Jump to content

SmartBand Iwown i5 + miui na androidzie 7 problemy z komunikacją

PieRon

Recommended Posts

Sprawa jest prosta:

W menu zasilanie -> oszczędzaniu w aplikacjach (pod Androidem 6 ) były jakby 2 zakładki: zainstalowane i systemowe. Aby używać powiadomień i aby opaska (z tematu) mogła się cały czas łączyć kiedy będę w zasięgu telefonu musiałem w zakładce zainstalowane ustawić aplikację do obsługi opaski na 'bez ograniczeń' oraz obok w zakładce 'systemowe' zrobić to samo dla 'Bluetooth MIDI Service'. Oczywiście jeszcze zablokować aplikację przed usunięciem z pamięci i działało miodzio.

Po aktualizacji do MIUI 7.6.29 (prawdopodobnie to zasługa androida nr 7) w menu zasilanie -> oszczędzaniu w aplikacjach brakuje zakładki systemowe (w prawym górnym rogu jest pokaż systemowe) lecz nie pokazuje procesów tylko całe apki. Tym sposobem nie mogę wyłączyć oszczędzania dla 'Bluetooth MIDI Service' i opaska po zablokowaniu telefonu rozłącza się.

Nie wiem jak to przeskoczyć, jak do tej pory wszystko w MIUI 7.6.29 mi pasowało bateria ok, regulacja jasności po prostu bajka dopiero po 3 dniach zauważyłem problem z bandem. 

Jakieś rozwiązanie problemu jest możliwe czy tylko wrócić do miui na bazie 6 i zapomnieć o nowszym androidzie?

Edited by PieRon

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...