Mateusz1992 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Witam mam problem z moim redmi note 2 otóż polega na tym , że mam pamięć zapełniona tak jak w załączonym screenie. "Inne pliki" prześwietlalem menedżerem czy czegoś nie ma by usunąć te śmieci ale nic nie ma nie wiem czy to są ukryte pliki? Na karcie pamięci da się usunąć tego typu pliki bo są wyświetlone z pytajnikiem. Więc prosze wad o jakieś sugestie cóż mogę zrobić gdyż to mi zajmuje juz bardzo dużo miejsca :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 1 godzinę temu, Mateusz1992 napisał: Więc prosze wad o jakieś sugestie cóż mogę zrobić gdyż to mi zajmuje juz bardzo dużo miejsca :/ Po pierwsze, zacznij się wysławiać z większą dbałością o pisownię. Po drugie, "Inne pliki" to pamięć podręczna aplikacji, kopie zapasowe, etc. Sprawdź, czy w TWRP masz zrobione jakieś kopie zapasowe. Duże prawdopodobieństwo, że znany wszem i wobec "zjadacz" przestrzeni dyskowej - Messenger - też zrobił swoje. Ta aplikacja szczególnie upodobała sobie pamięć wbudowaną do przetrzymywania plików, nawet jeśli kartę SD wyznaczyć na miejsce do zapisu plików. Przejrzyj jego foldery - albo z pozycji menedżera plików w telefonie, albo z pozycji komputera PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 19, 2017 Author Share Posted July 19, 2017 (edited) Wyczyściłem pamięć podręczna jak i dane messengera które zajmowały 333mb. Lecz to nic nie zmieniło więc chyba nie w tym problem. Jeszcze jedno pytanie jak bezpieczne włączyć i sprawdzić w twrp ta kopię zapasową i ja usunąć ? Pozdrawiam Edited July 19, 2017 by Mateusz1992 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Dwa katalogi w pamięci telefonu Android/data i MIUI/, czyść je ręcznie z głową możliwe, że odzyskasz 1 gb jeżeli nie masz zwyczajnie zawalonego telefonu swoimi plikami. Przykładowo w katalogu MIUI w cloud i .cache tworzy się "kopia" zdjęć do chmury nawet jak z tego nie korzystasz i potrafi to sporo zająć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 20, 2017 Author Share Posted July 20, 2017 Sprawdzałem folder "miui" lecz w każdym folderze co najwyżej znajdywały się pliki które zajmowały kilka bajtów lub kilobajtów :/. Dużo też jest po prostu pustych folderów w głównym folderze Miui :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Zależy czym przeglądasz, bo katalogi z kropką domyślnie są ukryte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.diskusage Ostatnio Legimi podczas odtwarzania audiobooka tworzyło mi wielki plik w pamięci wewnętrznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 13 godzin temu, ZduneX25 napisał: Zależy czym przeglądasz, bo katalogi z kropką domyślnie są ukryte. A polecasz jakiś dobry menadżer plików ? Systemowym się polsugiwalem i właśnie myślę , że mogło tak być jak mówisz. Ukryte pliki nie są dla mnie widoczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Pobrałem Solid Explorer lecz w niektórych folderach systemowych mam odmowę dostępu. Być może przez to , że nie mam roota ? :/ Wiem , że są poradniki ale który plik pobrać i wgrać przez twrp do roota ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Może być ten z MIUI, tylko w opcjach włącz pokazywanie ukrytych plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Wyłączyłem by pokazało mi ukryte pliki znalazłem folder tak jak na screenie gdzie jest dużo plików lecz za nic w świecie nie mogę wejść w ten folder by sprawdzić co tam jest. Mogę go usunąć? Jak sądzicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 To są skompresowane miniaturki zdjęć z galerii, możesz usunąć, po restarcie wygenerują się od nowa, oczywiście jeżeli kasujesz zdjęcia w galerii to możesz tam mieć sporo niepotrzebnych miniaturek, jak trzymasz wszystko to raczej wielkiego efektu nie odczujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Dziękuję za informację , jeszcze nam jedno pytanie pobrałem od nas z forum SuperSU by wgrać roota. Jaka była kompilacja klawiszy by włączyć twrp? I mógł byś mi mniej więcej jakie komendy tam wykonać by bez problemu wgrać to SuperSU ? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 W aplikacje Aktualizacje jest opcja Uruchom w recovery, dalej sobie poradzisz jak zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz1992 Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 Dziękuję za info pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts