xRetroN Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 (edited) Witam! Wczoraj przyszedł do mnie i mam problem z baterią. Gdy przyszedł był rozładowany więc naładowałem go do 100%. Przy końcówce ładowania podłączyłem go do mifita (ze sklepu play) i automatycznie rozpoczął się update firmware'u. Po tym poczekałem i naładował się 97%. Skonfigurowałem większość opcji oprócz tętna i zostawiłem. Wieczorem wgrałem notify mi band, lecz mi się nie spodobał, więc ściągnąłem tools i mi band. Skonfigurowałem go, ustawiłem budzik i 4 powiadomienia. Rano wstałem i miał ok. 75%, gdy zleciało do 68% postanowiłem jeszcze raz zainstalować mi fita i napisać posta. Teraz jest 66%. Nwm co robić, wydaje mi się, że szybko leciała jeszcze przy samym mificie, ake też była rozładowana jak przyszła. Da się wgrać starszy firmware dla opaski? Albo czy da coś starsza wersja mifit? Z góry dzięki za pomoc. EDIT: 65%.... EDIT 1H PÓŹNIEJ : 61%..... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited June 15, 2017 by xRetroN Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Miband 2 trzyma około tygodnia. Miband 1 około miesiąca.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 15, 2017 Author Share Posted June 15, 2017 Wiem, co w takim razie poradzić? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Przez noc spadło ponad 20h nie ogarniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Nic z tym nie zrobisz. Xiaomi wypuściło jedna partie jako bubel z baterią. Mi wytrzymuje średnio 2 dni. Zamrazalnik nie pomógł. Albo gwarancja albo musisz z tym żyć. Z ciekawości gdzie kupowałes? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 17, 2017 Author Share Posted June 17, 2017 Na gearbest na przeczenie tej za 20 dol. Zauważyłem też, że nie naladujesz więcej jak 97%... I bateria zazwyczaj leci po 2%. Ty z tym żyjesz? A jakbym chciał wysłać to wysyłki coś kosztują? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Wysyłkę płacisz ty coś koło 30 zł więc cena połowy opaski więc raczej nie ma sensu Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 18, 2017 Author Share Posted June 18, 2017 A ty gdzie i kiedy zamawiałeś? Może chociaż napisze do chińczyka :/Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Jaki masz nr seryjny? Ja posprzedawalem tego prawie 500 szt i jak na razie tylko 1 szt mam gwarancyjna. Osobiscie uzywam 1 sztuki i mi trzyma bateryjka miesiac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 22, 2017 Author Share Posted June 22, 2017 To jest to na opasce? Na opasce mam 2016DP1226Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Moja się naprawila rozładowalem do zera. Godzinka w zamrazalniku i działa poprawnie. Tylko Zamrazalnik może pomóc a może uszkodzić robisz na swoją odpowiedzialność Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 24, 2017 Author Share Posted June 24, 2017 A ty gdzie kupowałeś i kiedy? Bo nie wiem czy próbować :/ A i w jakiej temperaturze jakbyś mógł powiedzieć, bo też ważne. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted June 28, 2017 Author Share Posted June 28, 2017 Dosyć śmieszna sprawa, ogólnie zawsze ładowałem ładowarką z mojego MI 5, a ostatnio podłączyłem do komputera i tam naładowałem, co się okazało po 3 dniach jest 90% Także temat uważam za zamknięty Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Z kolei ja mam odwrotne obserwacje. Korzystam z MIFIt i MiBand Tools, więc zdaje sobie sprawę, ze nie będzie mi opaska 3 tygodni trzymała. Na początku ładowałem z USB w komputerze i po 4 dniach musiałem już ładować. Myślałem, ze to MI Band Tolls mi, aż tak baterie w opasce zjada, ale w końcu zacząłem ładować z ładowarki do telefonu i teraz nawet 10 dni potrafi mi opaska wytrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts