Jump to content

Bateria Mi6 - wątek ogólny

matys1497

Recommended Posts

Myślę o wymianie mojego mi4c na mi6 , ale doświadczenie z baterią w mi4c mam katastrofalne ( już trzecia zajeżdżam) i tu pytanie czy w mi6 da się wymienić baterię???

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Dnia 2.10.2017 o 10:52, zbiecik napisał:

Ja mam Global dev I też nie można narzekać

jakos optymalizowales system ze osiagasz taki sot? jakies ograniczenie dzialania aplikacji w tle/wylaczenie ich, jakies programy optymalizujace? czy tak po prostu?

Edited by mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...?

Od przedwczoraj mam dziwny problem z baterią w moim Mi6, soft global stable 8.5. Otóż zawsze bateria trzymała około 2 dni a SOT na poziomie 5-7h. Od 2 dni bateria trzyma około 24h a SOT 2-3h przy czym różnica jaką zauważyłem to duże zużycie baterii przez Usługi Google, wiem że kiedyś wyłączałem Google Now bo mnie denerwowały powiadomienia itd. a teraz znowu mam to włączone i za nic nie wiem jak to wyłączyć. Co się może kryć pod tymi usługami jeszcze, jak temu zaradzić?

Trochę mi się zoptymilizowała bateria, zoptymilizowała na duży Plus :D, to trzeci cykl z takim sot-em, ciekawe na jak długo ;) Swoją drogą ciekawostka, bo nic z telefonem nie robiłem oprócz zmiany motywu i dodaniu kilkunastu aplikacji co raczej na oszczędność baterii nie wpływa. e5a901f7378ee491c59ba69f4954f999.jpg

• Like 1

Cykl mieszany, choć jednak większość czasu na lte. 

W ciągu dnia używany do snapchat, fb, messenger, YouTube, hearthstone, muzyka. 

System global dev. Myślę że dobry wynik patrząc na to, że większość dnia spędziłem na lte. Rekord póki co, ale to na samym WiFi to prawie 9h.

Screenshot_2017-10-13-01-00-07-094_com_miui.securitycenter.thumb.png.5719c3a903c2b8541c74b583925ebe2c.png

Panowie ładujecie swoje Mi6 do 100% czy np tylko do 90%? Są opinie, że ładowanie do 90% i nie rozładowywanie poniżej 10% jest niby zdrowsze dla baterii i przedłuża jej żywotność... Co o tym sądzicie?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ile ludzi tyle opinii, ja od 4 miesiecy laduje 40-80 i efekty widac parenascie postow wyzej. Nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie "kryzys', i wtedy bateria moze sie przydac (jak moj Galaxy s3 przez 5 lat itp itd.) Ale jak ktos chce wyrzucac tela po roku to jego sprawa

7.10.13 soft wg mnie +1 godzina sotu to sporo względem poprzedniej wersji z września.

Takie drugie pytanie:
Macie może LTE-A, LTE+, 4G+ (wiem że to praktycznie to samo)? Ja mam Orange i nie widziałem nigdy takiego znaczka. Ktoś coś?

1.png2.png3.png

to samo pisałem wczoraj i kilka dni temu w dziale PROBLEMY TECHNICZNE i temat BRAK LTE. Mam dokładnie to samo co ty i najlepsze jest to, że w kilku miastach testowałem i nigdy nie było LTE+. Jako, że w drugim slocie mam kartę PLAY to postanowiłem przełączyć internet na testy na PLAY i tam bez problemu wskakuje mi LTE+. Wychodzi na to, że orange nie ma agregacji pasm. Dodam też, że prędkości osiągane na LTE+ od PLAY są dużo niższe niż w ORANGe normalnie :) Więc spoko. 

Czy jest ktoś kto przesiadł się z Redmi Note 3 ( pro ) i jest mi w stanie porównać baterie w obu telefonach ? Jestem ciekaw przy tym samym użytkowniku co dłużej wytrzyma.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

20 godzin temu, talib1990 napisał:

Czy jest ktoś kto przesiadł się z Redmi Note 3 ( pro ) i jest mi w stanie porównać baterie w obu telefonach ? Jestem ciekaw przy tym samym użytkowniku co dłużej wytrzyma.

Miałem RMN3P około 2 lata (bateria w nim była cudowna :) ) MI6 bawię się dopiero kilka dni i myślę że nie ma szans z RMN3P (mniejsza bateria, mocniejszy procesor itp.) mam Global Dev dziś aktualizowany do 7.10.19 i zobaczymy. Mimo wszytko myślę że będzie bdb.

On 10/19/2017 at 8:54 PM, talib1990 said:

Mialem RN3Pro 1,5roku.
Zdecydowanie bateria trzymala na nim lepiej.
Na Mi6 też nie jest źle, ale battery drain przy wyłączonym ekranie w tym modelu to standard (jednego dnia można poużywać mi6 6h na wifi, innego dnia 9h), więc póki tego nie ogarną to RN3Pro wygrywa i to na spokojnie. Zdarzały się sytuacje gdzie używałem LTE, 2.5h ekranu włączonego i miałem z 33% baterii.

A podając przykład z codziennego użytkowania.
Na RN3 miałem ukryty górny pasek bo wiedziałem że telefon spokojnie wytrzyma mi cały dzien, w mi6 już jest lekka obawa że nie wytrzyma mi do konca dnia. Co prawda qc3.0 rozwiązuje problem w krytycznych sytuacjach, ale jednak na obecną chwilę można się spodziewać 70% wydajności baterii względem RN3Pro.

14 godzin temu, kubau2 napisał:

Co prawda qc3.0 rozwiązuje problem w krytycznych sytuacjach, ale jednak na obecną chwilę można się spodziewać 70% wydajności baterii względem RN3Pro.

QC 3.0 zdecydowanie rekompensuje mniejszą baterię, pierwszy raz miałem z tym styczność i ... dawno już mi kopara nie opadła :) . W RN3P oficjalnie nigdzie pisali o QC, ale te 4050 ładowało mi się chyba 1g 45min +/- 

Dzięki chłopaki za odpowiedź . Szykuje się do zmiany telefonu . Wymagan nie mam zbyt wielkich bo wydajność RN3P jest dla mnie wystarczająca - największym minusem jest dla mnie brak czytnika palca na froncie , dlatego myślę o Mi6 .

Witajcie użytkownicy. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi6. Lecz zauważyłem pewien problem z baterią.  Czas zużycia baterii w trybie telefon w gotowści wynosi 15 %. Czy jest to wartość niepokojąca? Widać wyraźnie jak telefon jest w spoczynku bateria w nim drenuje. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem?

8 godzin temu, XMilo napisał:

Czas zużycia baterii w trybie telefon w gotowści wynosi 15 %.

Mam ten sam problem. Na początku byłem pozytywnie zaskoczony czasem działania na baterii, ale od jakiegoś tygodnia "telefon w gotowości" to 15% użycia baterii, a "sygnał sieci" ponad 30%. Telefon ładowany wieczorem, a do rana 40% baterii zleciało. 

Edited by Kubeck

Cześć, jestem nowym użytkownikiem Mi6 (od 2 dni), mam wgrany najnowszy ROM Xiaomi.eu, tj. 7.10.26. Jaki macie upływ energii w nocy, kiedy telefon jest w deep sleep? U mnie jest to ok. 1%/h (przy wyłączonym intrnecie) i wydaje mi się, że to trochę dużo - szczególnie w porównaniu z poprzednim moim telefonem, czyli Redmi Note 3 Pro. W RMN 3 Pro w przez całą noc ubywało mi max. 1-2% baterii, a w Mi6 ok. 7-8%. Wiem, że w RMN3 Pro bateria większa o 700 mAh i słabszy procesor, ale mimo wszystko wydaje mi się, że upływ 1%/h w deep sleep jest trochę zbyt duży? 

Edited by Troc