Jump to content

Bateria Mi6 - wątek ogólny

matys1497

Recommended Posts

Temperatura zależy od obciążenia telefonu, od temperatury dookoła, jak długo trzymasz telefon w ręku, kieszeni itp. Ja np. nic teraz nie robie z wyjątkiem siedzenia na necie i telefon (bateria) pokazuje 38 stopni po pół godziny siedzenia, normalna temperatura u mnie. Ładowanie grzeje do 43 stopni max. Gorzej jak te 38 stopni masz jak nie używasz fona, no wtedy to już problem :) Nie masz się czym martwić.

• 3 weeks later...

Trochę niezrozumiałe dla mnie jest kupować flagowca po to żeby rezygnować z jego atutów.
Nie po to mi6 ma 6GB żeby 9nsyalowac na nim mało apek. Fakt 3 dni jest ok ale z drugiej strony doba pracy na tym modelu jest, bynajmniej dla mnie, satysfakcjonująca zważywszy na to że bardzo aktywnie uzytkuje telefon a nie co chwilę sprawdzam zużycie baterii.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 5 weeks later...

Wszyscy w tym wątku chwalą MIUI 9.2.2.0 za bardzo dobre osiągi na baterii Gdzie znajdę paczkę z tym systemem? Tylko nie wiem czy z Oreo będę w stanie wrócić na N. Jestem na 8.7.12 i po włączeniu optymalizacji MIUI telefon nawet znośnie obchodzi się z baterią, tylko ubija mi wszystkie aplikacje w tle, niezależnie od ustawień oszczędzania baterii. Czy na MIUI działa oryginalne oszczędzanie baterii z Androida? Szczególnie po włączeniu optymalizacji MIUI?

@senqJa na 9.5.8.0 osiągam równie dobre wyniki.  Ale jakbyś chciał wrócić to musisz przez miflash wgrać paczkę. Link do niego jest gdzieś w poście w tym temacie (około 20 str chyba jeśli dobrze pamiętam) 

Edited by schreder

• 3 weeks later...

Dobrze mi się zdaje że update 8.8.23 poprawił czas pracy na baterii? Przedwczoraj się złapałem na tym że zostało mi wieczorem 40 % baterii, po 1,5 dnia użytkowania i sot 5h z hakiem... Wczoraj ładowałem koło południa o dzisiaj rano ponad połówka baterii a sot coś koło 3,5h .. fakt faktem oszczędzanie energii włączone, ale cały czas LTE/ wifi parę filmików na YouTubie, często 3/4 jasności .. 

• 2 weeks later...
Hej. Ostatnio system zjada mi po 15% baterii. Przez noc uciekło z 15%.

Jak sprawdzić szczegóły co w systemie zjada? 
Jakaś apka?
Polecał Wakelock detector do pobrania ze sklepu

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Drenuje mi baterie strasznie, zastanawia mnie czemu pokazuje wifi jakby ON a byłem cały dzień poza domem (myśli).

Jakieś pomysły? Za bardzo nie chce robić full wipe(aplikacja authenticator-hasla)

Oczywiście tel mi 6

9.6.13 Pie

Screenshot_2019-06-18-15-14-23-533_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2019-06-18-15-13-22-734_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2019-06-18-15-13-08-334_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2019-06-18-15-12-55-376_com.miui.securitycenter.jpg

• 1 month later...
  • 2 years later...
  • 3 weeks later...
W dniu 26.06.2022 o 12:38, tomkill napisał:

ile xiaomi  mi6 powinien miec spadek bateri przy wlaczonym wyswietlaczu ja mam przy wlaczonym wyswietlaczu 1godz  40%ubylo bateri?

Zainstaluj sobie AccuBattery - w tej apce widzisz sprawność baterii oraz wykorzystanie przez poszczególne aplikacje i procesy. Czym dłużej masz tą aplikację tym dokładniejsze są wyniki. 

U mnie po 300 sesjach ładowania bateria ma 85% sprawności. (Wymieniłem w ubiegłym roku na oryginalną, nie używaną ale rocznikowo starą z 2018 r.) Średni  pobór prądu przy włączonym wyświetlaczu to OK. 330 mA/h co daje jakieś 12% rozładowania na godzinę. Ale wg statystyk przy moim sposobie użytkowania czas pracy telefonu od 100% do rozładowania  przy cały czas włączonym wyświetlaczu to ok. 6 h, a w cyklu mieszanym telefon wytrzymuje średnio 27h.