Jump to content

[ROM] Redmi 3S Global ECRmod v7.6.15 - 6.0 - LAND

tor

Recommended Posts

MIUI ECRMod to rom bazujący na wersji Global Beta pozbawiony jest jednak chińskich śmieci i podobny do MIUI.EU.

Instalacja przez TWRP, musi być odblokowany bootloader, 

Nie zawiera roota (trzeba sobie dograć jak ktoś chce), APNy trzeba ręcznie ustawić w opcjach bo tu zawarte są te z CM i mogą być przedawnione, ale to akurat pikuś.

ROM do pobrania tutaj:

Redmi3SGlobal_land_7.6.15_6.0_ECRmod_20170620.zip

Co wyróżnia ten mod:

- wybór regionów (są wszystkie, w tym PL)

- usunięte wszystkie chińskie śmieci, więcej nawet niż w miui.eu (nie ma ukrytych powiązań reklamowych w aplikacjach i ich opcjach)

- usunięty chiński asystent, zamiast niego jest Google

- stabilność, płynność

Spolszczenie jest pełne i prawie identyczne jak w miui.eu.

Możliwość powiązania z kontem Xiaomi zachowana.

Screenów nie zamieszczam bo wygląd jest standardowy.

Edited by tor

Trochę pytań:

1. Czy można przejść z dev xiaomi.eu na ten mod bez wipe data ?

2. W czym jest lepszy od xiaomi.eu, dlaczego warto go zainstalować ?

3. Używasz tego rom-u, jakie wrażenia, czy są jakieś błędy, niedoróbki ?

@fredek

1) tak, można

2) najważniejsze, usunięte wszystkie powiązania szpiegowsko-reklamowe z systemu i aplikacji, przerobiono nawet odtwarzacz wideo ponieważ antywirusy wykrywają oryginalną aplikację jako zainfekowaną, temat nawet jest na forum:

https://miuipolska.pl/forum/topic/12168-wirus-w-aplikacji-systemowej-wideo/

odtwarzacz nie posiada ikony ale uruchamia się kiedy potrzeba wraz ze wszystkimi opcjami edycji

3) tak, aktualnie używam i jestem zadowolony

Co może niektórym użytkownikom przeszkadzać...:

- domyślną klawiaturą jest Gboard i nie obraca się podczas pisania sms (tak jest w globau niestety chociaż dla mnie nie ma to znaczenia), w przeglądarkach itp. obrót klawiatury działa normalnie

- wszystkie instalowane aplikacje poza systemowymi nie mają już otoczki ikon z tematu miui (mi to nie przeszkadza bo i tak używam Nova Launcher wraz z paczkami ikon)

- w panelu sterowania nie ma opcji zaplanowanych działań ale to jak słyszałem zostało usunięte w nowych wersjach, opcja zaplanowanych sms jest zachowana

System śmiga bardzo ładnie. Nie ma się naprawdę do czego przyczepić.

Edited by tor
  • Like 1

[mention=29162]rafaln84[/mention]
Powiem tak. Jeszcze na żadnej wersji miui nie miałem problemów z LTE i mms. Kwestia tylko poprawnego ustawienia APN.

Może to cos z Orange ;) ale sprawa jest dziwna bo jak zejdzie na 2G to jak nawet bym stal kolo nadajnika to za chiny nie wskoczy LTE.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Nie mam pojęcia jak jest w Orange ale w Plusie wystarczyło poprawnie poustawiać APN bo domyślne ustawienia są przestarzałe.

INFO:

Co do powyższego Romu ECRMod, wszystko ładnie pięknie ale po jakimś czasie wyskoczyły mi jednak reklamy w panelu sterowania.

Edited by tor