podłączając tel do kompa,  wystąpił problem z instalacją sterowników MT65xx, nawet nie wiem co to jest. Kierując się poradnikiem, utknąłem na punkcie 6.5, podpunkt 5, kiedy tel podłączony przez USB trzeba wyłączyć i włączyć w trybie fastboot. Tu jest problem ze sterownikami które nie chcą się zainstalować, właśnie wspomniane MT65xx, oraz jakieś nieznane urządzenie. Jak próbowałem włączyć tel w trybie fastboot to pojawiła się tylko grafika i nic więcej, tak wisiał sobie. 

Posted

Redmi Note 4x MTK nie istnieje od tego zacznijmy. Jeżeli masz MTK, to masz Redmi Note 4. Szukasz na en.miui.com, pobierasz i instalujesz lub odblokowujesz BL, i instalujesz xiaomi.eu... Co do sterowników, spróbuj inny kabel/inny PC

Posted
Redmi Note 4x MTK nie istnieje od tego zacznijmy. Jeżeli masz MTK, to masz Redmi Note 4. Szukasz na en.miui.com, pobierasz i instalujesz lub odblokowujesz BL, i instalujesz xiaomi.eu... Co do sterowników, spróbuj inny kabel/inny PC
Jest note 4x na mtk. 4/64 z Helios x20 w obudowie od snapa
Posted
1 minutę temu, tpawel napisał:

Jest note 4x na mtk. 4/64 z Helios x20 w obudowie od snapa

Ah... czyli jest model o którym istnieniu nie wie nawet Xiaomi?

70a82e09f7d508fd741fc0f26bf3abb7.png

Nie widzę dopisku MTK, a takowy widnieje, jeżeli są 2 modele, wtedy przy jednym mamy dopisek Qualcomm, a przy drugim MTK...

Posted

@tpawel

Miałem te wersje telefonu z helio x20 w obudowie od snapa ale dla mnie obudowa nie czyni go wersja 4x...

Tak naprawdę to problem nazewnictwa skonczylby się gdyby zamiast używać note 4 i note 4x używać nazyw MIDO i NIKEL i było by wszystko jasne...

Posted

Samo xiaomi go tak nazwało i pozycjonuje na stronie. Ma obudowę jak 4x to nazwali go 4x . To co w środku dla większości nie ma znaczenia bo w Chinach nikt xiaomi.eu nie wrzuca zastanawiając się pod jaką nazwę kodową pobrać obraz

• Like 1
Posted

Ale zyjemy w Polsce i spora grupa osób jednak soft zmienia, a robi im to wodę z mózgu ;) nie negeuje tego że chinole tak sobie napisali - oni mogą wszystko ;)

Posted (edited)

Ale na polskim rynku często się on pojawia więc sami sobie robimy zamieszanie ;)

Zresztą chyba sens tej dyskusji jest żaden. Bo ja rozumiem o co Ci chodzi, Ty zapewne też rozumiesz moj punkt widzenia a że wyciągamy z tego odmienne wnioski to już nasza indywidualna sprawa ;)

Edited by Wojusek
Posted (edited)

@k3lt

Ja ogarniam wersje RN4 ale jak czasem patrze na Allegro to się zastanawiam o co im chodzi więc ktoś zielony w temacie to już tak naprawdę nie wie co robić :( 

Celowe zagranie sprzedawców aby kupujący był zdezorientowany. 

Edited by majdan12
  • Like 1
Posted

Problem jest tylko taki że dzięki resellerom mamy dostęp do telefonów oferowanych przez xiaomi na wszystkich rynkach. Stąd bałagan w nazewnictwie.

• Like 1
Posted
32 minuty temu, Wojusek napisał:

moj mtk byl note 4x pro high version(albo edition - nie pamietam) wiec zupelnie na bogato:)

MTK i RN4X? to niezła kombinacja.

Posted

Tak rn4x, bo to ten składak czyli wersja 4/64 mtk... ,:) I fakt nie do podważenia na opakowaniu też jest znaczek note 4x:) choć mnie to nie przekonuje i tak że powinno się go nazywać note4x:d

Posted (edited)

U mnie tak to wygląda. 

Screenshot_2017-08-24-16-41-21-804_com.android.settings.png

A z nazewnictwem jest o tyle problem że robi się zamieszanie przy zakupie akcesoriów. Dwa razy kupowałem szkło, dziwiłem się że nie pasuje, szkło jest minimalnie za małe. Z etui też problem, mój model posiada 6 otworów na głośnik, w sumie 12, w etui które ostatnio kupiłem było 10 otworów. Teraz wiem że muszę szkło kupić pod Redmi Note 4 a 4x. Ale gdybym nie zajrzał na forum to przecież bym pewnie kupował dalej dla 4x :)

Edited by vinis
  • 8 months later...
Posted

pytanie.

jezeli mam redmi note 4x mtk 4gb 64 z chin bezposrednio. peklo mi szklo

jaki lcd mam kupic... bo nigdzie nie moge znalezc do rn4xmtk ... czy od rn4 mtk bedzie pasowalo?

Posted

Niestety nie

Xiaomi zamotalo i redmi note 4x 4/64 jest na mtk

Obudowa jest jak 4x na snapie, chyba bym zaryzykował i kupił ekran do 4x na sd625.

Redmi note 4 na mtk był ciut inaczej zbudowany ( lepiej)

• 1 month later...
Posted

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...