KamQiX Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 (edited) Witam, Zacznijmy od tego czy istnieje w ogóle wersja Xiaomi Redmi Note 4X (Snapdragon) z białym przodem i szarym tyłem? No cóż... Nigdy takiej nie widziałem do kupienia, a gdy szukałem przejrzałem bardzo wiele ofert. Jednak znalazłem takie zdjęcie, które sugeruje, że taka wersja również jest dostępna: Gdy patrzę na mój smartfon widzę właśnie jakby był po prostu szary. Przy patrzeniu na niego pod kątem 90 stopni nawet delikatnie nie wpada w szary. Dopiero przy dość sporym odchyleniu urządzenia jakby delikatnie wpada w beżowy i jest właśnie taki szaro-beżowy. Można by to nazwać złotym, ale jest to moim zdaniem sporo naciągane. Dlatego pytam Was! Na pewno ktoś posiada złotą wersję i doskonale wie czy w rzeczywistości jest on bardziej szary niż złoty? Pozdrawiam, KamQiX Edited July 31, 2017 by KamQiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Posiadam i jestem takiego samego zdania osobiście wolałbym czarny ale wtedy on był 20$ droższy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Ja tak samo koszt czarnego jest niższy dlatego zastanawiam się nad podmianka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mi osobiście czarna ramka ekranu wokół białego frontu nie przeszkadza a nawet nie zwracałem na nią uwagi dopóki nie zacząłem czytać opinii na forum. Złoty tył jest mało złoty ale to głównie zależy od światła, w dziennym świetle tył wydaje mi się bardziej szary niż złoty. W sumie wolałbym czarne plecki a nawet błękitne ale nie dam 270zł więcej za głupi kolor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @Słony Gdzie takie różnice w cenie? Ja tam nie uznaje wersji 4/64 GB bo w tej edycji telefon staje się za drogi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Najtańsza oferta jaką znalazłem tydzień temu na model którym mi pasował to 989 za złoty i 1260 czy 1269 za czarny/srebrny. Aktualnie ten sprzedawca ma czarny za 1099zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 O ile 3/32 w sumie słabo z Chin wychodzi o tyle 4/64 z wysyłka bezvatową kupi poniżej 8 stówek.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @Słony A w Proline 3/32 GB za 699/749 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 34 minuty temu, tpawel napisał: O ile 3/32 w sumie słabo z Chin wychodzi o tyle 4/64 z wysyłka bezvatową kupi poniżej 8 stówek.. A dolicz VAT i masz to samo. Chciałem kupić na ibuygou.com ale brak opcji DHL czyli na 100% doliczyli by mi VAT i musiałbym czekać tydzień, dwa, miesiąc... a tak to miałem słuchawkę następnego dnia rano zamawiając wieczorem. 3 minuty temu, majdan12 napisał: @Słony A w Proline 3/32 GB za 699/749 zł Zastanawiałem się czy brać w Saturnie za 730zł 3/32 ale nie widzę opcji 3GB RAM jak mi teraz zostaje średnio 1GB wolnego z 4GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) @Słony Jesteś kolejnym który patrze na to ile RAM jest wolne a ile zajęte jak nie ma aplikacji jakby to miało jakiś sens. Edited September 2, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Jestem z tych co uważa że więcej RAMu nie zaszkodzi, wole mieć więcej niż mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 (edited) Mam dwie sztuki, sam używam czarnego drugi jest złoty ale jestem rozczarowany jego bladością, miedziany mogli robić i źle komponuje się z białym panelem ekranu. Zapłaciłem po tyle samo Edited October 6, 2017 by djtonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts