flither Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Temperatura zależy od obciążenia telefonu, od temperatury dookoła, jak długo trzymasz telefon w ręku, kieszeni itp. Ja np. nic teraz nie robie z wyjątkiem siedzenia na necie i telefon (bateria) pokazuje 38 stopni po pół godziny siedzenia, normalna temperatura u mnie. Ładowanie grzeje do 43 stopni max. Gorzej jak te 38 stopni masz jak nie używasz fona, no wtedy to już problem Nie masz się czym martwić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Bez FB, Messenger, what's up itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Trochę niezrozumiałe dla mnie jest kupować flagowca po to żeby rezygnować z jego atutów.Nie po to mi6 ma 6GB żeby 9nsyalowac na nim mało apek. Fakt 3 dni jest ok ale z drugiej strony doba pracy na tym modelu jest, bynajmniej dla mnie, satysfakcjonująca zważywszy na to że bardzo aktywnie uzytkuje telefon a nie co chwilę sprawdzam zużycie baterii.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Ale nie każdy ma facebooka i inne bzdety w tym ja więc nie ma potrzeby instalowania tego dziadostwa. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Ja mam wyłączony internet jedynie w nocy, a tak to cały czas wraz z nfc i synchronizacja. Gram w gry, dużo z chrome korzystam i whatsappa. Spokojnie półtora dnia wytrzyma przy ok 3-4 sot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
senq Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 Wszyscy w tym wątku chwalą MIUI 9.2.2.0 za bardzo dobre osiągi na baterii Gdzie znajdę paczkę z tym systemem? Tylko nie wiem czy z Oreo będę w stanie wrócić na N. Jestem na 8.7.12 i po włączeniu optymalizacji MIUI telefon nawet znośnie obchodzi się z baterią, tylko ubija mi wszystkie aplikacje w tle, niezależnie od ustawień oszczędzania baterii. Czy na MIUI działa oryginalne oszczędzanie baterii z Androida? Szczególnie po włączeniu optymalizacji MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) @senqJa na 9.5.8.0 osiągam równie dobre wyniki. Ale jakbyś chciał wrócić to musisz przez miflash wgrać paczkę. Link do niego jest gdzieś w poście w tym temacie (około 20 str chyba jeśli dobrze pamiętam) Edited August 10, 2018 by schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Dobrze mi się zdaje że update 8.8.23 poprawił czas pracy na baterii? Przedwczoraj się złapałem na tym że zostało mi wieczorem 40 % baterii, po 1,5 dnia użytkowania i sot 5h z hakiem... Wczoraj ładowałem koło południa o dzisiaj rano ponad połówka baterii a sot coś koło 3,5h .. fakt faktem oszczędzanie energii włączone, ale cały czas LTE/ wifi parę filmików na YouTubie, często 3/4 jasności .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Dzień dobry,Czy to normalne że telefon w trybie gotowości tyle zżera baterii ?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Jak telefon leży i go nie używasz, to tak jest. U mnie jest na drugim miejscu po wyświetlaczu, a wytrzymał ponad dwa dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Tak wiem że jak leży to tak jest ale wcześniej było to na trzecim miejscu i nie wiem czym to jest wywołaneWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Hej. Ostatnio system zjada mi po 15% baterii. Przez noc uciekło z 15%. Jak sprawdzić szczegóły co w systemie zjada? Jakaś apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Hej. Ostatnio system zjada mi po 15% baterii. Przez noc uciekło z 15%. Jak sprawdzić szczegóły co w systemie zjada? Jakaś apka?Polecał Wakelock detector do pobrania ze sklepuWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Własnie zainstalowałem z 2h temu ale na razie nie nie pokazuje wyników. Musi pobrać dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Root. Pokazuje dane od razu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Nie mam roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Telefon dziewczyny, Miui10 Global. Aktualizscje po OTA. Używany na LTE w 90%. Normalny wynik czy czas na wgranie romu na czysto? Sent from my vivo 1805 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 @chudybws Tak średniawo. Ja bym zrobił wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Jak 90% czasu używa Messengera i FB po LTE to raczej dużo z tego nie wyciągniesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
00raq00 Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Ile czasu macie telefon i ile wynosi rzeczywista/relatywna pojemność baterii ? Da się to sprawdzić w AIDA64. Moja ma niecały rok i ma około 2910 mah Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 U mnie ponad rok pojemność 3350Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Mam fon prawie rok. I tak to wyglądaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
00raq00 Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Roczny MI6, soft MI ROOM 9.1.3 50% baterii w 4.5h z włączonym Wi-Fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayidov Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Jaką baterię polecacie do mi6 Nohon czy Green Cell, a może coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Drenuje mi baterie strasznie, zastanawia mnie czemu pokazuje wifi jakby ON a byłem cały dzień poza domem (myśli). Jakieś pomysły? Za bardzo nie chce robić full wipe(aplikacja authenticator-hasla) Oczywiście tel mi 6 9.6.13 Pie Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 @fax93 Hm możliwe, że masz włączoną tą opcję i ona ci cały czas szuka wi-fi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Bardziej zjada baterie fb, msg, insta. Te aplikacje cały czas się synchronizują w tle. Nadaj im ograniczenia i zobacz. Jak nic nie da to możesz spróbować ustawienia fabryczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Coś jest nie tak, te aplikację mam wyłączone w tle itp. a ta apka wykrywa co jakiś czas aplikacje które w teorii nie powinny się wychylać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Jak wygląda u was bateria na ostatnich wydaniach miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkill Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 (edited) ile xiaomi mi6 powinien miec spadek bateri przy wlaczonym wyswietlaczu ja mam przy wlaczonym wyswietlaczu 1godz 40%ubylo bateri? Edited June 26, 2022 by tomkill Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 W dniu 26.06.2022 o 12:38, tomkill napisał: ile xiaomi mi6 powinien miec spadek bateri przy wlaczonym wyswietlaczu ja mam przy wlaczonym wyswietlaczu 1godz 40%ubylo bateri? Zainstaluj sobie AccuBattery - w tej apce widzisz sprawność baterii oraz wykorzystanie przez poszczególne aplikacje i procesy. Czym dłużej masz tą aplikację tym dokładniejsze są wyniki. U mnie po 300 sesjach ładowania bateria ma 85% sprawności. (Wymieniłem w ubiegłym roku na oryginalną, nie używaną ale rocznikowo starą z 2018 r.) Średni pobór prądu przy włączonym wyświetlaczu to OK. 330 mA/h co daje jakieś 12% rozładowania na godzinę. Ale wg statystyk przy moim sposobie użytkowania czas pracy telefonu od 100% do rozładowania przy cały czas włączonym wyświetlaczu to ok. 6 h, a w cyklu mieszanym telefon wytrzymuje średnio 27h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts