Ayreon90 Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Witam, proszę o pomoc. Otóż od półtora tygodnia jestem posiadaczem Redmi Note 4. Telefon kupiłem na allegro. Wszystko jest super i fajnie ale drażni mnie jedna ważna rzecz. Otóż mam w nim BARDZO SŁABY ZASIĘG SIeci. Ogólnie w domu zasięg jest mniejszy o połowę niż w poprzednim telefonie (Lumia 640) a Internet LTE często się gubi, a co gorsza, głupich mmsów nie można pobrać czy wysłać w kilka sekund. Wszystko działa ale z opóźnieniem. Na pulpicie pokazuje mi co kilka sekund pobieranie danych rzędu 4.00 kb/s itd żeby zaraz zejść do 0,02kb/s lub nawet 0,00 kb/s i tak skacze. Idzie z tym zwariować i nie wiem czy to jest wada telefonu czy coś trzeba skonfigurować. Bardzo Prosze o pomoc bo nie wiem co robić, a to mój pierwszy telefon tej marki i nie chciałbym go odsyłać na reklamacje do firmy gdzie go zakupiłem albo co gorsza oddać do zwrotu. Podsumowując, słaby zasięg, LTE się pojawia ale nie często, a zasięg pokazuje czasami np 1 czy 2 kreski kiedy to standardowo były 4 czy 5 w innym telefonie.Oprócz tego włączając dane, czy nawet WiFi widzę że transfer jest po prostu niestabilny i waha się między dużymi prędkościami a baaardzo małymi lub zerowymi co uniemożliwia nawet założenie konta na telefonie. A pobierając czy wysyłając mmsy to trzeba czekac i czekać aż się uda.
krainawilka Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Pierwsza rzecz - jaka sieć?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ayreon90 Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 Powiem wam tak, sieć t-mobile. Co do zrzutów ekranu to się o nie postaram, gdyż tak naprawdę telefon jest mojej dziewczyny która mieszka 30 km ode mnie więc piszę tak naprawdę za nią żeby pomóc bo bardziej będę obczajony. Napiszcie prosze czego potrzebujecie a postaram się to zdobyć (screeny) i przesłać
Wojusek Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Na początek screen z "informacji o telefonie" gdzie widoczna jest wersja oprogramowania.
tpawel Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Trzy kreski w lumii to nie koniecznie ten sam sygnał co trzy kreski w xiaomi. Ściągnij jakąś apke do monitorowania sieci np network signal info i popatrz na rssi
esox lucius Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Mam ponownie. O ile z połączeniami jest w miarę wporzadku to jednak internet w budynku (domek jednorodzinny) kuleje.Na służbowym iPhone internet chodzi bez problemu na LG zony i Huawei syna też brak problemów. Jedynie Xiaomi Note 4 niedomagaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ayreon90 Posted August 3, 2017 Author Posted August 3, 2017 Witam ponownie. Udało mi się zdobyć następujące screeny które podsyłam w załączniku.
Temakes Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Witam.Odkąd dostałem telefon z gwarancji (wymieniony port USB + szufladka SIM) mam problem z zasięgiem w domu/szkole. Otóż w domu mam 0 kresek i "połączenia tylko alarmowe" lub 1/2 kreski. Patrzyłem na innym telefonie i lata normalnie. Czego to może być problem? Przed gwarancją nie miałem takiego wielkiego problemu z zasięgiem, a teraz ledwo co łapie u 3 operatorów. Poza domem internet normalnie działa i jest zasięg. Posiadam najnowsze miuipolska.
xxmati96xx Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Mam problem. Po tym jak telefon do mnie dotarł wszystko działało sprawnie to znaczy mobilny internet . Łapało LTE/H+ teraz łapie tylko jak włączę na stałe na 2G. Działa tylko E. Jak zmienię na 3G lub LTE to już internet się nie włącza. Telefon normalnie łapie sieć ale nie włącza się internet . Robiłem już mi flash różnych wersji global, zarówno stable jak i dev. Czy jest możliwość że to problem hardware?
Manjakus Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Cześć, Mam problem z prędkością internetu w moim telefonie. przy korzystaniu z sieci mam prędkość 130-140 kb/s. zarówno przy stronach/youtube/twitch jak i speedtest. Redmi Note 4 3/64 Play +LTE Co może być przyczyna? Pozdrawiam
pawwel Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Witam, mam problem gdy zostawię tel na chwilę nie używany, to po odblokowaniu klawiatury widzę brak sieci, nie mogę nigdzie zadzwonić, włączyć internetu, napisać sms.
Recommended Posts