Recommended Posts

Witam. Od niedawna mam xiaomi mi6 i trochę mnie dręczy problem braku LTE. W ustawieniach preferowany tryb ustawiony na LTE. Myślałem, że po zmianie karty nie jest włączone, ale to też nie to. Ktoś ma lub miał podobny problem?

Pozdrawiam

 

Edit.Soft to MIUI Global wersja 8.2.2.0, PLUS

Edited by lewan113

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam podobny problem jestem w sieci Play. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. I jeszcze jedno pytanie czy karta sim musi być w pierwszym slocie czy nie ma to znaczenia?

Miui 8.2.2.0 global

 

Edited by Adamk102
Wpisanie istotnych danych

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czołem

Telefon mam od 3 tygodni. Na początku wszystko było git. Po jakiś 2 tygodniach pojawił się problem z gubieniem zasięgu.

Sieć Play.

Objawia się to tak: mam 4 kreski, włączam dane mobilne, podziała kilka sekund a następnie traci zasięg.

Wygląda jak by restartował jakiś moduł bo pokazuje się komunikat brak SIM, potem brak usług a potem wlogowuje się do sieci. Czasem jest tak że się wszystko blokuje (nie znajduje sieci a ręczne wyszukanie kręci godzinę) i trzeba restart telefonu. Czasem wystarczy wyłączyć dane mobilne.

Na 2g nie ma tego efektu. Karta SIM jest nowa, wspiera LTE. W innym telefonie (Redmi 4 prime) działa bez problemu.

Co to zrobić z takim fantem?

Screenshot_2017-08-07-09-13-36-111_com.android.settings.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje objawy są takie. Na ekranie wszystko po eng bo filmik wysłałem do gearbest w ramach D.O.A

Nie jest to normalne i nie ma nic związanego z APN ale moderator wie lepiej i daje jakieś pkt karne.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 12.08.2017 o 00:20, Sejka93 napisał:

no u mnie niestety nie ma LTE mimo ze na wcześniejszym telefonie w domu miałam, teraz mam 4G tylko ;/

4g to lte 

 

Dnia 11.08.2017 o 22:09, ElemenT napisał:

Moje objawy są takie. Na ekranie wszystko po eng bo filmik wysłałem do gearbest w ramach D.O.A

Nie jest to normalne i nie ma nic związanego z APN ale moderator wie lepiej i daje jakieś pkt karne.

Nigdy nie podawaj numer imei na forum tak na przyszłość.

Sprawdź kartę innego operatora.

Sprawdź na slocie 2

Wgraj global developer i sprawdź co się będzie działo jak dalej to wysyłaj na serwis.

Edited by mrosi
Zacytować post drugi powyżej, wraz z filmem... Brawo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Również mam problem , posiadam Xiaomi mi 6 w wersji Global z Euro RTV AGD , max co wyciągam to h+  w porywach do pięciu mega.

Przekładam kartę do samsunga i mam 25... 
Mieszkam w Toruniu , karta włożona jest w Slot nr jeden ustawienie APN ręcznie nie pomogło może coś źle robię da się to ogarnąć jakimś programem proszę o Pomoc z góry dzięki 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, mati_cmg napisał:

Mieszkam w Toruniu

Jaka sieć? Plus bez B20 chodzi ładnie, na pewno masz dobry APN?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hej. A działa wam agregacja pasm ? Widział ktoś może kiedyś LTE+/4g+ ? Ja nigdy jeszcze nie widziałem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Działa doskonale, Codziennie widzę LTE+ i działa prawidłowo. Chociaż bez agregacji mam transfery na poziomie 200Mb/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Działa doskonale, Codziennie widzę LTE+ i działa prawidłowo. Chociaż bez agregacji mam transfery na poziomie 200Mb/s.
W jaki sposób bez agregacji robisz 200Mb/s?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam szybkie BTSy obok. 
 
Więcej szczegółów pls bo w mimo 2x2, przy qam64 max bez agregacji przy 20MHz pasma daje laboratoryjne 150Mb/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

W jakich wy to sieciach macie ? Ja max 50mb widzialem w ORANGE w Pszczynie, Czechowicach i okolicach. Nigdy jeszcze nie miałem tutaj LTE+. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PLAY :v większość Podlasia normalnie lte+ widzę często, a przemieszczam się po mniej więcej całym terenie tego województwa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

wczoraj trasa w tym kilka miast z postojami i brak lte+ na orange. Jako, że mam jeszcze kartę PLAY to przełączyłem internet na sim2 (play) i w sumie wszędzie LTE+ aczkolwiek zwykłe LTE np w Libiążu pokazało 90mb/s a playem max 30mb/s wyciągnąłem na LTE+ :) Ma znaczenie w którym slocie jest włożona SIMka ? Orange mam w SIM1 od a PLAY mam w SIM2. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orange jeszcze nie wspiera chyba w ogóle agregacji dlatego nie widzimy lte+

Ewentualnie jest chyba zasięg na terenie Warszawy ale nie jestem pewien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie jesteś pewien to nie wprowadzaj w błąd ;)
LTE-A działa w Orange już dawno, z resztą już u wszystkich operatorow . Nie tylko w Warszawie.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, u mnie po aktualizacji do9,0,10(NCAMIEI) sieć PLAY  też brak Lte jedyna opcja to czasami wskoczy H+ i zasięg gubie co 10 min, może jest ktoś na forum kto pomoże :)

Jeżeli się nie da to może ktoś mi wytłumaczy ja cofnąć się do poprzedniej wersji miui8 bo tam wszystko działało jak należy

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem nowym użytkownikiem 

Od paru dni jestem posiadaczem Mi6. Wydaje mi się, że mam problem z zasięgiem LTE w PLUS GSM. Chodzi o to, że mimo wyświetlania informacji o zasięgu LTE internet chodzi za wolno. Seryjny miernik prędkości pokazuje max do 300 kB/s. Sprawdzałem już chyba wszystkie ustawienia APN które udało mi się znaleźć w sieci. Smartfon pracuje aktualnie na  MIUI GLOBAL 9.0 stabilna 9.0.1.0 (NCAMIEI). Nie wiem czy to problem z okolica w której mieszkam czy z samym smartfonem/ustawieniami. Mieszkam w Polkowicach (dolnośląskie). Dodam, że wcześniej używałem Samsunga S6 i internet chodził zauważalnie szybciej. Da się coś z tym zrobić? 

Z góry dziękuję za pomoc.

Screenshot_2017-11-16-06-29-17-829_com.android.settings.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam od kilku dni zauważyłem że w moim Mi6 z MIUI 9 global stable sieć nie przełącza się na LTE. Mam tylko 2G 3G i H+. Uzmysłowiłem sobie że włączyłem kilka dni temu oszczędzanie baterii wg planu. Po wyłączeniu objaw nie minął. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i tu okazało się że LTE działa i wszystko wróciło do normy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam po aktualizacji   MIUI 9 też zauważyłem że w Xiaomi Mi6 global stable nie przełącza się na LTE i LTE+ tylko 3G - jak połączono z Wi-Fi i H+ poza zasięgiem Wi-Fi .Czy jak przywrócę do ustawień fabrycznych to wszystko zostanie skasowane fotki aplikacje itd.i jakie MIUI będzie 8 czy 9.

Edited by Mały11

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mały11 przywracając ustawienia fabryczne zostaną usunięte wszystkie ustawienia do nastaw fabrycznych, aplikacje zostaną skasowane, smsy, zdjęcia też.

Czy są osoby posiadające numer w Plush? Po aktualizacji do 9.0.1.0 (NCAMIEI) nie przełącza mi się w LTE+ ( na MIUI 8 było 4G+, ale działało chociaż).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.