tor Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) MIUI ECRMod to rom bazujący na wersji Global Beta pozbawiony jest jednak chińskich śmieci i podobny do MIUI.EU. Instalacja przez TWRP, musi być odblokowany bootloader, Nie zawiera roota (trzeba sobie dograć jak ktoś chce), APNy trzeba ręcznie ustawić w opcjach bo tu zawarte są te z CM i mogą być przedawnione, ale to akurat pikuś. ROM do pobrania tutaj: Redmi3SGlobal_land_7.6.15_6.0_ECRmod_20170620.zip Co wyróżnia ten mod: - wybór regionów (są wszystkie, w tym PL) - usunięte wszystkie chińskie śmieci, więcej nawet niż w miui.eu (nie ma ukrytych powiązań reklamowych w aplikacjach i ich opcjach) - usunięty chiński asystent, zamiast niego jest Google - stabilność, płynność Spolszczenie jest pełne i prawie identyczne jak w miui.eu. Możliwość powiązania z kontem Xiaomi zachowana. Screenów nie zamieszczam bo wygląd jest standardowy. Edited June 24, 2017 by tor Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Trochę pytań: 1. Czy można przejść z dev xiaomi.eu na ten mod bez wipe data ? 2. W czym jest lepszy od xiaomi.eu, dlaczego warto go zainstalować ? 3. Używasz tego rom-u, jakie wrażenia, czy są jakieś błędy, niedoróbki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted June 25, 2017 Author Share Posted June 25, 2017 (edited) @fredek 1) tak, można 2) najważniejsze, usunięte wszystkie powiązania szpiegowsko-reklamowe z systemu i aplikacji, przerobiono nawet odtwarzacz wideo ponieważ antywirusy wykrywają oryginalną aplikację jako zainfekowaną, temat nawet jest na forum: https://miuipolska.pl/forum/topic/12168-wirus-w-aplikacji-systemowej-wideo/ odtwarzacz nie posiada ikony ale uruchamia się kiedy potrzeba wraz ze wszystkimi opcjami edycji 3) tak, aktualnie używam i jestem zadowolony Co może niektórym użytkownikom przeszkadzać...: - domyślną klawiaturą jest Gboard i nie obraca się podczas pisania sms (tak jest w globau niestety chociaż dla mnie nie ma to znaczenia), w przeglądarkach itp. obrót klawiatury działa normalnie - wszystkie instalowane aplikacje poza systemowymi nie mają już otoczki ikon z tematu miui (mi to nie przeszkadza bo i tak używam Nova Launcher wraz z paczkami ikon) - w panelu sterowania nie ma opcji zaplanowanych działań ale to jak słyszałem zostało usunięte w nowych wersjach, opcja zaplanowanych sms jest zachowana System śmiga bardzo ładnie. Nie ma się naprawdę do czego przyczepić. Edited June 25, 2017 by tor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Hm apka wideo w xiaomi.eu pokazuje w łatwy sposób tylko samo wideo w pamięci. Galeria w Globalu tego nie robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Jak jest z MMS-ami i LTE czy jak zejdzie na 2G to potem wraca na 4G? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 @rafaln84 Powiem tak. Jeszcze na żadnej wersji miui nie miałem problemów z LTE i mms. Kwestia tylko poprawnego ustawienia APN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 [mention=29162]rafaln84[/mention] Powiem tak. Jeszcze na żadnej wersji miui nie miałem problemów z LTE i mms. Kwestia tylko poprawnego ustawienia APN.Może to cos z Orange ale sprawa jest dziwna bo jak zejdzie na 2G to jak nawet bym stal kolo nadajnika to za chiny nie wskoczy LTE. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted July 1, 2017 Author Share Posted July 1, 2017 (edited) Nie mam pojęcia jak jest w Orange ale w Plusie wystarczyło poprawnie poustawiać APN bo domyślne ustawienia są przestarzałe. INFO: Co do powyższego Romu ECRMod, wszystko ładnie pięknie ale po jakimś czasie wyskoczyły mi jednak reklamy w panelu sterowania. Edited July 1, 2017 by tor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts