kamillm Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @grbrandys podzielam Twoją opinię, że powinno być to dla wszystkich jezyków, albo po ludzku zrobione, ze mozna sobie wybrac jezyk aplikacji na angielski lub inny. Coz Xiaomi i ich dziwactwa, ciezko czasem je zrozumiec...... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 2 minuty temu, kamillm napisał: @grbrandys podzielam Twoją opinię, że powinno być to dla wszystkich jezyków, albo po ludzku zrobione, ze mozna sobie wybrac jezyk aplikacji na angielski lub inny. Coz Xiaomi i ich dziwactwa, ciezko czasem je zrozumiec...... Dokładnie bo jak dla mnie teraz ta opaska jast bezużyteczna liczyłem na to że nie będę sięgał do kieszeni zobaczyć kto dzwoni lub piszę sms. Może jakoś @Acid pomoże i załatwi taką małą popawkę w nowej wersji mifit Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 1 hour ago, grbrandys said: Dokładnie bo jak dla mnie teraz ta opaska jast bezużyteczna liczyłem na to że nie będę sięgał do kieszeni zobaczyć kto dzwoni lub piszę sms. Może jakoś @Acid pomoże i załatwi taką małą popawkę w nowej wersji mifit To odżałuj 4 piwa i kup: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.zdenekhorak.mibandtools&hl=pl . Po poprawnym skonfigurowaniu jestem mega zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 1 godzinę temu, maludroid napisał: To odżałuj 4 piwa i kup: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.zdenekhorak.mibandtools&hl=pl . Po poprawnym skonfigurowaniu jestem mega zadowolony. Mam tą apkę, ale czy na niej przypadkiem bateria nie ginie szybciej jak przy samym mifit? Czy nie zna ktoś innego rozwiązania jak zmienić język jednej konkretnej apki inny jak xposed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 1 godzinę temu, maludroid napisał: To odżałuj 4 piwa i kup: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.zdenekhorak.mibandtools&hl=pl . Po poprawnym skonfigurowaniu jestem mega zadowolony. To albo kup zegarek Amazefita. Ja już nie noszę opasek tylko zegarek. Tam działa wszystko bez problemu bo nie zalezy bezpośrednio od MiFita. Na szczęście zegarek ma swoją aplikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 2 godziny temu, Acid napisał: To albo kup zegarek Amazefita. Ja już nie noszę opasek tylko zegarek. Tam działa wszystko bez problemu bo nie zalezy bezpośrednio od MiFita. Na szczęście zegarek ma swoją aplikację. Czyli już nie będzie poprawki tłumaczenia w aplikacji Mi Fit ("close" jako "zamknij", a powinno być jako "blisko")? Zainstalowałem 3.0.3 z apkmirror i w aplikacji nie mogę się połączyć z Mi Bandem. Dodam, że powiadomienia normalnie się wyświetlają. Jest na to jakiś fix? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Poprawiłem tłumaczenie na crowdin. Ale najlepiej jakby ktoś wrzucił screeny z miejsc wymagających poprawki to to zrobię bo mam dostęp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @Acid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 No tak, ktoś przetłumaczył to dosłownie Tylko nie rozumiem tego miejsca. Zamiast zamknij dać blisko ale poniżej jeszcze raz jest blisko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Nie wiem Może "Bardzo blisko"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 (edited) 2 godziny temu, Acid napisał: Tylko nie rozumiem tego miejsca. Zamiast zamknij dać blisko ale poniżej jeszcze raz jest blisko? "Zamknij" znaczy tu "nie używaj funkcji odblokowania". Można by lepiej przetłumaczyć, np "wyłącz", "nie używaj" albo jakoś inaczej. Pomyłeczka, dodali "close", czyli pierwsza wartość to raczej "bardzo blisko". Edited July 26, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Nieprawda. Mam to ustawione i odblokowuje tylko kiedy opaska jest kilka centymetrów od telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 18 minut temu, MatixYo napisał: Nieprawda. Mam to ustawione i odblokowuje tylko kiedy opaska jest kilka centymetrów od telefonu. Masz rację, tak było w jakiejś poprzedniej wersji. Tu dodali trzecią wartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 22 godziny temu, grzybiarz91 napisał: Do Xposed był taki moduł "App Settings", pozwalał on zmienić mnóstwo opcji per aplikacja, również język, jak ktoś ma Xposed to może przetestować. Przetestowałem i działa ok, mimo że moduł od dawna nie aktualizowany-dzięki. Swoją drogą ciekawe dla czego jak poraz pierwszy przechodziłem na wersję 3.0.1 miałem wszystko po polsku? Nawet była możliwość ustawienia wibrowania już po pierwszym dzwonki czego w wersji ang. nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 16 godzin temu, FromWP napisał: Masz rację, tak było w jakiejś poprzedniej wersji. Tu dodali trzecią wartość. W wersji 2.0 aplikacji też były 3 opcje - Opcja "zamknij" to było odblokowywanie gdzie ekran opaski był blisko oraz w kierunku ekranu telefonu. Przynajmniej u mnie to tak działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 On 26.07.2017 at 3:29 PM, Gravis said: Mam tą apkę, ale czy na niej przypadkiem bateria nie ginie szybciej jak przy samym mifit? Racja, ale myślę że 20 dni to jest +/- realny wynik. Dla mnie to wystarczająco, w zamian są naprawdę super powiadomienia, np. w kalendarzu nazwa wydarzenia itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaEl_don Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 Witam. Dzisiaj przyszła opaska z Chinów, zainstalowałem najnowszą wersję ze sklepu Play, opaska się zaktualizowała ale nie nalicza kroków. Cały czas pokazuje 0. Czytałem gdzieś że to może być zależne od wersji ale instalowałem inne wersje z appmirror i nic. Dalej 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 17 godzin temu, michaEl_don napisał: Witam. Dzisiaj przyszła opaska z Chinów, zainstalowałem najnowszą wersję ze sklepu Play, opaska się zaktualizowała ale nie nalicza kroków. Cały czas pokazuje 0. Czytałem gdzieś że to może być zależne od wersji ale instalowałem inne wersje z appmirror i nic. Dalej 0. A dałeś sie opasce połączyć z Bluetooth i zsynchronizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaEl_don Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queny Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Polecam kupić tą apke MiBandTools za te 11-12zł. Mi głównie przydała się do ciagłego pomiaru pulsu(do apki endomondo) ale podpisy pod ikonkami kto pisze na messengera,nadawca sms, kto dzwoni, można zmieniać ikonki... Ogólnie fajna sprawa... Można też ustawić żeby pokazywało całą wiadomość partiami na ekranie, ale wibruje przy kazdym pokazaniu kolejnej części tekstu, i to mnie denerwowało. Zostawiłem tylko nazwy kontaktów i tyle. Polecam. Jak kogoś stać na mibanda i zapewne xiaomi to i tą dyszke na apke też może wydać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 (edited) 8 godzin temu, Queny napisał: Polecam kupić tą apke MiBandTools za te 11-12zł. Mi głównie przydała się do ciagłego pomiaru pulsu(do apki endomondo) ale podpisy pod ikonkami kto pisze na messengera,nadawca sms, kto dzwoni, można zmieniać ikonki... Ogólnie fajna sprawa... Można też ustawić żeby pokazywało całą wiadomość partiami na ekranie, ale wibruje przy kazdym pokazaniu kolejnej części tekstu, i to mnie denerwowało. Zostawiłem tylko nazwy kontaktów i tyle. Polecam. Jak kogoś stać na mibanda i zapewne xiaomi to i tą dyszke na apke też może wydać. Kto dzwoni/pisze sms można mieć bez kupowania dodatkowych aplikacji. Jedynie nie można zmieniac ikon. Informacja kto dzwoni na opasce Mi Band 2/ Amazfit A1603. Edited July 29, 2017 by Mielcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Po zmianie na polski wszystko się traci. Było już o tym.... Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Ja miałem Notify & Fitness i nie było polskich znaków w tekstach, czy tutaj nie ma z tym problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 4 godziny temu, tomiq75 napisał: Po zmianie na polski wszystko się traci. Było już o tym.... Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka dziwne bo ja na ios nadal mam, po zmianie jezyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Możliwe że na ios tak nie ma. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszfmario Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Dokładnie. Do wczoraj miałem iOS i tam faktycznie po powrocie do języka polskiego zostawały informacje kto dzwoni. Jakie było moje zdziwienie, gdy na Androidzie jednak nie pokazało kto dzwoni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Wczoraj pojawiła się wersja 3.0.4Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 U mnie dalej najnowsza wersja to 3.0.3. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diaph Posted August 4, 2017 Author Share Posted August 4, 2017 Na apkmirror jest nowsza wersja do pobrania Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Jakieś zmiany?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diaph Posted August 4, 2017 Author Share Posted August 4, 2017 Raczej brak zmian, pewnie tylko jakieś poprawki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojer Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) Czy komuś też "znikają" dane o krokach? Już drugi raz mi wyzerowało. Wczoraj wieczorem jeszcze było i w google fit też widać. Edited August 7, 2017 by kojer Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Już 7 dni mi zniknęło od ostatniego updatu, tak to u mnie wygląda. Porażka na całej linii. A robię synchronizację 2 razy dziennie conajmniej, rano i wieczorem. Sen ma dziury w tych samych dniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Ale to chyba nie wina update, u mnie działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojer Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 (edited) Rzeczywiście dane o śnie też znikają, co ciekawe tylko w historii bo rano po wstaniu je widać. Przy okazji macie coś w "Awake time"? Bo u mnie zawsze 0 :). Nie wiem jak było we wcześniejszych update bo mam opaskę od 15 dni (MiFit 3.0.2 - wcześniej miałem chińską wersję bo testowałem amazfita ale zmieniłem by eksportowało dane do google fit) <edit> Po odinstalowaniu MiFit i zainstalowaniu ponownie (i zalogowaniu do konta xiaomi) brakujące dane się pojawiły, jak włączona była wcześniej synchronizacja z google fit to trzeba włączyć ją ponownie. Edited August 8, 2017 by kojer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts