Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

1) Mocne grzanie się telefonu.

Przed aktualizacją "automatyczną" softu Chińskiego wszystko działało raczej ok. Wydaje mi się, że problemy zaczęły się od ostatniej aktualizacji do tej którą obecnie posiadam czyli: 6.0 MRA58K Security patch level 2017-06-05 MIUI 8.5 Stable 8.5.2.0, Based Version: MOLY.L R11.W1603.MD.M P.V13.18.P78.

Np podczas rozmowy przez Whatsup 25min rozładował ok 12% baterii a telefon był tak gorący że parzył mnie w ucho.

Wszedłem w CPU-Z i widzę że nawet jak wyszedłem z Whatsup to GPULoad było na poziom 47% podczas kiedy nic nie robiłem.

Po aktualizacji nie działa poprawnie po aktualizacji ze słuchawką M70. Słuchawka równoecześnie w innym telefonie działała i działa poprawnie tak więc wina na 100% softu w telefonie.

- Nie można go naładować przez USB port w PC bo telefon zaczyna się mocno grzać i mam albo 1-2% do przodu po godzinie albo czasami 2-3% do tyłu a telefon gorący.

Widzę dzisiaj jest nowy soft do pobrania V8.5.5.0.MBFCNED który zaraz wrzucę bo podpisany jest jako FIXED.

2) Ogólnie chciałem mu wgrać wersję Global bo brakuje mi tu w Chińskiej sporo rzeczy np google play, aplikacji, polskich znaków a niektóre aplikacje nie działają poprawnie ale to może wina procka.

Próbowałem zarejestrować się na stronie producenta i tu powstał problem bo mam aktywowane smsem konto Mi Account nr do którego nie znam hasła.

Próbowałem utworzyć nowe konto ale jak chce dodać numer telefonu to mi nie pozwala bo mówi że jest przypisany do innego konta już.

Nie mogąc zalogować się nie mogę "kliknąć" aby producent zezwolił mi na zmianę bootloadera.

Ktoś to może przerabiał i zechce mi pomóc tu lub inna forma kontaktu email itp?

Docelowo chciałbym wgrać Globala i najlepiej jak by się przez konto Mi Acccount wiele danych przeniosło i wróciło z powrotem po zalogowaniu.

3) Czy można jakoś zablokować/zwolnić procki by tak nie drenował baterii? Bez roota? :(

4) Czy normalnym jest że w CPU-Z przy wszystkich wyłączonych aplikacjach użycie CPU LOAD lata w okolicach 37%?

PS: Gdyby nie te wyżej niedawno powstałe wady to polecam telefonik. Mało używany nawet 5 dni wytrzymuje bez ładowania przy dobrym sygnale GSM.

Pozdrawiam.

Posted (edited)

@SP9BZO

mi account

Na dole masz opcje "zapomnialem hasla". wpisujesz numer telefonui dostaniesz nowe haslo. odblokuj bootloader, wgraj dobry soft a nie chinski shit i ciesz sie na prawde porzadnie dzialajacym telefonem:)

edit. znajac przypadki ze ta strona potrafi ladowac sie po chinsku to masz bezposredni link do "zapomnialem hasla"

reset hasla

Edited by Wojusek
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...