flither Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 No ja zostalem na 7.9.8, bo juz chyba nie ma sensu zmieniac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mackoxdp1 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Ja mam 8.5 z xkomu i bateria spoko ale czasem bardzo drenuje, wtedy 3.5-4h takto pod 5 podchodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Ja mam Global dev I też nie można narzekać Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 U mnie na global 8.5, może nie tak dobrze jak u kolegi wyżej ale też raczej nie ma powodu do narzekań 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glaniu Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Myślę o wymianie mojego mi4c na mi6 , ale doświadczenie z baterią w mi4c mam katastrofalne ( już trzecia zajeżdżam) i tu pytanie czy w mi6 da się wymienić baterię???Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Prawdopodobnie tylko w serwisie wymienisz baterię Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Bateria jest niewymienna co nie oznacza że nie da się jej wymienić w domowych warunkach przy jakichś tam zdolnościach manualnych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Wystarczy wrzucić telefon w lato do samochodu na tapicerkę i klapka sama zejdzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rojeqq Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Dnia 2.10.2017 o 10:52, zbiecik napisał: Ja mam Global dev I też nie można narzekać jakos optymalizowales system ze osiagasz taki sot? jakies ograniczenie dzialania aplikacji w tle/wylaczenie ich, jakies programy optymalizujace? czy tak po prostu? Edited October 8, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 rojeqq zaistaluj sobie to https://framapic.org/Ec6rOoFjGPHT/2DKNvDDbne1TWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Nic nie optymalizowałem. Jedyne to Facebook mam dodany by go zamykał system Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frugo Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Od przedwczoraj mam dziwny problem z baterią w moim Mi6, soft global stable 8.5. Otóż zawsze bateria trzymała około 2 dni a SOT na poziomie 5-7h. Od 2 dni bateria trzyma około 24h a SOT 2-3h przy czym różnica jaką zauważyłem to duże zużycie baterii przez Usługi Google, wiem że kiedyś wyłączałem Google Now bo mnie denerwowały powiadomienia itd. a teraz znowu mam to włączone i za nic nie wiem jak to wyłączyć. Co się może kryć pod tymi usługami jeszcze, jak temu zaradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Trochę mi się zoptymilizowała bateria, zoptymilizowała na duży Plus , to trzeci cykl z takim sot-em, ciekawe na jak długo Swoją drogą ciekawostka, bo nic z telefonem nie robiłem oprócz zmiany motywu i dodaniu kilkunastu aplikacji co raczej na oszczędność baterii nie wpływa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Cykl mieszany, choć jednak większość czasu na lte. W ciągu dnia używany do snapchat, fb, messenger, YouTube, hearthstone, muzyka. System global dev. Myślę że dobry wynik patrząc na to, że większość dnia spędziłem na lte. Rekord póki co, ale to na samym WiFi to prawie 9h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Aby mieć tyle godzin SOT to jest piękna sprawa wyciągnąłbym więcej ale grałem w różne gry to też obciazylo trochę. Tak to LTE WIFI gry aplikacje rozmowy telefoniczne wiadomości sms dualsim itp. Spokojnie 8-10H SOT lodzio miodzio. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Panowie ładujecie swoje Mi6 do 100% czy np tylko do 90%? Są opinie, że ładowanie do 90% i nie rozładowywanie poniżej 10% jest niby zdrowsze dla baterii i przedłuża jej żywotność... Co o tym sądzicie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 @Tom3k jest zdrowsze, ale zakładając, że telefon kupuje się na średnio 2 lata to uwierz mi, że zbytnio nie odczujesz jak będziesz ładował od 10% do 100%. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Ja właśnie do 100% ładuje i zastanawiałem się czy powinienem to zmienić. Dobrze że nie ma takiej potrzeby Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flither Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Ile ludzi tyle opinii, ja od 4 miesiecy laduje 40-80 i efekty widac parenascie postow wyzej. Nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie "kryzys', i wtedy bateria moze sie przydac (jak moj Galaxy s3 przez 5 lat itp itd.) Ale jak ktos chce wyrzucac tela po roku to jego sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 7.10.13 soft wg mnie +1 godzina sotu to sporo względem poprzedniej wersji z września. Takie drugie pytanie: Macie może LTE-A, LTE+, 4G+ (wiem że to praktycznie to samo)? Ja mam Orange i nie widziałem nigdy takiego znaczka. Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 to samo pisałem wczoraj i kilka dni temu w dziale PROBLEMY TECHNICZNE i temat BRAK LTE. Mam dokładnie to samo co ty i najlepsze jest to, że w kilku miastach testowałem i nigdy nie było LTE+. Jako, że w drugim slocie mam kartę PLAY to postanowiłem przełączyć internet na testy na PLAY i tam bez problemu wskakuje mi LTE+. Wychodzi na to, że orange nie ma agregacji pasm. Dodam też, że prędkości osiągane na LTE+ od PLAY są dużo niższe niż w ORANGe normalnie Więc spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Czy jest ktoś kto przesiadł się z Redmi Note 3 ( pro ) i jest mi w stanie porównać baterie w obu telefonach ? Jestem ciekaw przy tym samym użytkowniku co dłużej wytrzyma.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt.eer Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 20 godzin temu, talib1990 napisał: Czy jest ktoś kto przesiadł się z Redmi Note 3 ( pro ) i jest mi w stanie porównać baterie w obu telefonach ? Jestem ciekaw przy tym samym użytkowniku co dłużej wytrzyma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Miałem RMN3P około 2 lata (bateria w nim była cudowna ) MI6 bawię się dopiero kilka dni i myślę że nie ma szans z RMN3P (mniejsza bateria, mocniejszy procesor itp.) mam Global Dev dziś aktualizowany do 7.10.19 i zobaczymy. Mimo wszytko myślę że będzie bdb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 moja żona ujeżdżała rn3pro ostro i nie ma opcji żeby mi6 dorównał mu. Kenzo miał super baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubau2 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 On 10/19/2017 at 8:54 PM, talib1990 said: Czy jest ktoś kto przesiadł się z Redmi Note 3 ( pro ) i jest mi w stanie porównać baterie w obu telefonach ? Jestem ciekaw przy tym samym użytkowniku co dłużej wytrzyma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mialem RN3Pro 1,5roku. Zdecydowanie bateria trzymala na nim lepiej. Na Mi6 też nie jest źle, ale battery drain przy wyłączonym ekranie w tym modelu to standard (jednego dnia można poużywać mi6 6h na wifi, innego dnia 9h), więc póki tego nie ogarną to RN3Pro wygrywa i to na spokojnie. Zdarzały się sytuacje gdzie używałem LTE, 2.5h ekranu włączonego i miałem z 33% baterii. A podając przykład z codziennego użytkowania. Na RN3 miałem ukryty górny pasek bo wiedziałem że telefon spokojnie wytrzyma mi cały dzien, w mi6 już jest lekka obawa że nie wytrzyma mi do konca dnia. Co prawda qc3.0 rozwiązuje problem w krytycznych sytuacjach, ale jednak na obecną chwilę można się spodziewać 70% wydajności baterii względem RN3Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt.eer Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 14 godzin temu, kubau2 napisał: Co prawda qc3.0 rozwiązuje problem w krytycznych sytuacjach, ale jednak na obecną chwilę można się spodziewać 70% wydajności baterii względem RN3Pro. QC 3.0 zdecydowanie rekompensuje mniejszą baterię, pierwszy raz miałem z tym styczność i ... dawno już mi kopara nie opadła . W RN3P oficjalnie nigdzie pisali o QC, ale te 4050 ładowało mi się chyba 1g 45min +/- Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Z baterii jestem mega zadowolony, fakt, że większość wifi ale jednak jest super. Ostatnia beta global dev Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Dzięki chłopaki za odpowiedź . Szykuje się do zmiany telefonu . Wymagan nie mam zbyt wielkich bo wydajność RN3P jest dla mnie wystarczająca - największym minusem jest dla mnie brak czytnika palca na froncie , dlatego myślę o Mi6 .Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Hej, a moglibyście zrobić i wkleić wyniki tekstu baterii z apli PC Mark for Android? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.futuremark.pcmark.android.benchmark&hl=pl Oczywiście to ma sens przy określonej jasności ekranu, więc może przyjmijmy, że 1/2 (środek suwaka) z wyłączoną "Auto jasnością")? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMilo Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Witajcie użytkownicy. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi6. Lecz zauważyłem pewien problem z baterią. Czas zużycia baterii w trybie telefon w gotowści wynosi 15 %. Czy jest to wartość niepokojąca? Widać wyraźnie jak telefon jest w spoczynku bateria w nim drenuje. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Jakie oprogramowanie masz? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 (edited) 8 godzin temu, XMilo napisał: Czas zużycia baterii w trybie telefon w gotowści wynosi 15 %. Mam ten sam problem. Na początku byłem pozytywnie zaskoczony czasem działania na baterii, ale od jakiegoś tygodnia "telefon w gotowości" to 15% użycia baterii, a "sygnał sieci" ponad 30%. Telefon ładowany wieczorem, a do rana 40% baterii zleciało. Edited October 25, 2017 by Kubeck Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Kilka ostatnich ładowań i obecne gdzie jest już ponad 6,5h a nadal jeszcze 22% baterii. Bateria masakra Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMilo Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Mam najnowsze od xiaomi.eu. To jest właśnie różnie. Są ładowania gdzie bateria pięknie trzyma a są dni gdzie leci w oczach na wyłączonym ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troc Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 (edited) Cześć, jestem nowym użytkownikiem Mi6 (od 2 dni), mam wgrany najnowszy ROM Xiaomi.eu, tj. 7.10.26. Jaki macie upływ energii w nocy, kiedy telefon jest w deep sleep? U mnie jest to ok. 1%/h (przy wyłączonym intrnecie) i wydaje mi się, że to trochę dużo - szczególnie w porównaniu z poprzednim moim telefonem, czyli Redmi Note 3 Pro. W RMN 3 Pro w przez całą noc ubywało mi max. 1-2% baterii, a w Mi6 ok. 7-8%. Wiem, że w RMN3 Pro bateria większa o 700 mAh i słabszy procesor, ale mimo wszystko wydaje mi się, że upływ 1%/h w deep sleep jest trochę zbyt duży? Edited November 2, 2017 by Troc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts