Jump to content

Zmiana ROM z oficjalnego chińskiego na oficjalny global

Cziter314

Recommended Posts

Cześć,

Mój pierwszy post, witam wszystkich użytkowników :)

Mam taki oto problem / pytanie:

W moim Redmi 3 Pro (nie wiem czy Pro robi różnicę czy nie) mam wersje ROM Android Version 5.1.1 LMY47V oraz MIUI Version MIUI 8.5 | Stable 8.5.2.0 (LAICNED).

Jest to rom oryginalny chiński z jako takim tłumaczeniem na angielski. Od zakupu telefonu nic w nim nie zmieniałem, nie pobierałem żadnych nie oficjalnych ROMów, nie ingerowałem w system bo w sumie angielski nie jest dla mnie problemem. Jednakże telefon ma teraz trafić do mojego młodszego brata i jest mus żeby było po polsku.

Pytanie brzmi: Czy jest możliwość zmiany ROM z chiński oficjalny na globalny oficjalny? Podobno jest tam polskie tłumaczenie.

Czy potrzebuję do tego odblokowywać bootloader? 

Byłbym bardzo wdzięczny za link do poradnika, który wiecie że jest w porządku. Znalazłem coś w necie ale absolutnie się na tym nie znam więc liczę na pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników. Jedyne co kiedyś robiłem to wgrywałem Cyanogenmod do galaxy s2 :D

Jeżeli jest gdzieś taki temat - przepraszam, nie znalazłem, dajcie link prosze jeśli możecie.

Liczę na pomoc, dziękuję i pozdrawiam :)

Kpisz sobie? Za ciężko użyć wyszukiwarki, czy przejrzeć Forum? Prościej i łatwiej założyć nowy wątek?

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...