Grzbiet Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Witam. Mam problem ze swoim telefonem, albowiem od nowości nie działają na nim wibracje, mimo iż są one włączone. Ani przy połączeniach, ani przy powiadomieniach. Mam obecnie globala 8.2.10.0, próbowałem również miui polska i jest to samo. Nie wiem czy jest to problem sprzętowy, czy błąd oprogramowania. Różne głosy można znaleźć na ten temat. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś oprócz mnie ma podobny problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 45 minut temu, Grzbiet napisał: Nie wiem czy jest to problem sprzętowy, czy błąd oprogramowania Wibracje połączeń powinny Ci działać, problem jest z powiadomieniami. Wykonaj sobie test w menu serwisowym czy działają Ci wibracje, jeśli nie masz problem ze sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzbiet Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 No właśnie wibracje nie działają wcale. A menu serwisowe prezentuje się tak jak w załączniku. Nie mam tam możliwości przetestowania wibracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 45 minut temu, Grzbiet napisał: A menu serwisowe prezentuje się tak jak w załączniku. coś nie halo jest. Na xiaomi.eu zupelnie inaczej wyglada engienerig mode, więc ciżko mi pomóc. Nacisnij moze te klawisze jak prosi test, moze po tym tescie, przechodzi sie do testu wibracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzbiet Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Wróciłem do globala. Przechodziłem ten test w całości i nie pomogło. Swoja drogą mógłbyś pokazać jak to wygląda u ciebie i jaka wersje systemu masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) 1. Główne menu serwisowe *#*#6484#*#* 2. Wybierasz "Single Item Test" 3. "Vibration" Jak otworzysz już "Vibration" telefon od razu zaczyna wibrować, stąd te przyciski u dołu ekranu. Edited June 26, 2017 by mocin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzbiet Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Na wersji oficjalnej tryb serwisowy wygląda inaczej. Na chwile obecną próbowałem przeflashować najnowszą wersje stabilną na czysto, robiłem downgrade do starej wersji i na każdym romie jest tak samo. Wygląda na to, że jest to problem sprzętowy. Prawdopodobnie silniczek od wibracji jest wadliwy. Na szczęście telefon został kupiony w Polsce, więc nie powinno być problemu z gwarancją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 6 godzin temu, Grzbiet napisał: Na szczęście telefon został kupiony w Polsce, więc nie powinno być problemu z gwarancją. Więc nie pozostaje nic jak oddać telefon na gwarancję. Ostatnio obserwuję, że więcej wadliwych telefonów jest z polskichi sklepów niż z Chin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzbiet Posted June 27, 2017 Author Share Posted June 27, 2017 Przyczyny doszukiwałbym się w tym, że większość osób woli nie ryzykować i zakupić w Polsce. Zawsze może trafić się wadliwy produkt, niezależnie gdzie kupujesz i od jakiego producenta. Tak swoją drogą kontaktowałem się ze sklepem w którym robiłem zakup i mają mi wymienić na nowy model, więc jak widać warto było trochę dopłacić. Przy zakupie z Chin tak dobrze by nie było. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 19 godzin temu, Grzbiet napisał: Przy zakupie z Chin tak dobrze by nie było. Dobrze by nie było, miesiac czekania itp. itd., ale cena telefonu 2 razy mniejsza. Także kto co woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Miesiąc to często w1 stronę, chyba że zabulimy na kuriera, gdzie i tak nie ma gwarancji szybkości. Potem czas naprawy i droga powrotna. Raz kupiłem z dostawą DHL i czekałem sobie 5tygodni. Miał być prezent na święta, a wyszło trochę po sylwestrze. I nie przeginaj z tym 2x mniejsza @kamillm . Co najwyżej 200zł (około 26%) w większych sklepach, a na ali 300zł mniej. Nie jest to mało, ale jeśli to jest czyiś jedyny telefon to raczej wolałby go szybko naprawić lub wymienić. Choć serwis Samsunga w Lubelskim potrafił naprawiać telefon 4tygodnie. Więc blisko mu było do Chin . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 @preston2009. Redmi4x kupiłem za ok. 430zl, w polsce kosztuje prawie 900zl. Czyli 2 razy wiecej allegro pomijam, bo tam nie wiadomo skad telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 @kamillm Kupiłem w Polsce na Allegro za 770. Wszystko śmiga. Tel przyszedł w 3 dni. Nie czuję się tym oszukany zwłaszcza, że poprzednie kosztowały 1000-1500zł. Jedyna różnica to to, że musiałem czekać min 3 tygodnie. 900 zł to przesada jeśli chodzi o model 3GB RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Zgadza się, na Allegro też już są legitne firmy oferujące coś między Ali a oficalną dystrybcują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 20 godzin temu, kamillm napisał: allegro pomijam, bo tam nie wiadomo skad telefon Jak to skąd ... z chin ;-) , kupiłem córce we wtorek i wczoraj kurier dostarczył, cena ... 560 zł z przesyłką Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 4 godziny temu, leonov napisał: Jak to skąd ... z chin Poczekaj jak kiedyś trafisz na refurbished na allegro, przestanie Ci coś działać, będziesz chciał reklamowac, a Janusz się zawinie ze sklepem. Jak mam zamawiać z allegro to wole zamówić sobie sam z chin z pewnego źródła. Jak miałbym kupowac w polsce to tylko sieciowki RTV Euro AGD itp. @preston2009 jak kto woli, ja wole kupić sam z chin niż od Janusza z allegro, można tak, można tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia710 Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Witam, mam pewien problem z włączeniem wibracji w trybie cichym.. Ogólnie wibracje działają, sprawdzałam w ustawieniach, jak jest dźwięk włączony i przychodzą powiadomienia to wszystko działa sprawnie.. Natomiast w trybie cichym wibracje wcale nie działają... Z góry bardzo dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykko Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Normalna sprawa, u każdego nie działają. Takie kwiatki pokazały mi jednoznacznie, że zrobiłem błąd kupując ten telefon. Nie po to wydaje się pieniądze by dostać niesprawny produkt. Wczoraj dostałem aktualizację MIUI, która oczywiście nie naprawiła tego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 10 godzin temu, Sylwia710 napisał: Natomiast w trybie cichym wibracje wcale nie działają Bug w sofcie, nie dzialaja wibracje powiadomien, dzialaja gdy np. dzowni telefon 12 minut temu, erykko napisał: acznie, że zrobiłem błąd kupując ten telefon. Nie po to wydaje się pieniądze by dostać niesprawny produkt. z 15 aktualizacja softu naprawią to, nie martw sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
oXeen Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Witam czytałem gdzieś że wibracje już działają na 8.2.10 zaktualizowałem i nadal nie działa u was też tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 1 godzinę temu, oXeen napisał: Witam czytałem gdzieś że wibracje już działają na 8.2.10 zaktualizowałem i nadal nie działa u was też tak jest? tak, rozwiązać to można na razie ustawiając dźwięk i wyciszając go przez przesunięcie paska głośności na ekranie (przyciskami przechodzi w tryb cichy, w którym nie działa wibracja powiadomień) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts