grzybiarz91 Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Ale to chyba nie wina update, u mnie działa dobrze.U mnie przed updatem nie zgubił ani jednego dnia, a po przez ok. 2 tygodnie zgubił połowę, więc coś może być nie tak mimo wszystko. Spróbuję przeinstalować. Edit. po reinstalacji wróciły dni chociaż nie wszystkie, 3 nadal brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 A ja mam taki problem, że przy włączonych powiadomieniach z aplikacji przy zaznaczeniu opcji "przy wyłączonym ekranie" mam brak powiadomień w ogóle (czy włączony ekran, czy wyłączony). Mam tak od wersji 3.x. Testowałem również mody 3.0.4 z pokazywaniem nazwy kontaktów gdy ktoś dzwoni, SMS: https://miui.su/mifit Testowałem wersje 3.0.2, 3.03, 3.0.4 mody, nie mody, clear install etc. - nie działa u mnie. Oczywiście gdy odznaczę tą opcje to mam powiadomienia, ale nie chcę ich, gdy mam włączony ekran. Kupiłem Mi Tools Band, tam działa to OK, ale chciałbym, żeby i w Mi Fit to u mnie działało. Używam telefonu Samsung Galaxy S7 (z włączonym AOD). W wersji Mi Fit 2.x wszystko było OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 (edited) Też macie force close przy próbie wejścia w "Odblokuj ekran" w tej ruskiej aplikacji 3.0.4? Edited August 9, 2017 by MatixYo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 A u mnie connecting.... (w aplikacji mifit) Ma ktoś jakiś patent poza zrobieniem ponownego parowania? Oczywiście nic nie zmieniałem w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Bateria mi działa super po aktualizacji, po 24 dniach mam jeszcze 11%, powiadomienia przez bluetooth włączone cały czas. Jedynie w tej wersji menu się zrobiło skomplikowane, wcześniej było bardziej intuicyjne. Telefonów i SMS nikt nie ogarnął żeby wyswietlało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 1 godzinę temu, bosniak napisał: Bateria mi działa super po aktualizacji, po 24 dniach mam jeszcze 11%, powiadomienia przez bluetooth włączone cały czas. Jedynie w tej wersji menu się zrobiło skomplikowane, wcześniej było bardziej intuicyjne. Telefonów i SMS nikt nie ogarnął żeby wyswietlało? A czytałeś ten post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Nowa apka faktycznie ma problemy z krokami - pomimo uzbierania dziennego minimum, przerywa passę. W szczegółach kroki są, passa przerwana... Miło. Pomaga wylogowanie i ponowne zalogowanie w MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Mi cały czas gubi kroki w historii, ale już mi się nawet nie chce przeinstalowywać czy wylogowywać. Zastanawiam się od czego to zależy bo nie są to jednostkowe przypadki raczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Jakby ktoś potrzebował linków do różnych modów Mi Fit, to zamieściłem jest w wątku z Amazfit BIP: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Co te mody Lolex i MIUISU maja w sobie, czym różnią się od oryginału? Zakładam, że wyświetlają kontakt przy połączeniu/smsach, ale mają jeszcze jakieś nowe opcje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) 1 sekunda lub 0 (zero) sekund opóźnienia w wibrowaniu i pokazaniu kto dzwoni. Dodatkowo opcja mierzenia pulsu - automatyczna, oprócz kontroli snu. Jednym dodaje jeszcze wibrowanie przy budziku z telefonu (tak jak było), no u mnie tego nie ma a bardzo mi na tej funkcji zależy. Edited August 16, 2017 by Lector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) Do tego powiadomienie przy braku połączenia BT oraz dodatkowe ikonki - np z FB Messengera Lite. I coś poprawione z Google Maps, ale nie wiem dokładnie co. No i nieograniczone ustawienie powiadomień z aplikacji. Edited August 16, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 1 sekunda lub 0 (zero) sekund opóźnienia w wibrowaniu i pokazaniu kto dzwoni. Dodatkowo opcja mierzenia pulsu - automatyczna, oprócz kontroli snu. Jednym dodaje jeszcze wibrowanie przy budziku z telefonu (tak jak było), no u mnie tego nie ma a bardzo mi na tej funkcji zależy.A ta automatyczne mierzenie pulsu to jak działa, co jakiś czas mierzy i potem widać to na wykresie w aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Włączyłem dosłownie godzinkę temu, ale pojawił się wykres w aplikacji. Zobaczę jutro co i jak się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) Ja na apce pobranej z sklepu play nadal mam 3.0.2 Właściwie sam jestem ciekawy "zmodowanej" wersji. Sprawdzę i powiem jak działa. Edit: Wywala "Aplikacja nie została zainstalowana" przy wgrywaniu moda. Zabijałem apkę przed instalacją i to samo. Edited August 21, 2017 by Rdzeniuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 9 minut temu, Rdzeniuch napisał: Ja na apce pobranej z sklepu play nadal mam 3.0.2 Właściwie sam jestem ciekawy "zmodowanej" wersji. Sprawdzę i powiem jak działa. Edit: Wywala "Aplikacja nie została zainstalowana" przy wgrywaniu moda. Zabijałem apkę przed instalacją i to samo. odinstluj najpier mi fit ze sklepu potem zainstaluj moda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) 24 minuty temu, jjarik napisał: odinstluj najpier mi fit ze sklepu potem zainstaluj moda Tak też zrobiłem. Na wszelki wypadek rozłączyłem parę z opaską. Pewnie niepotrzebnie ale cóż. Edit: kilka screenów z zmodowanej apk Edited August 21, 2017 by Rdzeniuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Mi dziś wykryło 3.0.5 i update fw opaski. Niestety zmian nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) Budzik w zegarku Amazfit BIP coś nie działa jeszcze stabilnie - 2 razy już nie uruchomił się, a jak się uruchomi, to przeważnie z ok. 3 minutowym lagiem. W Mi Band 2 jest pod tym względem idealnie... Edited August 22, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 U mnie budzik dziś po wczorajszej aktualizacji zadziałał jak zwykle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) MOD Mi Fit 3.0.5 LoleX - POBIERZ Edited August 22, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 4 godziny temu, tomurbanowicz napisał: MOD Mi Fit 3.0.5 LoleX - POBIERZ a jakis change log dasz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) 3 minuty temu, jjarik napisał: a jakis change log dasz ? Nowy firmware, a poza tym to: (google translator) Cytat 1. Wybór home-run przycisk wodowania (jeśli funkcja ta jest początkowo zamiast guglopoiska). 2. rosyjski postprodukcja całkowicie w wyścigu. Rosyjski głos w języku innym niż angielski, angielski angielski głos Adjustment 3. Transfer i lewo tekstowym. 4. Zawiadomienie o utracie łączności z telefonem. 5. Usuń reklamy (nie wiem początkowo pojawia się w 3 wersjach, tak po prostu). 6. Google Maps, Working Sync GoogleFit. 7. Wnioski powiadomień Ikona VK: VK // vkcoffe // // // vk.mp3 Kate keyt_6 keytpro // // // Phoenix dla VK VK App 4.0 przez N1cE // Lynt // VK Dar // ( ikona będzie wszystko ustawione na tej liście). 8. Ikona YandeksPochta // AquaMail // MyMail // // Inbox by Gmail Poczta Mail.ru // typ poczty // // Niebieski poczty Outlook // e-mail od firmy Samsung, LG, Asus // (ikona zostanie wszystko ustawione na tej liście). 9. rosyjskie lokalizacje włączenia nazwy dzwoniącego (od dialera i SMS). 10.Zwiększenie liczby zastosowań być zgłaszane do 50.Nieograniczona lista dodany prilozheniy- chińskiego sami zrobiliśmy !!! 11. Usunięto 3 sekund. ograniczenie przychodzące można wybrać 0. 12. pokemongo Icon - Starline // U Gwardii (ikona zostanie zainstalowany na wszystkich tej liście). 13. Przeniesienie karty pamięci MiFit. 14. Zmieniono nazwy w historii biegu (temperatura, itp) oraz wyniki (km, kalorie) umieszcza. 15. Udział (VC, facebook, dwa telegramy + chiński nie zbiera) zmienione ikony na VKontakte wisiał aplikacji (VK // vkcoffe // // // vk.mp3 Kate keyt_6 keytpro // // // Phoenix dla VK VK app 4.0 przez n1cE // Lynt // VK ciemności) - jeden z tych wniosków do Telegram powieszono aplikacje (telegramów // // Telegrambeta Messenger Plus ( Telegram +) // Mobogram ( i ugram), jeśli masz kilka aplikacji VKontakte lub telegramy, priorytetem jest to, że napisałem pierwszy (alert priorytet nie dotyczy). 16. Dodano wsparcie dla samsung multiokno (tryb z wieloma oknami). 17. Przeprojektowany tłumaczenie na skale 2 wersjach uu. 18. Hung ikony która zwróciła. Mobogram (i ugram), jak również fasebook lite i fasebook messendger Lite na odpowiednią ikonę, kierownika Jasmine IM + oraz IM 19. 7.1.1 i później popijane skróty (nie przeszkadza. Zegar tętna, trening, jogging i kartę kolarstwo.) 20. Dodane automatyczny pomiar tętna. 21. Naprawiono dni tygodnia w działalności. 22. Ikona kalendarz ACalendar // // 23. Ikona na Weibo off. klient // 4 // for4pda // PDA 24. Zwracany ikona MI powodu MiFit (utraconej po 3.0.2), jak włączyć lub wyłączyć 25. Na ikonie ZHIFUBAO wisiał // on-line w Internecie privat24 BEAC // // (ikona zostanie zainstalowany na wszystkich tej liście). 26. Na ikonie Dingding wisiał // Poczta Rosii Trek24 // // (ikona zostanie zainstalowany na wszystkich tej liście). 27. Na SMS ikonę // OLX (Białoruś, Kazachstan i Ukraina) // // Avito (ikona zostanie zainstalowany na wszystkich tej liście). Edited August 22, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 ok niestety dalej u mnie nie chce wejść w funkcje odblokuj ekran choć nie zamyka apki jak poprzednio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) 3 minuty temu, jjarik napisał: ok niestety dalej u mnie nie chce wejść w funkcje odblokuj ekran choć nie zamyka apki jak poprzednio Ja tego nie używam. Dla mnie najważniejszy był nowy FW (Amazfit BIP) + udogodnienia: wyświetlanie nazwy kontaktu przy SMS i przy połączeniu przychodzącym, zerowe opóźnienie itp. (i dodatkowe ikonki). Edited August 22, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 własnie zamierzam kupić bip coś polecisz może na pw żeby nie śmiecić Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 29 minut temu, jjarik napisał: ok niestety dalej u mnie nie chce wejść w funkcje odblokuj ekran choć nie zamyka apki jak poprzednio W fukcję nie wchodzi, ale odblokowanie działa i pamięta wcześniejsze ustawienie nawet jak się instaluje na czysto. Akurat to u mnie działało na chińskiej wersji 3.05, ale za to były ogólne problemy z łącznością z opaską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backlit Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Osobiście przeszedłem z oryginału 3.02 z google play na tego moda i wszystko jest ok (wcześniej dla wyświetlania nazw kontaktów wymuszałem język apki na angielski) . Zaktualizował firmware opaski, statystyki zaciągło po zalogowaniu. Przy pierwszym parowaniu miał jakiś mały problem ale za drugim razem było ok. Ogólnie polecam mod-a. P.S. konfiguracja powiadomień aplikacji itp przeszły bez powtórnego ustawiania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Ja na 3.0.5 nie mam powiadomień SMS. Wracam do 3.0.4, oczywiście chodzi o zmodowaną apk-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Wgralem dzis moda 3.0.5 wszystko dziala tylko co jakis czas opaska wibruje i pokazuje logo MI... Jkis sposob na to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 w chińskiej wersji 3.0.5 też brak powiadomień SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 13 godzin temu, Bereta napisał: Wgralem dzis moda 3.0.5 wszystko dziala tylko co jakis czas opaska wibruje i pokazuje logo MI... Jkis sposob na to ? Wyłącz w Mi Fit powiadomienia z Mi Fit Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 11 godzin temu, Gravis napisał: w chińskiej wersji 3.0.5 też brak powiadomień SMS. Nie potwierdzam - u mnie są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 3 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Wyłącz w Mi Fit powiadomienia z Mi Fit Gdzie sie to konkretnie znajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts