Jump to content

Brak klawiatury xperia z dodatków

otis

Recommended Posts

Czołem wszystkim, 

na początek, jeśli temat jest w złym dziale, proszę moderatorów o wyrozumiałość i przeniesienie do odpowiedniego działu,

mam na moim redmi 3s rom xiaomi.eu 7.6.8. 
Instaluję z poziomu TWRP dodatki miui polska i po włączeniu mam wszystko (samouczek oraz mi center) oprócz klawiatury miui (tej na bazie xperii).
Próbowałem zarówno najnowszej wersji dodatków (kompilacja z 20 maja 2017) jak i wcześniejszej (5.02).
Czy do prawidłowego zainstalowania potrzebny jest root? 
Czy jest inna opcja zdobycia tejże klawiatury?

Pozdrawiam

Jak rozumiem, zajrzałeś do ustawień klawiatury: Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Język i metody wprowadzania, i sprawdziłeś, czy w sekcji "Obecna klawiatura" masz wybraną klawiaturę MIUI?

1 minutę temu, otis napisał:

@mrosi Tak jest, Niestety tam jej nie ma

Spróbuj tak:

1. Wrzuć paczkę dodatków do pamięci telefonu.

2. Uruchom telefon w TWRP.

3. Uruchom sekcję Wyczyść/Wipe i wybierz "Czyszczenie zaawansowane". Tam zaznacz "Wyczyść cache" oraz Wyczyść Dalvik/ART". I tylko te dwie pozycje. Przesuń suwak, aby potwierdzić.

4. Z głównego menu TWRP wybierz Instaluj i uruchom instalację paczki. Po zakończeniu nic nie czyść, tylko uruchom system.

12 minut temu, mrosi napisał:

Spróbuj tak:

1. Wrzuć paczkę dodatków do pamięci telefonu.

2. Uruchom telefon w TWRP.

3. Uruchom sekcję Wyczyść/Wipe i wybierz "Czyszczenie zaawansowane". Tam zaznacz "Wyczyść cache" oraz Wyczyść Dalvik/ART". I tylko te dwie pozycje. Przesuń suwak, aby potwierdzić.

4. Z głównego menu TWRP wybierz Instaluj i uruchom instalację paczki. Po zakończeniu nic nie czyść, tylko uruchom system.

Niestety nie pomogło, Dalej nigdzie jej nie widzę

Miałem to samo. Zrobiło się tak po przejściu na starszy ROM i zainstalowaniu najnowszych dodatków. Wydaje mi się, że powód mógł być taki, że ROM był trochę starszy niż dodatki. Nic nie pomogło. Teraz jestem po resecie i działa. Mam ten sam ROM: 7.6.8.

Próbowałem ze starszymi wersjami dodatków, normalnie i tak jak napisał wyżej kolega mrosi, niestety efektów nie ma. Zainstalowałem sobie normalnie przez apk. 
Niby wygląd jest domyślny z xperii, ale spełnia zadanie, więc nie ma co narzekać. Dziękuję za pomoc

2 godziny temu, otis napisał:

Próbowałem ze starszymi wersjami dodatków, normalnie i tak jak napisał wyżej kolega mrosi, niestety efektów nie ma. Zainstalowałem sobie normalnie przez apk. 
Niby wygląd jest domyślny z xperii, ale spełnia zadanie, więc nie ma co narzekać. Dziękuję za pomoc

Też próbowałem zainstalowac poprzednią wersję dodatków, ale było już po ptokach. Myślę, że instalacja najnowszych dodatków coś namieszała. 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Guest jaqjordan

Rozumiem, że wlaczyliscie klawiaturę w systemie?
Dodatkowe ustawienia-Jezyk- i tam na dole jest klawiatura wirtualna. Trzeba tam wejść i ja zaznaczyć.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...