misiekhd1 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 (edited) Witam wszystkich. Mój problem polega na częstych ostrzeżeniach spowodowanych wysoką temperaturą baterii w moim telefonie. Najczęściej gdy gram w pokemon go(ok 2-5 min) telefon robi się gorący. Cykam się trochę, że pewnego dnia telefon po prostu mi wybuchnie w dłoni. Ja wiem upały są w dzień, więc gram sobie w nocy - rezultat ten sam. Wersja MIUI 8.3 by xiaomi.eu (7.5.4). Telefon zakupiłem w polskim salonie, więc z gwarancją nie ma problemu. Pozdrawiam. Edited July 30, 2017 by misiekhd1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Grasz w grę, procesor i wszystkie inne podzespoły chodzą na pełnych obrotach, więc czego się spodziewałeś? Że twój telefon będzie chłodził? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekhd1 Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 spodziewałem się, że będzie większe zużycie baterii.. Lecz nie aż tak by ona się grzała w ten sposób. Dziś wracając z pracy telefon leżał w cieniu w samochodzie, klima włączona a on mi wyrzuca ostrzeżenia o wysokiej temperaturze. Wcześniej też grałem w pokemony, jakiś miesiąc temu i było dobrze. Mam również sony xperia E5 i na tamtym telefonie nie grzeje się bateria tak jak w tym a gram równolegle. Oddać go na gwarancje, czy czekać aż coś strzeli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 34 minuty temu, misiekhd1 napisał: wyrzuca ostrzeżenia o wysokiej temperaturze. Jak bardzo się grzeje. Jaką temp. baterii podaje w panelu sterowania, zasilanie? Masz tam jak klikniesz w ustawienia (zębatka, prawy górny róg) ustawienie przy jakiej temp. i czy ma powiadamiać? W niektórych romach to było. Przy takich upałach temp 45-50 stopni, jak używasz wymagających aplikacji, to norma, a przy metalowym tyle odczuwana temp. jest wyższa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Z pokemonami to się nie dziwię, a jeszcze na szybie samochodu ? Znam to z autopsji x 3 różne telefony Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr82Poznan Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Mam jeszcze Samsunga S6 i przyznam szczerze, że Redmi 3S w porównaniu do niego to jest chłodny Nie przejmował bym się zbytnio tym grzaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekhd1 Posted August 4, 2017 Author Share Posted August 4, 2017 pod radiem nie pod szyba telefon leżał. Telefon jest aż parzy, wyrzuca przy 45 stopniach ostrzeżenie. Nie używam go właśnie zbytnio w dzień, jak gram to w nocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts