shinay Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Na wstępie witam redmi pro mam od kilku dni, od razu dwa dni temu zmieniłem stary oryginalny rom na xiaomi.eu_multi_HMPro_7.6.10_v8-6.0.zip nie wiem czy na poprzednim tez tak było ale na obecnym widze takie problemy: w menadżerze zużycia energii w zakładce "przez aplikacje" nie mam nigdy nic poza "inne" i nigdy nie pokazuja sie tam inne aplikacje, jest tam pusto nawet gdy używam różnych aplikacji... a w "historia" (tam gdzie wykres) zawsze nonstop telefon ma linie w stanie wybudzonym - nawet na czystym świeżo postawionym romie (szukałem przyczyn i tylko gdy zalacze "tryb samolotowy" lub wyjme SIM ta linia "wybudzenia" sie przerywa i zostaje przerwana) czy ktoś też ma takie bolączki? jest jakiś fix? z góry dziękuję i pozdrawiam
wfal Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 (edited) Hej. Mam ten soft i nie mam opisywanych przez Ciebie problemów. Może doinstalowałeś coś co ciągle chodzi w tle i nie pozwala na spanie. Robiłeś czyszczenie wszystkiego? pzdr Wojtek Edited June 23, 2017 by wfal
shinay Posted June 23, 2017 Author Posted June 23, 2017 czysciłem wszystko full wipe przed i wipe po instalacji, instalowalem go 2 razy na nowo dla pewnosci :/
shinay Posted June 23, 2017 Author Posted June 23, 2017 posiedziałem, poczytałem i z poziomu twrp zainstalowałem fix http://en.miui.com/thread-388933-1-1.html chyba ok, linia wybudzenia pracuje podobnie do lini ekranu ale co bym nie robił, moge np w chrome siedziec czy innych apkach , a nie pokazuja się one w zużyciu energii przez aplikacje pokazują się tylko sporadyczne systemowe jak "android" "system android" "aparat" "inne" - żadnych realnie używanych programów - ktoś tez tak ma?
@GUTEK@ Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 2 godziny temu, shinay napisał: ale co bym nie robił, moge np w chrome siedziec czy innych apkach , a nie pokazuja się one w zużyciu energii przez aplikacje pokazują się tylko sporadyczne systemowe jak "android" "system android" "aparat" "inne" - żadnych realnie używanych programów - ktoś tez tak ma? Ten typ tak ma.
wfal Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Mój tak nie ma.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
shinay Posted June 29, 2017 Author Posted June 29, 2017 aha, Gutek a czy ten problem widziałeś że występuje na wcześniejszych wersjach xiaomi.eu czy tylko na tym najnowszym? widzę też że zdarza się tez ze pasek "ekran włączony" pokazuje ze włączony mimo ze ekran wyłączony a telefon "śpi", ze te wskaźniki ogólnie czasem przekłamują, to tez Ci się zdarza?
@GUTEK@ Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 We wcześniejszych. Ten pasek "ekran włączony" raczej dobrze pokazywał mi w Redmi Pro, ale teraz mam nowy telefon Xiaomi i tem potrafi pokazać że jest włączony gdy nie używam telefonu. Więc to chyba też się zdarza.
shinay Posted June 29, 2017 Author Posted June 29, 2017 dziki za info. tak wiec chyba można/trzeba z tym żyć, mogli by(ście) to ogarnać w kolejnych wersjach... btw. nie wiesz może czy w wersji global tez wystepują takie bolączki?
@GUTEK@ Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 No właśnie teraz w wersji global mam to z tym pokazywaniem włączonego ekranu.
shinay Posted July 17, 2017 Author Posted July 17, 2017 jeszcze taka mała przypadłość używam pisania głosowego google (na klawiaturze swiftkey) i gdy tel leży dłużej nie używany to pisanie głosowe nie łapie za pierwszym razem co mówie, niby słucha, słyszy ale nie pisze, musze wyłaczyc i właczyc np logiem mikrofonu ponownie i wówczas prawidłowo słucha, słyszy i pisze już dalej prawidłowo domyślam się ze to jakies ubijanie procesów googla, ale próbowałem różnych ustawień, i dalej to samo niby nic a irytuje szczególnie jak sie człowiek śpieszy, na poprzednich telefonach taki problem nigdy nie występował... ktoś coś ?, help witam po czasie mam pytanko czy nowe romy (po xiaomi.eu_multi_HMPro_7.6.10_v8-6.0) poprowiaja coś z powyąszych "bolączek"? i generalnie jakie zmiany wprowadzają bo nigdzie nie widze opisu zmian (lub spely jestem) z góry dzięki , pozdr
Recommended Posts