Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czyli rozpoczął się kolejny etap po zamkniętych testach... Oby jak najwięcej błędów wyłapali i poprawili przed publicznym wydaniem... Z początku mocno ryzykowne instalowanie tego, ciekawe też jak będzie współpracować z tą mnogością różnych modeli.

Posted

Sami testujemy. Przynajmniej na razie. Choć z racji wakacji/urlopu możemy być cicho akurat na początku sierpnia kiedy to chinczyki wydadzą ten miui 9.

Posted
20 minut temu, Acid napisał:

Sami testujemy. Przynajmniej na razie. Choć z racji wakacji/urlopu możemy być cicho akurat na początku sierpnia kiedy to chinczyki wydadzą ten miui 9.

Spoko, nie spieszcie się. Lepiej wydać później, niż dać od razu bubla i słuchać wypocin (na przykład ode mnie :D) ;) 

• Like 1
Posted

Szukają chętnych na redmi note 4x(mtk). Czy u nich w przeciwieństwie do europejskich standardów X oznacza wersje z procesorem mediateka czy jest to zwykły błąd?

Posted
1 godzinę temu, Wojusek napisał:

Szukają chętnych na redmi note 4x(mtk). Czy u nich w przeciwieństwie do europejskich standardów X oznacza wersje z procesorem mediateka czy jest to zwykły błąd?

Niestety, to nie jest błąd. Istnieje Redmi Note 4X na MTK i jest to wersja 4/64 i co najśmieszniejsze w obudowie mido, czyli RN4 na Snapdragonie. Tak nazwali tą "specjalną" wersje, robiąc jeszcze więcej zamieszania w nazewnictwie.

Posted

Nie, jest też wersja Note 4X z MTK i pamięcią 4/64GB, ale technicznie to to samo co Note 4. Bezsensowne, ale Xiaomi chyba powoli się gubi w tym co robi. 

Posted
5 minut temu, mgcompany napisał:

Nie, jest też wersja Note 4X z MTK i pamięcią 4/64GB, ale technicznie to to samo co Note 4. Bezsensowne, ale Xiaomi chyba powoli się gubi w tym co robi. 

Nie do końca jest to technicznie to samo. Note 4X na MTK jest w obudowie mido, a nie nikel'a.

Posted (edited)

Mi tego tłumaczyć nie musisz. Sprzęt w środku jest taki sam w sensie procesora i ROMy do niego też są te same co do Note 4 MTK.

Edited by mgcompany
Posted
1 godzinę temu, flexeii napisał:

Nie do końca jest to technicznie to samo. Note 4X na MTK jest w obudowie mido, a nie nikel'a.

Co ciekawsze nie jest to w 100% obudowa mido. Od wewnątrz są doklejone dwa plastiki z antenami. Jest tak bo MTK ma wyjścia antenowe, które muszą być tak jak obudowa nikel'a. Więc aby to udziwnić to dodali takie wkładki do obudowy mido aby pasowało do architektury MTK.

• Like 1
Posted

Mam ten telefon z "przypadku" i zanim polapałem sie o co chodzi kupilem zle szklo i etui... xiaomi nie ulawia zycia:) W kazdym razie w informacjach telefonu faktycznie widnieje redmi note 4x - ale softowo i podzespolowo to rn4... czyli nikel...

Jutro maja mi odblokowac bootloader, ciekawe czy beda jakies dodatkowe niespodzianki podczas wgrywania miuipolska...:)

Screenshot_2017-07-20-15-04-32-119_com.android.settings (1).png

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...