Jump to content

Jak rozpoznać wersję Redmi Note 4, 4X, Snapdragon, Mediatek, Global, China itp.

mgcompany

Recommended Posts

6 minut temu, chris18404 napisał:

Mam Redmi Note 4 4GB/64GB GLOBAL , faktycznie jesli chodzi o szkła hartowane  mam wybrać takie z oznaczeniem Redmi Note 4X??? Ktoś to sprawdzał? Bardzo proszę o odpowiedź :)

Jakby tak nie było, nie byłoby o tym napisane.

Witam. Zakupiłem Xiaomi Redmi note 4x 4gb/64gb. Dwie kwestie mnie zastanawiają. Pierwsza - procesor. Jest w nim wmontowany x20 ale dowiedziałem się w innym poście że w note 4x tez takie sie pokazywały. Druga kwestia obudowa. Z wcześniejszej instrukcji na początku tematu obudowa po części jest sprzeczna. Z tyłu cienki i błyszczący pasek się zgadza. Dół to ma 2x6 otworów a powinien mieć 2x5. Gdyby to był dół z zwykłego note 4 to by posiadał jeszcze dwie śrubki...? Góra tak jakby z note 4 oraz dioda po prawej czyli sprzecznie. Na pudełku piszę note 4x oraz w ustawieniach tel również note 4x.

Dzięki z góry za info :)

20171223-112956.jpg20171223-113008.jpg20171223-113202.jpg20171223-113217.jpg

Znacie sprawdzony(pewny) sklep  w Polsce  do kupna modelu z procesorem Snapdragon 625, czyli Redmi Note 4X / Redmi Note 4    wersja GLOBAL obsługująca pasmo LTE B20: 800 MHz

w dobrej cenie w kolorze złotym? (allegro odpada)

POLSKA DYSTRYBUCJA 

Pozdrawiam

Edited by max35

10 godzin temu, max35 napisał:

Znacie sprawdzony(pewny) sklep  w Polsce  do kupna modelu z procesorem Snapdragon 625, czyli Redmi Note 4X / Redmi Note 4    wersja GLOBAL obsługująca pasmo LTE B20: 800 MHz

w dobrej cenie w kolorze złotym? (allegro odpada)

POLSKA DYSTRYBUCJA 

Pozdrawiam

https://www.pcprojekt.pl/smartfony/1596-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-pro-3gb32gb-lte-b20-dual-sim-zloty-polska-dystrybucja-gw24m-snapdragon.html

A może najprościej będzie zapytać u źródła,  jeśli opis Ci nie wystarcza? 

Poza tym jest odrębny wątek zakupowy. 

Sądząc po cenie w EMag lubisz przepłacać, a odpowiedzi na Twoje pytania są już na tym forum, wystarczy poczytać. 

Dnia 31.12.2017 o 15:13, pq78 napisał:

Sferis i Proline. 

XIAOMI Redmi Note 4  32GB 

Waszym zdaniem  telefon lepiej kupić   w Sferis  za 699zł  

e-MAG Oferta: Bestcena  cena 650zł

Edited by max35

Dnia 4.11.2017 o 22:33, menelaos napisał:

Witam,

Kupował ktoś może w ostatnim czasie ten telefon w Sferisie? Wiem, że początkowe dostawy tego modelu w sklepie były bez B20, nie wiem jak sytuacja przedstawia się teraz. BOK nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie.

Pozdrawiam

Witam, 

sklep-Sferis : model Xiaomi Redmi Note 4 ma B20 Lte 800  ale jest z Europejskiej Dystrybucji

Gwarancji na telefon udziela  sklep Sferis

Edited by max35

Witam, od 3 dni posiadam Redmi Note 4 (chyba) i postanowiłem sprawdzić czy telefon jest oryginalny, ściągnąłem apke MI Verification i zrobiłem test przez ich stronę (więcej info na zdjęciu). Google tłumacz pokazał coś takiego: Czerwony ryż LTE Note4X-FDD-globalny nowy EU-3 + 32G-czarny matowy. I teraz pytanie czy to jest Note 4 czy 4X?
CPU-Z pokazuje procesor Snapdragon 625, ale wiem, że są też wersje na MTK, czy da się to jakoś w 100% potwierdzić, że mam Snapdragona?

Bez tytułu.png

Edited by 10daniel

18 minut temu, cincin27 napisał:

Nie masz pudełka od tego telefonu czy jak? Jak jest napis Global Version na pudełku to jes to Redmi Note 4 global i obsługuje B20. 

Pudełko mam, ale pytam się dla pewności, bo MI Verification pokazał 4X, a pudełko mówi, że 4 i już sam nie wiedziałem

Witam,

mam taki problem, jak kupiłem Redmi note4 z global stable ale po zainstaowaniu xiaomi.eu pokazuje mi Redmi Note 4X 

o co może chodzić? na pudelku jest RN4 ale teraz to już nie wiem co to za wałek, macie jakieś pomysły?

Dzięki za pomoc :)

Screenshot_2018-01-02-15-50-52-903_com.android.settings.pngnote4.png