Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam kilka urządzeń Xiaomi. No właśnie, ale czy są to urządzenia od Xiaomi? Każde ma jakieś dodatkowe inne logo lub nazwę marki. Nasuwają mi się następujące pytania.

1. Czy wymienione w tytule nazwy, to marki których właścicielem jest Xiaomi?

2. Czy zostały one stworzone, czy przejęte przez Xiaomi?

2. Czy może to odrębne podmioty, które tylko produkują dla Xiaomi?

3. A może w każdym przypadku jest inaczej?

Proszę napiszcie jak to wygląda w przypadku tych marek: Mijia, Aqara, Yeelight, Roidmi, 1 More Desing, iHealth, Amazfit, Yi, a jeśli nie wymieniłem wszystkich, lub powstaną nowe, to proszę dopisujcie następne.

Edited by wolf
Posted

https://miuipolska.pl/forum/topic/25724-xiaomi-smart-home-mihome-dla-początkujących/

Dnia 26.05.2017 o 14:45, abgar napisał:

Na wstępie dla tych, którzy sie nie orientuja jak działa firma Xiaomi kilka wyjasnień. Xiaomi przede wszystkim zainteresowane jest rynkiem chińskim. Wsparcie dla reszty świata jest jak na razie mizerne i w stanie początkowym. Miejmy nadzieje że to się rozwinie.

Xiaomi nie produkuje wszystkich urządzeń oferowanych przez siebie tylko finansuje startupy, które są póżniej przez xiaomi w taki czy inny sposób brandowane.

I tu wychodzi zasadniczy problem: ponieważ tych projektów jest wiele: zarówki LED zdalnie sterowane, lampki, czujniki, czajniki, wagi itd. chyba starano się wziąć zbyt wiele srok za ogon na raz. Nie zadbano by od początku te projekty integrowane były w aplikacji Smart Home zarówno na poziomie sprzętowym jak i programowym. [...]

Posted

Może ktoś jeszcze oprócz @abc00 coś napisze. Trochę więcej szczegółów, jakiś link lub screen ze strukturą firmy Xiaomi. Ewentualnie podpowiedź gdzie szukać.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...