Jump to content

Jak rozpoznać wersję Redmi Note 4, 4X, Snapdragon, Mediatek, Global, China itp.

mgcompany

Recommended Posts

Dnia 24.01.2018 o 15:52, MEXER napisał:

Witam,

chcę dowiedzieć się czy ten Xiaomi LINK to wersja Global Version oraz czy obsługuje częstotliwość B20 800MHz :-)

Po co szukać i spr. z Chin jak są na proline za 739zł  lub za 689zł na Bestcena

Xiaomi Redmi Note 4 4/64GB 

Edited by max35
  • Like 1

• 2 weeks later...

Witam dopiero co wczoraj odpakowałem Redmi Note 4 kupione na tej aukcji Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB 2xSIM EU z PL,800Mhz jaka to wersja ?? Co do LTE B20 ktoś się kiedyś zastanawiał że bez tego można używać tel normalnie o co tyle krzyku ?. Dostałem w zestawie szkło hartowane o ile to szkło zakładał ktoś już ten wynalazek ?? 

Screenshot_2018-03-12-20-27-57-359_com.android.settings.thumb.png.e8183ef4282698220895cc68dc474b81.png

• 1 month later...

Hej, nie jestem teraz na bieżąco z tematem, lecz potrzebuje szybkiej odpowiedzi jaki ROM ściągnąć dla Redmi Note 4 Global (4/64), żeby później wrzucić Xiaomi.eu. Chciałbym pobrać wersję China Dev pod fastboot, tylko chce się upewnić który z zaznaczonej listy pobrać żeby potem nie narobić sobie niepotrzebnych problemów. Z góry dzięki

image.thumb.png.eff57c2880a41ec8069aa71b8f53d5fe.png

Edited by konar

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Witam panowie i przepraszam z góry że odświeżam stary temat ale się trochę pogubiłem.

Zgłupiałem totalnie i nie wiem jaki w końcu Xiaomi Note posiadam 4 czy 4x. Telefon zamówiony z chin na pudelku Note 4x w informacjach o telefonie Note 4, 4 GB RAM i 64GB ROM, Procesor 8x 2,0GHz (czyli Snapdragon 625). Co do obudowy pasuje do opisu Note 4x jednak z opisu wynika że nie ma 4x z taką pojemnością.

Muszę się tego dokładnie dowiedzieć ponieważ muszę wymienić wyświetlacz który mi niestety pękł :(

Dodatkowo chciałbym zapytać czy taka wymiana jest trudna ? z poradników nie wydaje się skomplikowane jednak nigdy tego nie robiłem dlatego chciałbym zapytać.

Jak również gdzie zakupię odpowiedni wyświetlacz w jak najniższej cenie (Fajnie jak byście dali jakieś linki :-) )

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,

sakabako

@sakabako Mam taki sam telefon prosto z Chin. Antutu rozpoznaje w nim mediateka, ale na pudełku jest snapdragon i CPU-z i kilka innych aplikacji do sprawdzania bebechów też wyświetliło mi że to snapdragon (8 rdzeni) w architekturze 14nm. Wyświetlacz kupisz tutaj: Redmi note 4

Ja bym brał taki jak masz specyfikacje na pudełku, czyli jak tam masz snapa, to brałbym snapa (o ile CPU-z potwierdzi to).