Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, może na początku się przedstawię. Jestem kaczek, na imię mam Kacper.

Jestem na etapie zakupu nowego telefonu. Wymyśliłem, że kupię note 4 w wersji global.

Chciałbym ten telefon kupić u sprzedawcy na allegro o nicku Parktel_Shop.

Czytałem wątek o tym sprzedawcy na forum, ale ten wątek jest stary a ten sprzedawca nie był aż tak popularny.

Teraz on ma najwięcej sprzedanych sztuk bo aż 388, Ma 1956 opinii pozytywnych i jedną negatywną. Z drugiej jednak strony co ciekawe, ta opinie negatywna została napisana dzisiaj. Może ten użytkownik jakoś usuwa te opinie ?

Jest też np. sprzedawca PL-GSM_PL tylko ten sprzedawca chyba nie doczytał informacji bo np .w tytule napisane jest: "XIAOMI Redmi Note 4 PRO 32/3 Black" natomiast w opisie zawarta jest informacja, że jest na snapdragonie i, że jest to wersja europejska. Sprzedawca powergms też jest.

Czekam na opinie tych sklepów ! :D Gdzie lepiej kupić ?

Pozdrawiam Kacper.

Posted
3 minuty temu, tpawel napisał:

Hej Kacper. Kup w Sferis

Myślałem nad tym, ale mają tylko złote i szare, mnie interesuje tylko i wyłącznie czarne.

A co powiesz na temat tych sprzedawców których podałem wyżej ?

Posted

Nie chodzi mi o zakup, ale o późniejsze respektowanie gwarancji. Komentarze tego nie odzwierciedlaja bo wystawia się je zaraz po zakupie.

Posted

W Pl? Np foster.
Nie odbierz mnie źle. Chińskie smartfony kupuje się w Chinach. Wtedy się opłaca, natomiast rozumiem ludzi, którzy wolą zapłacić więcej żeby mieć spokój..ale jeśli już płacisz więcej to dobrze by było zeby faktycznie ten spokój był zapewniony. Na allegro dziś jest sklep, jutro go nie ma i tyle z gwarancji. Wiadomo że wszędzie jest ryzyko,ale sieciowki tak duże jak Sferis nie padają zbyt często

Posted
10 godzin temu, kaczek napisał:

Hej Kacper.

Nie napisales kwoty ale domyslam sie ze chcesz tel miedzy 700-800 zl i choc nie mam Black wersji a Dark Grey za 785 to pomysl nad Black oraz Gold Note 4 4.64 za 1000 zl ktore za okolo 10dni bede miec:) W razie czego zglos sie, na Xiaomi u mnie masz dwa lata serwisu u @Zexon72 www.mi.4xm.pl na tel, 1 rok na baterie oraz ladowarke. Oczywiscie fv23 lub paragon.

Mam tez opcje na 3 lata gw ( 3 lata fon , 2 lata bateria i ladowarka ) oraz 2 lata gw  ( 2 lata fon, 1 rok bateria i ladowarka ) gdzie pierwsze uszkodzenie ( lcd, touch ) z winy uzytkownika nie anuluje gwarancji lub oficjalne dystrybucje od abc lub action choc w wyzszych ale nadal nizszych cenach niz maja to stacjonarne od tych samych dystrybutorow sklepy.

Posted
19 minut temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Hej Kacper.

Nie napisales kwoty ale domyslam sie ze chcesz tel miedzy 700-800 zl i choc nie mam Black wersji a Dark Grey za 785 to pomysl nad Black oraz Gold Note 4 4.64 za 1000 zl ktore za okolo 10dni bede miec:) W razie czego zglos sie, na Xiaomi u mnie masz dwa lata serwisu u @Zexon72 www.mi.4xm.pl na tel, 1 rok na baterie oraz ladowarke. Oczywiscie fv23 lub paragon.

Mam tez opcje na 3 lata gw ( 3 lata fon , 2 lata bateria i ladowarka ) oraz 2 lata gw  ( 2 lata fon, 1 rok bateria i ladowarka ) gdzie pierwsze uszkodzenie ( lcd, touch ) z winy uzytkownika nie anuluje gwarancji lub oficjalne dystrybucje od abc lub action choc w wyzszych ale nadal nizszych cenach niz maja to stacjonarne od tych samych dystrybutorow sklepy.

Taka cena nie przejdzie.

Dzwoniłem do tego Parktel_Shop to mi mówił, że gwarancja jest realizowana w ich serwisie we Wrocławiu.

Jeszcze muszę do niego zadzwonić i się zapytać kto jest dystrybutorem i czy jest ,jak jest to na ile gwarancja na baterie.

Gdy zapytałem się czy gwarancja jest na częściach zamiennych czy oryginalnych, to po chwili zastanowienia stwierdził, że na oryginalnych częściach.

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły o co go zapytać ? @tpawel

Niby tak. tylko no mówię.. wolałbym dać nawet te 90-100 zł więcej żeby to było pewne..

Tylko po prostu.. no sferis niema czarnego.. No niby nie jest to tragedia ale wolałbym czarny.

Ten aze.. to tam mają mediateka.

są jeszcze jakieś zaufane sklepy ?

Najpewniej było by kupić u jakiegoś giganta (rtv euro agd, media markt) tylko, że no.. Cena..  Tu mogę kupić za 730 zł a tam za 1100 ? Jakoś tego nie widzę.

Posted

Do Fostera mam pewne obawy i złe wspomnienia, mój kolega kupował od nich kiedyś telefon

A do sferis już maila napisałem.

Posted

@tpawel No.. Oni ten telefon będą mieli za 2 tygodnie. Ale ten telefon jest mi potrzebny na teraz.. ten co miałem to mi się zepsuł ii teraz jestem ze starą nokią (z klapką)

raczej 2 tyg nie wytrzymam.

Posted

@tpawel

a jeszcze mam takie pytanie offtopic.

Jak ktoś się was pyta jaki macie telefon to co odpowiadacie ? Xiaomi ?

Dzisiaj się mnie pytał znajomy gdzie mój telefon, no bo wyciągnąłem nokię z klapką z kieszeni, odpowiedziałem, ze mi się zepsuł i kupuje nowy, padło pytanie: "Jaki?"

Gdy mu odpowiedziałem, że xiaomi to się na mnie popatrzył i zapytał  "co to za chińskie gówno, pewnie 200 zł kosztuje"...

Jak ktoś się was pyta normalnie odpowiadacie, że macie xiaomi ? Jaką ludzie mają reakcje ?

Posted

Pracuje w korpo,gdzie jest nas 5 tys osób. Od ponad dwóch lat mam różne xiaomi. Na początku to była egzotyka i o ile z taką reakcją się nie spotkałem to wiem że w jakiejś części ludzi być może gdzieś to się w głowie tliło. Dziś świadomość marki jest duuuzo wyższa i raczej spotykam się z odwrotnymi reakcjami. Ostatnio nawet dwójka chłopa zaczepila mnie na korytarzu bo zobaczyli znaczek MI jak gadałem. Kilka osób za moją namową kupiony xiaomi, w rodzinie też kilka kupiłem. Tak że kiedyś nie zdziwlibym się , dziś jadąc tramwajem,spokojnie 10-20% ludu ma xiaomi. Aż sam się ostatnio dziwiłem skąd tego tyle, skoro u operatorów praktycznie są niedostępne

Posted

Pamiętam okres z jednego korpo, gdy Xiaomi wypuściło Redmi Note LTE (chwilowo używam). Kilka osób zastanawiało się, czy brać to, czy może Jiayu i zaczęły się wielkie zakupy na Aliexpress. 
Rok później w jednym z zespołów (ok. 12 osób) prawie każdy miał jakiegoś Xiaomi. 
Obecnie nie raz w autobusie sięgam do kieszeni, gdy słyszę dzwonek Xiaomi, a potem się okazuje, że po prostu jedzie ze mna w tym momencie kilku użytkowników tej marki ;)

PS. Co do Redmi Note 4/4x to jestem juz niemal do niego przekonany (pomimo 5,5''), ale w wersji 4/64 black, tylko czekam jeszcze chwilę jak się rozwinie sytuacja z Mi5X.

Pozdro

Posted
1 godzinę temu, kaczek napisał:

@tpawel

Gdy mu odpowiedziałem, że xiaomi to się na mnie popatrzył i zapytał  "co to za chińskie gówno, pewnie 200 zł kosztuje"...

Trzeba bylo odpowiedziec, tak chinskie gowno co kosztujac 200 zl przebija modele 3x drozsze i pokazac mu cos takiego:D

Spoiler

maxresdefault.jpg

Posted

@tpawelMieszkam na wsi, tzn. w mieście ( ok . 5k ludzi), połowa ludzi w szkole ma tel. kalibru lumia, lg leon itp. Za max.. 500-600 zł. Porównując Parametry xiaomi za 500 zł i Samsunga za 500 to i tak skopie im tyłki w antutu :)

Oczywiście zdarzają się "rodzynki" z iphonami 6 no ale.. wcale im nie zazdroszczę ajoesa.

Co prawda może lepsza była by i wersja z Mediatekiem, ale chyba postawie na SD. No bo na +GPS,LTE (b20), Bateria, no i.. jest mniej chiński xd  na - na pewno sporo wydajność no ale.. Sam nie wiem.

Osoby które mnie otaczają są to typowe "wieśniaki" tzn. Jak jedzie golf 4 na wieś tuningu (grill bez logo VW, Pomarańczowe felgi, i łutu tut tu tu dobiegające z prześlicznych głośników najczęściej prosto z aliexpress które mają nieziemskie brzmienie) to.. Prawie dochodzą. Włanczają światło itp. Nie mówię, że sam jestem "Miastuszkiem" i nie chciałbym być, ale ci ludzie akceptują tylko marki takie jak Samsung, LG, sony, Audi i szmelcwagen. inna marka to dla nich "szajs". Wiem, że nie warto się takimi marginesami przejmować, ale mimo wszystko.. :D 

Posted

Wiadomo,młodość rządzi się swoimi prawami. Ja już to mam nie/stety za sobą więc mam to gdzieś co inni mówią. Trochę żona krzywo się patrzy, ale ja kupuję kolo 5 telefonów rocznie( choć już w tym roku mam czwarty który mi się już znudził) + do tego ciągle coś z Ali i trochę się listonosz naśmiewa widząc chińskie krzaczki na paczce ;)

Posted

No przecież nie wyrzucam ich, a do niedawna jeszcze po kilku miesiącach drożej sprzedawałem niż kupowałem ;)
Na codzien ułamki sekund, nie do wyłapania jeśli nie masz dwóch telefonów obok siebie. W wymagających grach jest różnica, mtk ma dwa mocne rdzenie a72.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...