[email protected] Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Przymierzam się do zakupu, panowie dacie jakąś recenzje? Posiadam MiBand 2 i zamierzam przejść wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Polecam. Też miałem mi band 2 ale zgubiłem przez to denne zapięcie. Teraz tu jest normalny pasek jak w zegarku więc nie ma mowy zgubić. Po za tym bateria rewelacja, mi band 2 trzymał mi 3 tygodnie tutaj tak samo, więc ogromny plus. Bardzo dobra czytelność wyświetlacza w słońcu w przeciwieństwie do mb2 gdzie nic nie było widać. Kolejny plus, że wyświetla się godzina, data, kroki itp.cały czas, więc nie trzeba machać specjalnie ręką ani naciskać guzika. Co więcej mamy możliwość modyfikacji i wgrywania różnych tarcz. Mamy GPS i kompas, stoper i timer. Jest także pogoda. Czego mi brakuje, może kilku opcji typu kalkulator albo jakieś notatki, ale to już szczegół, chyba już za wiele wymagam :p. Pasował by tu jeszcze alarm dźwiękowy a nie tylko sama wibracja. Na lekki minus mogę zaliczyć kolory ekranu nie są jakieś rewelacyjne i nie jest ich dużo, no ale resztą amazfit nadrabia, więc to nic takiego. Ja jestem bardzo zadowolony tym bardziej że wyrwałem amazfita za 47$, wcześniej miałem mi banda i mi banda 2, obydwie zgubiłem przez ten pasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 20 minut temu, fake4r napisał: Polecam. Też miałem mi band 2 ale zgubiłem przez to denne zapięcie. Teraz tu jest normalny pasek jak w zegarku więc nie ma mowy zgubić. Po za tym bateria rewelacja, mi band 2 trzymał mi 3 tygodnie tutaj tak samo, więc ogromny plus. Bardzo dobra czytelność wyświetlacza w słońcu w przeciwieństwie do mb2 gdzie nic nie było widać. Kolejny plus, że wyświetla się godzina, data, kroki itp.cały czas, więc nie trzeba machać specjalnie ręką ani naciskać guzika. Co więcej mamy możliwość modyfikacji i wgrywania różnych tarcz. Mamy GPS i kompas, stoper i timer. Jest także pogoda. Czego mi brakuje, może kilku opcji typu kalkulator albo jakieś notatki, ale to już szczegół, chyba już za wiele wymagam :p. Pasował by tu jeszcze alarm dźwiękowy a nie tylko sama wibracja. Na lekki minus mogę zaliczyć kolory ekranu nie są jakieś rewelacyjne i nie jest ich dużo, no ale resztą amazfit nadrabia, więc to nic takiego. Ja jestem bardzo zadowolony tym bardziej że wyrwałem amazfita za 47$, wcześniej miałem mi banda i mi banda 2, obydwie zgubiłem przez ten pasek Gdzie w takiej cenie wyrwałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg.x Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Dzis kupilem bipa za 50$ na gear best z kuponem AMTCHWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 @[email protected] na gearbest była promocja za 49$ i jeszcze jakaś dodatkowa -2$ za płatność paypal (chyba dla nowych kont) Link to comment Share on other sites More sharing options...
plahoo83 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Hej Postanowilem sie z wami podzielic informacja dotyczaca synchronizacji danych z Amazfit'a BIP z innymi serwisami. Nie znalazlem takiej informacji nigdzie na forum a mysle ze paru osobom sie przyda. Proces jest niestety troche skomplikowany ale przynajmniej dziala i jesli ktos ma pomysl na jego uproszczenie to niech smialo sie z nami podzieli. Do synchronizacji potrzeba: 1. Aplikacja Notify & Fitness dla Amazfit z Google Play - umozliwia ona export danych do Stravy, wystarczy ze po instalacji sparujemy naszego Amazfit'a BIP i na zakladce trening zaznaczymy automatyczna synchronizacje ze Strava 2. Konto na Stravie aby moc synchronizowac dane z Amazfita za pomoca Notify & Fitness 3. Tapiriik Sync do skonfigurowania synchronizacji z zewnetrznymi serwisami Po tym wszystkim mozemy sie cieszyc naszymi treningami w ulubionym serwisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Pytanie do kolegów wyżej jaki rodzaj wysyłki braliście ?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Ja brałem zwykłą poleconą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Ja brałem zwykłą poleconą.Ile czasu trwała przesyłka ? A brał ktoś kiedyś ktoś z forumowiczów tą opcję płatna chyba do 7 dni ale nie piority line.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Jakoś ponad 3 tygodnie chyba. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
copernic_us Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Drodzy forumowicze, pytanie odnośnie BIPa - czy do wersji Chińskiej da się wgrać Angielski firmware? Akurat jest dobre promo na GB (49,11$) za wersję z Chin i nie wiem czy brać:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz38 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 2 dzień z Bipem. I problem. Źle zlicza kroki. I jak piszę źle, to jest naprawdę źle. Bardzo precyzyjny Fitbit ZIP pokazuje wartości praktycznie dwukrotnie większe. Ja rozumiem pomyłka 5-15% przy tej technologii, ale zaniżanie o połowę to naprawdę przegięcie. 6 godzin temu, copernic_us napisał: Drodzy forumowicze, pytanie odnośnie BIPa - czy do wersji Chińskiej da się wgrać Angielski firmware? Akurat jest dobre promo na GB (49,11$) za wersję z Chin i nie wiem czy brać:) Da się. Polecam wątek z modyfikacjami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
copernic_us Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 (edited) Super, dzięki za cynk EDIT: Zakupione z kodem AMTCH (redukuje cenę do 49,99$). Teraz tylko czekać aż przyjedzie Edited November 11, 2017 by copernic_us Info o kodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Jakoś ponad 3 tygodnie chyba. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaA jeżeli to nie problem mógłbyś pokazać zdjęcia z powiadomień ? Połączenie ,SMS , Messenger Whatsapp jak używasz oczywiście i może być na priv jak chcesz dziękiWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 (edited) Na tym filmiku masz powiadomienia pokazane, sms od messengera itp niczym się specjalnie nie różnią prócz ikonki. Ja dodam tylko od siebie, że wszelkie polskie znaki są wyświetlane jako pytajniki więc zamiast np. słowa RÓŻA będzie napis R??A chyba że użyje się dodatkowej apki Notify and fitness for amazfit, tam można ustawić takie rzeczy bo mifit nie daje takiej możliwości. Spoiler Edited November 12, 2017 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Na tym filmiku masz powiadomienia pokazane, sms od messengera itp niczym się specjalnie nie różnią prócz ikonki. Ja dodam tylko od siebie, że wszelkie polskie znaki są wyświetlane jako pytajniki więc zamiast np. słowa RÓŻA będzie napis R??A chyba że użyje się dodatkowej apki Notify and fitness for amazfit, tam można ustawić takie rzeczy bo mifit nie daje takiej możliwości. Spoiler Dzięki wielkie a miband tools jeszcze nie obsługuje ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Można sparować (ręcznie wpisując adres BT apce, bo normalnie mi się nie chciał połączyć), ale oficjalnie apka nie wspiera amazfita. Przy wiadomości sms wyświetla komunikat typu: odebrano nową wiadomość zobacz w aplikacji, czyli nie wyświetla treści. Być może to kwestia ustawień, ja się nie bawiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Można sparować (ręcznie wpisując adres BT apce, bo normalnie mi się nie chciał połączyć), ale oficjalnie apka nie wspiera amazfita. Przy wiadomości sms wyświetla komunikat typu: odebrano nową wiadomość zobacz w aplikacji, czyli nie wyświetla treści. Być może to kwestia ustawień, ja się nie bawiłem.Dzięki bardzo za pomoc. Pozdrawiam!Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
losbikeros Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Można sparować (ręcznie wpisując adres BT apce, bo normalnie mi się nie chciał połączyć), ale oficjalnie apka nie wspiera amazfita. Przy wiadomości sms wyświetla komunikat typu: odebrano nową wiadomość zobacz w aplikacji, czyli nie wyświetla treści. Być może to kwestia ustawień, ja się nie bawiłem.U mnie pomogło wyczyszczenie danych wszystkich aplikacji związanych z BT. Wcześniej telefon nie widział zegarka, a teraz wszystko działa jak należy.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Czy ktoś ma info o jakimś kodzie na BIPa żeby zamówić z GearBest? Ten co wyżej już nie działa a chce drugi zamówić Link to comment Share on other sites More sharing options...
misterjester Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 (edited) Warto go kupić za 160 złotych, jest przecena na 179 a mi się trochę punktów na Gearbest nazbierało i nie wiem czy warto kupić Bip'a. Obecnie używam Mi Band 2, ale zapięcie się już wyrobiło. :/ Dobra zamówiłem za 138 złotych z Gearbest. Mam pytanie, czy ten smart zegarek nie rozłącza się z telefonem jak MiBand 2? Edited November 24, 2017 by misterjester Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 19 godzin temu, misterjester napisał: Warto go kupić za 160 złotych, jest przecena na 179 a mi się trochę punktów na Gearbest nazbierało i nie wiem czy warto kupić Bip'a. Obecnie używam Mi Band 2, ale zapięcie się już wyrobiło. :/ Dobra zamówiłem za 138 złotych z Gearbest. Mam pytanie, czy ten smart zegarek nie rozłącza się z telefonem jak MiBand 2? rozłączanie to chyba bardziej kwestia romu / softu, którego używasz: - redmi note 2 + miband2 cały czas gubił połączenie, tak ze 2x dziennie; - mi4c/LineageOS +mb2 - brak połączenia raz na tydzień (wystarczy off/on modułu BT), - mi5s/LineageOS+ mb2 podobnie, obecnie mi5s/LineageOS + amazfit bip - podobnie jak w przypadku mi4c; - s8+mb2 - nie było jeszcze sytuacji, żeby się rozłączyły Link to comment Share on other sites More sharing options...
copernic_us Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Dnia 23.11.2017 o 13:31, [email protected] napisał: Czy ktoś ma info o jakimś kodzie na BIPa żeby zamówić z GearBest? Ten co wyżej już nie działa a chce drugi zamówić AMAZFITCS obniża do 57,99$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq89 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Też przymierzam się do zakupu amazfit bip z gearbest i znalazlem tam dwie wersje tzn. INTERNATIONAL VERSION i CHINESE VERSION. Która lepiej zamówić ? Czy jest to obojętne i brać tą która jest tańsza? Bo przeczytałem kilkanaście tematów i przekopałem kilkadziesiąt stron postów i nie doczytałem jednoznacznej odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Bierz tańszą, bez różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Cześć. Mam pytanie czy u Was zliczanie kroków jest na bieżąco na wyświetlaczu czy co jakiś czas jest aktualizowane? U mnie to działa jakoś dziwnie, jak rano wstaje to mam długo 0 kroków i po jakimś czasie wskakuje np. 234. Ogólnie dużo mniej niż na mi band 2.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Ja zauważyłem że na tarczy .res zlicza na bieżąco a na .bin rzadziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Czym różnią się Amazfit BIP i Amazfit BIP Lite?Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Jak ktoś się zastanawia to polecam te dodatkowe ramki firmy sikai. Bardzo ładnie wykonane, idealnie dopasowane. Ja kupiłem w promocji po 1.60$. Pewnie są inne aukcje, trzeba poszukać, może są tańsze. Ja kupowałem tutaj https://m.aliexpress.com/item/32843747406.htmlA tak to wyglądaWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrudnyHenryk Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Czym różnią się Amazfit BIP i Amazfit BIP Lite?Sent from my EVA-L09 using TapatalkNiczym się nie różnią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Da się eksportować treningi na Stravę czy to tylko w Amazfit Pace?Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Ile wam wytrzymuje bip na jednym ładowaniu. Czy spadek rzędu 8-10% na dobę bez treningu jest w normie? Bo to znacznie odbiega od tych "45dni" na jednym ładowaniu. Mam wersję angielską Mifit 3.2.6 i firmware v0.1044 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Czy jest wśród użytkowników BIPa ktoś kto miał wcześniej PACE i jest zadowolony z tej zamiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Czy baterie w Amazfit bip trzeba formatować. Czyli rozładować do wyłączenia i dopiero do ładowarki? i Tak kilka razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 @:Darecki Od jakichś 10 lat jak są w powszechnym użytku baterie li-po li-ion cały czas się powtarza że NIE. Chyba że sobie chcesz zepsuć baterie, to tak, "formatować". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts