Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na wstępie witam ;)

redmi pro mam od kilku dni, od razu dwa dni temu zmieniłem stary oryginalny rom na xiaomi.eu_multi_HMPro_7.6.10_v8-6.0.zip

nie wiem czy na poprzednim tez tak było ale na obecnym widze takie problemy:

w menadżerze zużycia energii w zakładce "przez aplikacje" nie mam nigdy nic poza "inne" i nigdy nie pokazuja sie tam inne aplikacje, jest tam pusto nawet gdy używam różnych aplikacji...

a w "historia" (tam gdzie wykres) zawsze nonstop telefon ma linie w stanie wybudzonym - nawet na czystym świeżo postawionym romie (szukałem przyczyn i tylko gdy zalacze "tryb samolotowy" lub wyjme SIM ta linia "wybudzenia" sie przerywa i zostaje przerwana)

czy ktoś też ma takie bolączki? jest jakiś fix?

z góry dziękuję i pozdrawiam

Posted (edited)

Hej.

Mam ten soft i nie mam opisywanych przez Ciebie problemów. Może doinstalowałeś coś co ciągle chodzi w tle i nie pozwala na spanie. Robiłeś czyszczenie wszystkiego?

pzdr

Wojtek

Edited by wfal
Posted

czysciłem wszystko full wipe przed i wipe po instalacji, instalowalem go 2 razy na nowo dla pewnosci :/

Posted

posiedziałem, poczytałem i z poziomu twrp zainstalowałem fix http://en.miui.com/thread-388933-1-1.html 
chyba ok, linia wybudzenia pracuje podobnie do lini ekranu

ale co bym nie robił, moge np w chrome siedziec czy innych apkach , a nie pokazuja się one w zużyciu energii przez aplikacje
pokazują się tylko sporadyczne systemowe jak "android" "system android" "aparat" "inne" - żadnych realnie używanych programów - ktoś tez tak ma?

Posted
2 godziny temu, shinay napisał:

ale co bym nie robił, moge np w chrome siedziec czy innych apkach , a nie pokazuja się one w zużyciu energii przez aplikacje
pokazują się tylko sporadyczne systemowe jak "android" "system android" "aparat" "inne" - żadnych realnie używanych programów - ktoś tez tak ma?

Ten typ tak ma.

Posted

aha,

Gutek a czy ten problem widziałeś że występuje na wcześniejszych wersjach xiaomi.eu czy tylko na tym najnowszym?

widzę też że zdarza się tez ze pasek "ekran włączony" pokazuje ze włączony mimo ze ekran wyłączony a telefon "śpi",  
ze te wskaźniki ogólnie czasem przekłamują, to tez Ci się zdarza?

Posted

We wcześniejszych.

Ten pasek "ekran włączony" raczej dobrze pokazywał mi w Redmi Pro, ale teraz mam nowy telefon Xiaomi i tem potrafi pokazać że jest włączony gdy nie używam telefonu. Więc to chyba też się zdarza.

Posted

dziki za info.
tak wiec chyba można/trzeba z tym żyć, mogli by(ście) to ogarnać w kolejnych wersjach... :)

btw. nie wiesz może czy w wersji global tez wystepują takie bolączki?

• 3 weeks later...
Posted

jeszcze taka mała przypadłość

używam pisania głosowego google (na klawiaturze swiftkey)

i gdy tel leży dłużej nie używany to pisanie głosowe nie łapie za pierwszym razem co mówie,
niby słucha, słyszy ale nie pisze, 
musze wyłaczyc i właczyc np logiem mikrofonu ponownie i wówczas prawidłowo słucha, słyszy i pisze już dalej prawidłowo

domyślam się ze to jakies ubijanie procesów googla, ale próbowałem różnych ustawień, i dalej to samo

niby nic a irytuje szczególnie jak sie człowiek śpieszy, na poprzednich telefonach taki problem nigdy nie występował... ktoś coś ?, help

witam po czasie

mam pytanko czy nowe romy (po xiaomi.eu_multi_HMPro_7.6.10_v8-6.0)

poprowiaja coś z powyąszych "bolączek"?

i generalnie jakie zmiany wprowadzają bo nigdzie nie widze opisu zmian (lub spely jestem)

z góry dzięki , pozdr

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...