Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Może w końcu dostanę jakieś wskazówki porady na problem opisany w tytule.
Proszę mi nie wyrzucać tego tematu do śmietnika tak jak to było kiedyś z wiadomością zwrotną " mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. " bo nawet w linku do szukajki, który dostałem nie ma mojego problemu.
Problem mam praktycznie od początku kupna Redmi 3 Pro czyli rok czasu na każdej wersji xiaomi.eu.
Zawsze aktualizuje aplikacje po WiFi podczas ładowania (z danymi komórkowymi jest to samo).
Gdy ekran jest włączony to wszystko idzie jak trzeba, a gdy tylko go wyłączę to aplikacje stoją w miejscu na instalowaniu.
Próbowałem nie ograniczać sklepowi działania w tle w ustawieniach baterii, ale to nic nie daje.
Czyściłem dane usług google, sklepu, frameworków i nic to nie pomaga.
Teraz zrobiłem hard reset telefonu, wgrałem najnowsze xiaomi.eu i dalej jak problem był tak jest.
Już nawet poniższym aplikacjom dawałem nieograniczone działanie żeby coś się ruszyło w tej kwestii, ustawiałem ogólny brak ograniczeń dla aplikacji w tle, ale aktualizacje stoją jak widły w gnoju.
49381524d120f6ac8865db3f848da117.jpg
Jak to rozwiązać?
W ogóle działa komuś aktualizacja aplikacji na xiaomi.eu przy wyłączonym ekranie? Bo mój znajomy ma ten sam problem.

Edited by Aconcagua
Posted

Mi5, Mi4, Mi4s, Redmi 3 i 4, działa bez problemu, wszystkie na najnowszej aktu. Wygląda na to, że przy tel wywala apki podczas wyłączonego ekranu, jak się prezentują u Ciebie ustawienia baterii/oszczędzania etc?

Posted

Już pisałem, że ustawiłem nieograniczony dostęp dla aplikacji w tle, sklep play też w wyjątkach, wyłączone oszczędzanie baterii.
4f5779e087c9d644996ea98922aaf228.jpg0ec78ad91d3b63dde1cbbcf7a7b1144a.jpg2c6b6616f258bced0395c8f93a5e2265.jpg

Posted

W opcjach programistycznych jest jeszcze jakaś opcja na temat usypiania apek przy wyłączonym ekranie, sprawdź :P, bo może akurat tam coś jest nie tak?

Posted

Hmmm... Ja mam odpalone oszczędzanie baterii, ale tylko w godzinach, które sam wybrałem, do tego zezwalam na monitorowanie przez MIUI, chyba jedynie mam opcję "nie blokuj" przy samej apcje... Nie masz czasami włączonej opcji, aby po wygaszeniu ekranu wyłączały się dane i wifi nie?

Posted
Nie masz czasami włączonej opcji, aby po wygaszeniu ekranu wyłączały się dane i wifi nie?

A gdzie to sprawdzić?
Ale nie mam tego włączonego bo przecież przychodzą mi na bieżąco powiadomienia z aplikacji.
Posted
Przed chwilą, Aconcagua napisał:

A gdzie to sprawdzić?
Ale nie mam tego włączonego bo przecież przychodzą mi na bieżąco powiadomienia z aplikacji.

W panelu sterowania gdzieś... Dziwne to wszystko... robiłeś wipe z opcją flash_all?

Posted (edited)
Dnia 14.06.2017 o 22:56, Nezumi napisał:
W panelu sterowania gdzieś... Dziwne to wszystko... robiłeś wipe z opcją flash_all?

To jest xiaomi.eu przez TWRP

Ostatnio robiłem czyszczenie wszystkiego co było w pamięci

Dobra, trzeba zasięgnąć rady eksperta @Acid

Edited by Aconcagua
  • 3 months later...
Posted

Przeszedłem na MIUI 9, zainstalowałem na swoim Redmi 3 Pro global deva i aktualizacje działały od strzała przy wyłączonym ekranie.
Przeszedłem na xiaomi.eu i problem powrócił. O co tu chodzi? Chciałbym mieć wersję EU, ale już nie mam do tego mocy. Dla mnie to jakieś żarty są.
Widzę, że jest nawet opcja ogólna wyłączenia oszczędzania we wszystkich aplikacjach naraz, ale to tak samo nic nie daje.
No globalu fabrycznie zapierdziela i nic nie trzeba kombinować, a tu takie jaja.
Znajdzie się w końcu jakieś rozwiązanie?

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...