Esperer Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Dobra. To i ja się wypowiem. Miałem przez godzinę szkło Zolti 5D za 39.99 plus dostawa. Godzinę, bo telefon spadł i szkło poszszłłooo. A spadł dlatego, że z tym szkłem nie mogłem używać plecków i telefon ześlizgnął się z książki na stole (!!!). Plecki podważały szkło i tworzył się pęcherz powietrza. Mam to zbite szkło, bo chce je przy okazji pokazać koledze z punktu GSM, który tysiące szkieł przykleił i niech oceni czy to szkło czy jakaś pleksa. Bo wygląda mi na pleksę. Kupiłem dwa dni temu w MiZone oryginalne szkło od Xiaomi za 50 PLN i powiem Wam, że jest rewela. Nic nie haczy, szkło przylega idealnie, a razem z pleckami w 100% chroni telefon. Może 0,1 milimetra nie jest chronione szkłem lub pleckami. Jest idealnie. Polecam!Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jelennn Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 @Esperer Pierwsze słyszę, że Xiaomi wypuściło jakieś swoje oryginalne szkło na ekran Mi6.. Jakiś link gdzie to można kupić i jak wygląda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Ja kupiłem w MiZone w galerii Arkadia w Warszawie. Zapytałem o szkło do mi 6, a gość mówi, że mają oryginalne od Xiaomi. Przykleił mi od razu, więc pudełka w ręku nie miałem. Bazuję na tym co mówił no i na miejscu w którym kupiłem. W salonie Samsunga raczej nie sprzedają podróbek, więc w Xiaomi także.======================Wszystko jasne. Pudełka nie miałem w ręku, ale mam fakturę. Mam "szkło Mofi do mi6 czarny". To jest na fakturze. To sprzedają mówiąc "oryginalne szkło od Xiaomi". Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 mofi, to kropeczki i zaburzone kolory... żaden oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Może mnie to dopadnie. Na ten moment jest idealnie.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Dobra. To i ja się wypowiem. Miałem przez godzinę szkło Zolti 5D za 39.99 plus dostawa. Godzinę, bo telefon spadł i szkło poszszłłooo. A spadł dlatego, że z tym szkłem nie mogłem używać plecków i telefon ześlizgnął się z książki na stole (!!!). Plecki podważały szkło i tworzył się pęcherz powietrza. Mam to zbite szkło, bo chce je przy okazji pokazać koledze z punktu GSM, który tysiące szkieł przykleił i niech oceni czy to szkło czy jakaś pleksa. Bo wygląda mi na pleksę. Kupiłem dwa dni temu w MiZone oryginalne szkło od Xiaomi za 50 PLN i powiem Wam, że jest rewela. Nic nie haczy, szkło przylega idealnie, a razem z pleckami w 100% chroni telefon. Może 0,1 milimetra nie jest chronione szkłem lub pleckami. Jest idealnie. Polecam!Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMasz zdjęcie jak leży to szkło? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Spoiler https://www.dropbox.com/s/cjpntbq5kjaghs2/20180212_221652.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/25ttup1o49uw9oq/20180212_221603.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/qf581zu5px8apgg/20180212_221641.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/w2sez8m7rgj5wa7/20180212_221611.jpg?dl=0 Nie wiem czy coś zobaczysz. Szkło leży idealnie. Jakby go nie było. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Spoiler https://www.dropbox.com/s/cjpntbq5kjaghs2/20180212_221652.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/25ttup1o49uw9oq/20180212_221603.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/qf581zu5px8apgg/20180212_221641.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/w2sez8m7rgj5wa7/20180212_221611.jpg?dl=0 Nie wiem czy coś zobaczysz. Szkło leży idealnie. Jakby go nie było.Super dzięki! A jak z obrazem? Jest utrata jakości? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Niczego takiego nie zauważyłem. Jest wszystko idealnie jej dotądWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 (edited) Mam Mi note 3 ale to szkło też jest dla Mi6: Tak więc po kilku dniach testów mogę gorąco polecić to szkło: https://www.aliexpress.com/item/9H-Full-Tempered-Glass-For-Xiaomi-Mi-Note-3-Mi-6-Glass-Screen-Protector-For-Xiaomi/32840875889.html Ogólnie zdjęcia w feedbackach bardzo wiarygodne, u mnie tak samo: Po nałożeniu trochę odstaje brzegami, ale po wpuszczeniu tej substancji co jest w zestawie to już znika ten efekt na bokach i jak do tej pory utrzymuje się jak na początku i wygląda to bardzo estetycznie. Szkło pokrywa całą taflę ekranu. Bardzo gładko się je dotyka, palcuje się podobnie jak ekran czyli bardzo mało/prawie wcale. Klejone jest po całości, brak jakichkolwiek kropeczek czy przekłamania kolorów. Szkła można używać spokojnie z case zachodzącym na ekran bo go nie podważy - klejone po całości. Do wyboru są szkła HD i AntiBlue. Mam oba, antiblue odbija światło tak na niebiesko jakoś, a po przyłożeniu na ekran albo np do stołu widać, że jest jakby żółte, więc zakładałem zwykłe HD bez żadnych kolorów. Brak efektu szarego ekranu jak jest wyłączony (tak jak ma to miejsce w szkłach z kropeczkami i kolorowymi brzegami). Edited February 14, 2018 by Voltron 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 @Voltron a jak to jest z tą cieczą? Ciekawe czy nie zostaną jakieś ślady gdy będzie się chciało usunąć szkło do założenia nowego ... Przeglądając komentarze z ali to jest też negatywny ale myślę, że ten ktoś po prostu nie zastosował się do instrukcji. W sumie za tak niską cenę to można spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 (edited) ta ciecz zejdzie bez problemu jak zdejmiesz szkło. Miałem szkło z barwionymi ramkami... 5 minut i od razu wywaliłem. Edited February 14, 2018 by Voltron Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Też miałem szkło z barwioną ramką a mianowicie Mocolo, które było na moim telefonie przez 5 minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Ja jestem zadowolony z Nillkin Amazing H. Nie jest niestety od krawędzi do krawędzi ale cześć użytkowa ekranu jest zakryta Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Też byłem z niego zadowolony dopóki nie spróbowałem szkła, które zakrywa cały ekran. Link podawałem wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu81 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Dnia 14.02.2018 o 17:41, Voltron napisał: Mam Mi note 3 ale to szkło też jest dla Mi6: Tak więc po kilku dniach testów mogę gorąco polecić to szkło: https://www.aliexpress.com/item/9H-Full-Tempered-Glass-For-Xiaomi-Mi-Note-3-Mi-6-Glass-Screen-Protector-For-Xiaomi/32840875889.html Ogólnie zdjęcia w feedbackach bardzo wiarygodne, u mnie tak samo: Po nałożeniu trochę odstaje brzegami, ale po wpuszczeniu tej substancji co jest w zestawie to już znika ten efekt na bokach i jak do tej pory utrzymuje się jak na początku i wygląda to bardzo estetycznie. Szkło pokrywa całą taflę ekranu. Bardzo gładko się je dotyka, palcuje się podobnie jak ekran czyli bardzo mało/prawie wcale. Klejone jest po całości, brak jakichkolwiek kropeczek czy przekłamania kolorów. Szkła można używać spokojnie z case zachodzącym na ekran bo go nie podważy - klejone po całości. Do wyboru są szkła HD i AntiBlue. Mam oba, antiblue odbija światło tak na niebiesko jakoś, a po przyłożeniu na ekran albo np do stołu widać, że jest jakby żółte, więc zakładałem zwykłe HD bez żadnych kolorów. Brak efektu szarego ekranu jak jest wyłączony (tak jak ma to miejsce w szkłach z kropeczkami i kolorowymi brzegami). jak wrażenia po dłuższym użytkowaniu szkła. Zastanawiam się nad zakupem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Wszystko fajnie. Tylko po około tygodniu ta substancja jakby trochę uciekła i jest milimetrowa ramka na okolo. Z tym że musisz je idealnie równo nałożyć. Tak to bez zastrzeżeń.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Jak ktoś nie chce się bawić w żadne substancje to polecam szkło z linku, które podawałem wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Jak ktoś nie chce się bawić w żadne substancje to polecam szkło z linku, które podawałem wcześniej. Przylega na zagięciu normalnie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu81 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 6 minut temu, Gravis napisał: Jak ktoś nie chce się bawić w żadne substancje to polecam szkło z linku, które podawałem wcześniej. Masz szkło 5D, czy po nałożeniu można dać etui, które jest dołączone do telefonu czy będzie kolidować ze szkłem? Czy szkło klejone jest na całej powierzchni czy tylko po bokach? Pytam bo teraz mam klejone tylko na czarnej ramce i po środku jest efekt kolorowej plamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Trzeba dobrze nałożyć i przylega ładnie. Mam etui nillkina i nie przeszkadza po dobrym nałożeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Korzysta ktoś ze szkła marki Wozinsky? Link: http://allegro.pl/szklo-hartowane-pro-5d-na-caly-ekran-xiaomi-mi6-i7067938113.html Czytając opinie o tych szkłach są pozytywne, ale może któryś z forumowiczów korzysta z tego szkła i mógłby się wypowiedzieć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Dnia 13.02.2018 o 00:51, Esperer napisał: Niczego takiego nie zauważyłem. Jest wszystko idealnie jej dotąd Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka @Esperer Czy w szkle jest wycięcie na obiektyw przedniego aparatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Nie. Jest przykryty szkłemWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Korzysta ktoś ze szkła marki Wozinsky? Link: http://allegro.pl/szklo-hartowane-pro-5d-na-caly-ekran-xiaomi-mi6-i7067938113.html Czytając opinie o tych szkłach są pozytywne, ale może któryś z forumowiczów korzysta z tego szkła i mógłby się wypowiedzieć ? To jest ta pleksa o której piszę wyżej.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 @Esperer a czy zauważyłeś jakąś utratę jakości w zdjęciach robionych przednim aparatem po nałożeniu tego szkła? Czy wykonane zdjęcia nie są przypadkiem nieostre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Nic z tych rzeczy. Nie robię jakoś szczególnie dużo zdjęć tym aparatem, ale nie zauważyłem nic niepokojącegoWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 11 godzin temu, Gravis napisał: Trzeba dobrze nałożyć i przylega ładnie. Mam etui nillkina i nie przeszkadza po dobrym nałożeniu @Gravis to jeszcze Ciebie się zapytam czy w tym szkle jest wycięty otwór na przedni aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Używałem wiele szkieł z tymi ramkami barwionymi, od 0.5$ do ponad 5$ za jedno. Wszystkie jeden pies. Dno. A najgorsze to czułość dotyku. Odkąd założyłem obojętnie jakie szkło odstające krawędziami jest o wiele lepiej, nawet na najgorszym. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Dnia 23/02/2018 o 21:30, Przemek napisał: @Gravis to jeszcze Ciebie się zapytam czy w tym szkle jest wycięty otwór na przedni aparat? Nie jest. I mi to pasuje bo łatwo przetrzeć, a nie grzebanie w dziurce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Używałem wiele szkieł z tymi ramkami barwionymi, od 0.5$ do ponad 5$ za jedno. Wszystkie jeden pies. Dno. A najgorsze to czułość dotyku. Odkąd założyłem obojętnie jakie szkło odstające krawędziami jest o wiele lepiej, nawet na najgorszym. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu TapatalkaPotwierdzam. Na takie same spostrzeżenia już na kilku fonach. Nie ma co się się rozpisywać nad szkłami. Miałem od droższych do tańszych z ali wszystko to samo. Wytrzymują podobnie . Więc nie ma co gdybać. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tistut Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Posiada ktoś może te szkło?: https://www.aliexpress.com/item/CAFELE-XIAOMI-MI6-Tempered-Glass-HD-Clear-Xiomi-Mi6-Screen-Protector-Transparent-Film-Xiaomi-Mi-6/32815259035.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.FQTxkj Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Posiada ktoś może te szkło?:https://www.aliexpress.com/item/CAFELE-XIAOMI-MI6-Tempered-Glass-HD-Clear-Xiomi-Mi6-Screen-Protector-Transparent-Film-Xiaomi-Mi-6/32815259035.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.FQTxkjNon Full CoveredNie na cały ekran Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Mi6-Tempered-Glass-5D-Curved-Protective-Screen-Protector-Film-For-Xiaomi-Mi6-Full-Coverage/32830272236.html Lepszego nie miałem. Postowałem w poprzednich postach, a teraz wrzucam zdjęcia. Trzeba je równo nakleić i można nosić w etui nillkin. Jak widać nie podwadza, nie przeszkadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Też mam to szkło. Minus jest taki, że czarne ramki nieco zakrywają ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Minimalnie jednak to zdecydowanie najlepsza opcja jak dla mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts