Jump to content

Częsta wysoka temperatura baterii

misiekhd1

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mój problem polega na częstych ostrzeżeniach spowodowanych wysoką temperaturą baterii w moim telefonie. Najczęściej gdy gram w pokemon go(ok 2-5 min) telefon robi się gorący. Cykam się trochę, że pewnego dnia telefon po prostu mi wybuchnie w dłoni. Ja wiem upały są w dzień, więc gram sobie w nocy - rezultat ten sam. Wersja MIUI 8.3 by xiaomi.eu (7.5.4). Telefon zakupiłem w polskim salonie, więc z gwarancją nie ma problemu. Pozdrawiam.

Edited by misiekhd1

spodziewałem się, że będzie większe zużycie baterii.. Lecz nie aż tak by ona się grzała w ten sposób. Dziś wracając z pracy telefon leżał w cieniu w samochodzie, klima włączona a on mi wyrzuca ostrzeżenia o wysokiej temperaturze. Wcześniej też grałem w pokemony, jakiś miesiąc temu i było dobrze. Mam również sony xperia E5 i na tamtym telefonie nie grzeje się bateria tak jak w tym a gram równolegle. Oddać go na gwarancje, czy czekać aż coś strzeli?

34 minuty temu, misiekhd1 napisał:

wyrzuca ostrzeżenia o wysokiej temperaturze.

Jak bardzo się grzeje. Jaką temp. baterii podaje w panelu sterowania, zasilanie? Masz tam jak klikniesz w ustawienia (zębatka, prawy górny róg) ustawienie przy jakiej temp. i czy ma powiadamiać? W niektórych romach to było. Przy takich upałach temp 45-50 stopni, jak używasz wymagających aplikacji, to norma, a przy metalowym tyle odczuwana temp. jest wyższa.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...