lewan113 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 (edited) Witam. Od niedawna mam xiaomi mi6 i trochę mnie dręczy problem braku LTE. W ustawieniach preferowany tryb ustawiony na LTE. Myślałem, że po zmianie karty nie jest włączone, ale to też nie to. Ktoś ma lub miał podobny problem? Pozdrawiam Edit.Soft to MIUI Global wersja 8.2.2.0, PLUS Edited July 11, 2017 by lewan113 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Dopisz jaki soft i operator to łatwiej będzie można pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewan113 Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Dzięki wielkie, wszytko już działa! Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 (edited) Witam mam podobny problem jestem w sieci Play. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. I jeszcze jedno pytanie czy karta sim musi być w pierwszym slocie czy nie ma to znaczenia? Miui 8.2.2.0 global Edited August 4, 2017 by Adamk102 Wpisanie istotnych danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElemenT Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Czołem Telefon mam od 3 tygodni. Na początku wszystko było git. Po jakiś 2 tygodniach pojawił się problem z gubieniem zasięgu. Sieć Play. Objawia się to tak: mam 4 kreski, włączam dane mobilne, podziała kilka sekund a następnie traci zasięg. Wygląda jak by restartował jakiś moduł bo pokazuje się komunikat brak SIM, potem brak usług a potem wlogowuje się do sieci. Czasem jest tak że się wszystko blokuje (nie znajduje sieci a ręczne wyszukanie kręci godzinę) i trzeba restart telefonu. Czasem wystarczy wyłączyć dane mobilne. Na 2g nie ma tego efektu. Karta SIM jest nowa, wspiera LTE. W innym telefonie (Redmi 4 prime) działa bez problemu. Co to zrobić z takim fantem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sejka93 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 ogarnał ktoś jak ustawić te APN w PLAYu? Wersja MIUI Global 8.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Same się pobierają i ustawiają. Nie wiem co ty chcesz jeszcze grzebać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElemenT Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Moje objawy są takie. Na ekranie wszystko po eng bo filmik wysłałem do gearbest w ramach D.O.A Nie jest to normalne i nie ma nic związanego z APN ale moderator wie lepiej i daje jakieś pkt karne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sejka93 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 no u mnie niestety nie ma LTE mimo ze na wcześniejszym telefonie w domu miałam, teraz mam 4G tylko ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Czyli prawidłowo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 (edited) Dnia 12.08.2017 o 00:20, Sejka93 napisał: no u mnie niestety nie ma LTE mimo ze na wcześniejszym telefonie w domu miałam, teraz mam 4G tylko ;/ 4g to lte Dnia 11.08.2017 o 22:09, ElemenT napisał: Moje objawy są takie. Na ekranie wszystko po eng bo filmik wysłałem do gearbest w ramach D.O.A Nie jest to normalne i nie ma nic związanego z APN ale moderator wie lepiej i daje jakieś pkt karne. Nigdy nie podawaj numer imei na forum tak na przyszłość. Sprawdź kartę innego operatora. Sprawdź na slocie 2 Wgraj global developer i sprawdź co się będzie działo jak dalej to wysyłaj na serwis. Edited September 15, 2017 by mrosi Zacytować post drugi powyżej, wraz z filmem... Brawo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElemenT Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Slot 2 to samo. Inni operatorzy to samo. Romu nie zmieniam. Niech się gwarant z tym trudzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_cmg Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Również mam problem , posiadam Xiaomi mi 6 w wersji Global z Euro RTV AGD , max co wyciągam to h+ w porywach do pięciu mega. Przekładam kartę do samsunga i mam 25... Mieszkam w Toruniu , karta włożona jest w Slot nr jeden ustawienie APN ręcznie nie pomogło może coś źle robię da się to ogarnąć jakimś programem proszę o Pomoc z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 MOże masz B20 w okolicy, czyli te co MI6 nie obsługuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 3 godziny temu, mati_cmg napisał: Mieszkam w Toruniu Jaka sieć? Plus bez B20 chodzi ładnie, na pewno masz dobry APN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 U mnie w plusie działa na APNie z ROMa. I leci do 200Mbitów/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micandrzej Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 (edited) i Edited September 15, 2017 by Micandrzej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 hej. A działa wam agregacja pasm ? Widział ktoś może kiedyś LTE+/4g+ ? Ja nigdy jeszcze nie widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Widzę dosyć często. Global dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Działa doskonale, Codziennie widzę LTE+ i działa prawidłowo. Chociaż bez agregacji mam transfery na poziomie 200Mb/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Działa doskonale, Codziennie widzę LTE+ i działa prawidłowo. Chociaż bez agregacji mam transfery na poziomie 200Mb/s.W jaki sposób bez agregacji robisz 200Mb/s? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Mam szybkie BTSy obok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Mam szybkie BTSy obok. Więcej szczegółów pls bo w mimo 2x2, przy qam64 max bez agregacji przy 20MHz pasma daje laboratoryjne 150Mb/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 W jakich wy to sieciach macie ? Ja max 50mb widzialem w ORANGE w Pszczynie, Czechowicach i okolicach. Nigdy jeszcze nie miałem tutaj LTE+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 PLAY :v większość Podlasia normalnie lte+ widzę często, a przemieszczam się po mniej więcej całym terenie tego województwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 wczoraj trasa w tym kilka miast z postojami i brak lte+ na orange. Jako, że mam jeszcze kartę PLAY to przełączyłem internet na sim2 (play) i w sumie wszędzie LTE+ aczkolwiek zwykłe LTE np w Libiążu pokazało 90mb/s a playem max 30mb/s wyciągnąłem na LTE+ Ma znaczenie w którym slocie jest włożona SIMka ? Orange mam w SIM1 od a PLAY mam w SIM2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Orange jeszcze nie wspiera chyba w ogóle agregacji dlatego nie widzimy lte+ Ewentualnie jest chyba zasięg na terenie Warszawy ale nie jestem pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Nie jesteś pewien to nie wprowadzaj w błąd LTE-A działa w Orange już dawno, z resztą już u wszystkich operatorow . Nie tylko w Warszawie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgosia83 Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Witam, u mnie po aktualizacji do9,0,10(NCAMIEI) sieć PLAY też brak Lte jedyna opcja to czasami wskoczy H+ i zasięg gubie co 10 min, może jest ktoś na forum kto pomoże Jeżeli się nie da to może ktoś mi wytłumaczy ja cofnąć się do poprzedniej wersji miui8 bo tam wszystko działało jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwolas Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem nowym użytkownikiem Od paru dni jestem posiadaczem Mi6. Wydaje mi się, że mam problem z zasięgiem LTE w PLUS GSM. Chodzi o to, że mimo wyświetlania informacji o zasięgu LTE internet chodzi za wolno. Seryjny miernik prędkości pokazuje max do 300 kB/s. Sprawdzałem już chyba wszystkie ustawienia APN które udało mi się znaleźć w sieci. Smartfon pracuje aktualnie na MIUI GLOBAL 9.0 stabilna 9.0.1.0 (NCAMIEI). Nie wiem czy to problem z okolica w której mieszkam czy z samym smartfonem/ustawieniami. Mieszkam w Polkowicach (dolnośląskie). Dodam, że wcześniej używałem Samsunga S6 i internet chodził zauważalnie szybciej. Da się coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nie skończył Ci się przypadkiem transfer i nie lecisz teraz na tak zwanym lejku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwolas Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nie jeszcze ponad 6 GB w pakiecie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sentitos Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Witam od kilku dni zauważyłem że w moim Mi6 z MIUI 9 global stable sieć nie przełącza się na LTE. Mam tylko 2G 3G i H+. Uzmysłowiłem sobie że włączyłem kilka dni temu oszczędzanie baterii wg planu. Po wyłączeniu objaw nie minął. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i tu okazało się że LTE działa i wszystko wróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mały11 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) Witam po aktualizacji MIUI 9 też zauważyłem że w Xiaomi Mi6 global stable nie przełącza się na LTE i LTE+ tylko 3G - jak połączono z Wi-Fi i H+ poza zasięgiem Wi-Fi .Czy jak przywrócę do ustawień fabrycznych to wszystko zostanie skasowane fotki aplikacje itd.i jakie MIUI będzie 8 czy 9. Edited November 19, 2017 by Mały11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eML Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 @Mały11 przywracając ustawienia fabryczne zostaną usunięte wszystkie ustawienia do nastaw fabrycznych, aplikacje zostaną skasowane, smsy, zdjęcia też. Czy są osoby posiadające numer w Plush? Po aktualizacji do 9.0.1.0 (NCAMIEI) nie przełącza mi się w LTE+ ( na MIUI 8 było 4G+, ale działało chociaż). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts