Vergiliusz Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 (edited) Na forum MIUI pojawiła się informacja że dla wybranych urządzeń zawieszone będą aktualizacje beta: http://en.miui.com/thread-645418-1-1.html Mam nadzieję że jest to spowodowane planowaną premierą MIUI 9 w sierpniu a nie dla niektórych modeli ze względu na EOL. Edited June 12, 2017 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Ehhh... Update suspended temporarily I wszystko w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 No to tymczasowo. Nie ma co gdybać tylko spodziewać się MIUI9 w sierpniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Warto dodać listę sprzętów, które będą dostawać dalsze aktualizacje bez przestojów (dev): Cytat Mi 6 / Mi Note 2 / Mi MIX / Mi 5c / Mi 5s / Mi 5s Plus / Mi 5 / Mi 4S / Mi 4c / Mi Max 2 / Mi Max 64G(128G) / Mi Max 32G / Mi Note Pro / Redmi Note 4X/Qualcomm / Redmi 4X Swoją drogą jak zobaczyłem, że na liście są jeszcze Mi2 i Mi3, to się lekko zdziwiłem, że ktoś jeszcze coś na to wydaje. Te sprzęty są chyba z 2012 i 2013 roku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 14 minut temu, mgcompany napisał: Swoją drogą jak zobaczyłem, że na liście są jeszcze Mi2 i Mi3, to się lekko zdziwiłem, że ktoś jeszcze coś na to wydaje Mogliby przestać i się skupić na nowszych. Fajnie, że wspierają, ale 5 lat to przesada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 15 godzin temu, mgcompany napisał: że na liście są jeszcze Mi2 i Mi3 Mi2 wcale taki słaby nie jest, a Mi3 to to samo co Mi4. Jak by nie patrzeć jest to aktualizacja nakładki a nie systemu, którego aktualizacji i tak nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 16 godzin temu, galakty napisał: Mogliby przestać i się skupić na nowszych. Fajnie, że wspierają, ale 5 lat to przesada... Większość producentów wspiera głównie flagowce, a i tak zazwyczaj nie dłużej niż 2 lata i ludzie narzekają z tego powodu. Xiaomi wspiera nawet 5 lat i... ludzie też narzekają. Masakra. To, że wspierają starsze modele nie musi znaczyć, że nowsze na tym cierpią. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Przed chwilą, AdBloczek napisał: Większość producentów wspiera głównie flagowce, a i tak zazwyczaj nie dłużej niż 2 lata i ludzie narzekają z tego powodu. Xiaomi wspiera nawet 5 lat i... ludzie też narzekają. Masakra. To, że wspierają starsze modele nie musi znaczyć, że nowsze na tym cierpią. Co mają z tego wsparcia użytkownicy Mi2? Nadal błędy występują w systemie, czy aktualizujesz czy nie to na jedno wychodzi. Ja nieraz wrzucam łatkę co 2-5 miesięcy i żadnej różnicy nie widzę. Jedynie nowe MIUI 9 coś przyniesie w tej kwestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Co mają z tego użytkownicy Mi2 i innych starych modeli? Chociażby szansę, że w przyszłości uciążliwe błędy zostaną załatane. Takiej nadziei inni producenci nie dają swoim klientom przez tak długi czas. Jak po 5 miesiącach nie widzisz ŻADNEJ różnicy, to może to świadczyć o problemach ze wzrokiem. Wolałbyś aby Mi2 zostało na Miui 6 lub 7? A błędy były, są i będą. Niektóre zostają naprawione, na ich miejsce pojawiają się inne. Trzeba przyznać, że ogólnie rzecz biorąc aktualizacje w wydaniu Xiaomi nie są idealne, ale przynajmniej nie ma sytuacji, że zostanie wydana wersja nie nadająca się do użytku i nic z tym nie można zrobić, bo nie będzie już aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Dobrze byłoby, abyście się zbytnio nie zagalopowali się w dyskusji... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Dnia 12.06.2017 o 18:47, galakty napisał: Mogliby przestać i się skupić na nowszych. Fajnie, że wspierają, ale 5 lat to przesada... Może tak jak w OnePlus gdzie 2 już kompletnie olali :/ moim zdaniem dobrze, że wspierają a ten ruch jest słuszny, do wydania miui 9 wstrzymać się i potem kontynuować. To się nazywa customer service Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts