Yakobb Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 (edited) Witam, jak widać na zdjęciu bateria w moim Mi5s schodzi dość szybko Ładuje od 20 do 80 bo tak zdrowiej i te 60% to jakieś 2h Sot w porywach do 3 Korzystam głównie z messengera, toche fb, trochę yt i spotify. Jakieś porady? Czy to normalne? https://drive.google.com/file/d/0B2T1e1xPrSA0MWEyNjVuUGdHQmM/view?usp=drivesdk Edited July 2, 2017 by Yakobb Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 1) ładuj od 10-15 do 100 2) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector&hl=pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Witam jestem nowy na forum poniewaz jestem od wczoraj szczesliwym posiadaczem Xiaomi a dokladniej Mi5S i mam pytanie odnosnie baterii, czy ona powinna się tak szybko rozladowywac (czyt ok 10 procent w 30 minut w stanie spoczynku)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 @Gorn jaki rom i skad telefon kupowany. 10% w stanie spoczynku nie jest normnalnym zjawiskiem. Zerknij moze jakis proces/aplikacja zzera Ci baterie nadmiernie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 4 godziny temu, kamillm napisał: @Gorn jaki rom i skad telefon kupowany. 10% w stanie spoczynku nie jest normnalnym zjawiskiem. Zerknij moze jakis proces/aplikacja zzera Ci baterie nadmiernie Rom to oryginalny chinski od Xiaomi (ale bede zmienial na lineage OS) a telefon kupiony na Gearbest prosto z Chin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 @Gorndaj screen z informacji o telefonie. Czyli nie masz jezyka polskiego i sklepu play? bo xiaomi tylko z takim ROMem prowadzi dystrybucję tego telefonu. Jeśli soft ma multilanguage to został on wgrany przez sprzedawcę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 23 minuty temu, Gorn napisał: Rom to oryginalny chinski od Xiaomi Zdziwilbys sie, że czasem te niby oryginalne chinskie romy to tak naprawde syfmiui wgrywane przez sprzedawców, aczkolwiek ostatnio kupowalem z Gearbestu kilka telefonow i nie wgrywali oni zadnego syfu, chociaz bootlader mialem odblokowany, wiec cos bylo grzebane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 8 minut temu, bergmen napisał: @Gorndaj screen z informacji o telefonie. Czyli nie masz jezyka polskiego i sklepu play? bo xiaomi tylko z takim ROMem prowadzi dystrybucję tego telefonu. Jeśli soft ma multilanguage to został on wgrany przez sprzedawcę.... 3 minuty temu, kamillm napisał: Zdziwilbys sie, że czasem te niby oryginalne chinskie romy to tak naprawde syfmiui wgrywane przez sprzedawców, aczkolwiek ostatnio kupowalem z Gearbestu kilka telefonow i nie wgrywali oni zadnego syfu, chociaz bootlader mialem odblokowany, wiec cos bylo grzebane Mam MIUI Global 8.2 i mam jezyk polski a wydawalo mi sie ze to normalne bo to jest moj pierwszy xiaomi i nie mialem pojecia ze to moze byc jakis "podrabiany" System, czyli mam rozumiec ze to moze byc wina systemu? @kamillm Jak sprawdzic czy mam odblokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 3 minuty temu, Gorn napisał: Jak sprawdzic czy mam odblokowany bootloader? Czytając wątek na forum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Gearbest i wszystko jasne... Walnij system na świeżo MiFlashem, bo pewnie BL masz podkładany też... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 daj screen z informacji o telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 48 minut temu, bergmen napisał: daj screen z informacji o telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nawet jeśli bootloader czy sam ROM nie jest "kombinowany" to wersja systemu którą używasz została wycofana ze względu na błędy. Nie wykrywa Ci aktualizacji do 8.5? Jeśli nie to tylko Miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 @bergmen wykrywa ale i tak bede instalowal lineage os albo Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 I to jest najlepsze rozwiązanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) witam od chwili zainstalowania tego najnowszego Romu DEV. xiaomi. eu '' tygodniowy " miałem problem z baterią i nie tylko.( bez powerbanka 10000mah xiaomi v2 radze się nie ruszać w plener... jak w moim przypadku gdzie w niedzielę byłem daleko od domu i środków komunikacji... bateria schodziła w oczach!!!!) ale najpierw temat o baterii więc tak na dzień dobry przeszukany cały net ale nic specjalnego nie piszą więc sam musiałem testować po kolei..... każdy inaczej korzysta z telefonu więc może być różnie u każdego. ale na moim mi5s wersja black 64/GB/3GB ram kupiony w pl z pl gwarancja... jeśli to ma jakieś znaczenie... Zaczynamy : 1-wsze Co bez root bym sobie nie poradził... 2.aplikacja wakelock detector nie chce działać na miui 9. zainstalowana : battery manager wersja full apk.(w sumie za dużo nie pokazuje ale jednak coś tam daje) 3. aplikacja disable servise (program z automatu wyłączy nam nie potrzebne rzeczy. a u góry w tym że programie pliki/rzeczy pokażą na czerwono co działa w tle i pożera baterie... u mnie fb i system Android najbardziej... fb używam rzadko więc powiadomienia po wyłączyłem. i oczywiście usługi Google Play. więc wyłączamy'' uptade' coś tam'' nie pamiętam teraz na dole w tej aplikacji play (na czerwono) 4. już bateria zaczęła trzymać ok... tzn nie schodziła w oczach bez niczego jak wcześniej. ale postanowiłem że wyłącze' '' optymalizacja MIUI '' w opcjach programisty. to na dzień dzisiejszy wszystko. SOT na dzisiaj to ~4.5 godziny i jeszcze zostało mi 37% baterii jak pisze ten tekst... (Zrzut ekranu zrobiony) Pozdrawiam Edited September 19, 2017 by vag1sell Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) no i pobity rekord na SOT. sami zobaczcie. (jestem w szoku) aż za chwilę zrobię sobie backup tego Romu z moimi patentami... Bo jest lepiej niż na globalu... i po nocy bateria nie zeszła z 100% do 60% jak wcześniej. tylko 2 % Edited September 18, 2017 by vag1sell Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrk Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ja podziwiam Was normalnie za taki SoT, ja gdy mam ponad 4 godziny to jestem zadowolony, nieważne czy używałem globala, MIUIPolska czy też (aktualnie) LOS, wszędzie podobnie. Miałem też styczność z RN4X, na Snapie oczywiście, i też najwięcej to mi się lekko ponad 6 godzin SoTu udało dobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Ja podziwiam Was normalnie za taki SoT, ja gdy mam ponad 4 godziny to jestem zadowolony, nieważne czy używałem globala, MIUIPolska czy też (aktualnie) LOS, wszędzie podobnie. Miałem też styczność z RN4X, na Snapie oczywiście, i też najwięcej to mi się lekko ponad 6 godzin SoTu udało dobić. Wiesz jak się robi takie czary z SoT? Podłączasz ładowarkę w aucie, ustawiasz trasę do Włoch i masz SoT po 8 godzin albo lepiej.Miałem tak dwa tygodnie temu i nawet chciałem potrollować tutejszych SoTmagików ale mogliby z żalu się wieszać więc odpuściłem.Mi5. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 ja w samochodzie 5 mies nie siedziałem... sot teraz mam na spokojnie 4-5 godzin. żadne czary. tylko Real normalnie używanie telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Direct Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Dnia 21.09.2017 o 06:33, kubaMI5 napisał: Wiesz jak się robi takie czary z SoT? Podłączasz ładowarkę w aucie, ustawiasz trasę do Włoch i masz SoT po 8 godzin albo lepiej. Miałem tak dwa tygodnie temu i nawet chciałem potrollować tutejszych SoTmagików ale mogliby z żalu się wieszać więc odpuściłem. Mi5. Do tego nie trzeba ani auta, an trasy do Włoch. Wystarczy zwykła ładowarka. Z własnych obserwacji wiem, że licznik SoT resetuje się i leci od nowa dopiero powyżej naładowania do bodajże 80 czy nawet ponad 90%. Odłączenie ładowarki wcześniej powoduje, że procentów w telefonie jest znowu dużo, a licznik nie zostaje zresetowany i liczy dalej. Takim sposobem można uzyskać nawet tydzień SoT-u i potem wklejać po forach ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Nie. To kwestia tego, że każdy używa inaczej telefonu. Jeden siedzi w domu i robi wszystko po wifi, a drugi ciągle w trasie, LTE albo i brak LTE bo nie ma B20 i bateria leci. Wyniki potrafią być dwukrotnie różne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 ja ładuje zawsze od min 10% do 100% i tylko z powerbanka xiaomi. nie oszukuje tu nikogo i nie mam w zwyczaju pisaniu bajek. jak pisze to tak jest i jest to słowo święte. inaczej bym czasu nie poświęcał na głupie pisanie tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 a co do braku pasma lte b20 800mhz. wogóle Tego nie odczuwam. są inne pasma wolne więc odpowiedni program i wybieram.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deryl Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Optymalizacja baterii w tym modelu to jakaś kpina :/ Narazie tylko na jednym sofcie xiaomi.eu_multi_MI5S_V8.5.4.0.MAGCNED_v8-6.0 bylo ok bateria trzymała do 4dni przy średnio małym użytkowaniu. zużycie przez noc w trybie samolotowym max 5% przez noc w trybie samolotowym, a czasami nawet 2-3%!! najnowszy soft 8.5.6.0 jest spaprany tak samo jak 8.5.3.0 bateria przez noc na trybie samolotowym potrafi zleciec nawet o 15% Ogólnie zawiodłem sie na Xiamomi, ileż to można czekać na stable andka 7.0 jak inne modele nawet duzo niższe maja juz dawno Nugata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Korzystasz z custom rom... To czemu się uparles na stable skoro niczym się nie różni od dev? Poza tym że jest bardziej opóźniony? Jest tak samo stabilny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts