Jump to content

[ROM] Arvanasoft - MIUI 7.7.20 (Redmi 3S)

tor

Recommended Posts

Rom Arvanasoft MIUI 7.7.20 (Redmi 3S) bazuje na wersji Global Dev (20 lipiec 2017) zawiera extra opcje modyfikacji systemu. Podczas konfiguracji mamy do wyboru j.polski oraz region PL. Instalacja przez TWRP, wymagany odblokowany bootloader. System nie zawiera roota więc instalacja wg. potrzeb, link poniżej.

Aktualnie używam, polecam.

Właściwości:

- zawarte aplikacje: Google, Mapy Google, Gmail, Gboard, klawiatura Xperia oraz equalizer Dolby Atmos, który doskonale współpracuje też z wbudowanym radiem FM

- tryb gry w panelu sterowania

- Boost Speed w opcjach panelu sterowania czyli czyszczenie cache i blokada aplikacji przed zamknięciem

- zaplanowane zadania w opcjach oszczędzania baterii oraz zaplanowane sms w aplikacji wiadomości

- dodany "Tryb wydajny" w przełącznikach szybkich ustawień

- możliwość zmiany DPI

- opcje zmiany wyglądu paska stanu oraz siatki panelu szybkich ustawień

- opcje zmiany animacji przewijania menu

- włączanie/wyłączanie wirtualnych przycisków nawigacji na dole ekranu

- opcje zmiany siatki pulpitu: 4x4, 4x5, 4x6, 5x5, 5x6

- dodatkowe efekty dla ikon pulpitu

- kilka ładnych widgetów zegara i pogody do wyboru (zegar posiada ikonkę do zmiany)

- opcja zmiany zarządcy procesora oraz ustawienia dolnego i górnego progu częstotliwości

- zaawansowany restart

- blokada przez podwójne tapnięcie pulpitu (domyślnie aktywna)

- dźwięk dotknięcia (opcje dźwięku)

- opcja "Tilt-Shift" w trybach aparatu czyli rozmycie tła naokoło głównego obiektu

Mogłem coś pominąć ;)

Download ROM:

Arvanasoft - MIUI 7.7.20 dla Redmi 3S

Download Root:

SuperSU-v2.82-201705271822

Uwaga: Po instalacji roota trzeba wejść w "Dodatkowe ustawienia" i zmienić spowrotem Region na "Polska".

Nowa wersja:

arvanasoft_HM3SGlobal_7.8.3_id_6.0.1

Z tego co zauważyłem dodano opcję szerokości na 6 ikon w panelu szybkich ustawień, jakiś dodatkowy efekt z iOS. Teraz też żeby zmienić temat widgetu pogodowego należy najpierw ustawić widget zegara 4x2. Oczywiście rom jest już na bazie wersji global dev 7.8.3.

Edited by tor

Można to wgrać bez data wipe?

@edit

Sam sobie odpowiedziałem. Można wgrać bez data wipe na xiaomi.eu. Ta wersja (7.7.20) jest moim zdaniem płynniejsza niż ostatnie xiaomi.eu dla naszego telefonu (7.6.8)

Edited by Krauza

Bardzo niestabilny oraz zbugowany w porównaniu do Global Dev. Jeżeli komuś random resety. problemy z bluetooth(ciągle rozłącza z miband 2)  nie przeszkadzają to polecam ;)

Dolby Atmos działa tak idealnie, że Piston v3 grają jak słuchawki z bazaru za 11zł :) Opcja zmiany progu częstotliwości powoduje, że procesor nie przechodzi w deep sleep. Rom idealny, jak ktoś potrzebuje ciągłego wku.. rzania się

@kamilp2p

Wersja 7.7.20 nie sprawiała mi problemów żadnych, nie wypowiem się na temat Mi Band bo nie posiadam. Nie jestem autorem tego wypieku więc i nie zamierzam odpowiadać za błędy w nim zawarte :D Od paru dni testuję rom ZenUI 3.0 ale to jest całkiem inny system i inna bajka. Co do Miui to puki co na Redmi 3S najstabilniejsze i najbardziej oszczędne z baterią były dla mnie wersje miui.eu 7.4.21 i 7.6.8.