pietrasDzik Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Witam, Na moim redmi 4A wyłączyłem gps i jakies uslugi lokalizacji google. Mimo to mapy google ciągle próbują wyszukać gps. Jak go odpale to chwile przemielą, wyłaczam gps i za jakiś czas znowu mam powiadomienie o wyszukiwaniu gps. Pojawia się też ikonka gps. Przeszukałem już wszystkie ustawienia i nie mogę znaleźć opcji jak to wyłączyć. Nie chcę aby mapy ciągle pobierały moją lokalizację. Gdzie mogę wyłączyć te mapy, aby działały tylko wtedy kiedy ja tego chcę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Ustawienia aplikacji Mapy i naciskasz zakończ i nie będzie sie otwierać aplikacja do ponownego włączenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Od jakiegoś czasu mam problem z nawigacją mapy google - nie odtwarza dźwięku lektora, po ustawieniu trasy przez całą drogę pokazuje początkową lokalizację, Moja lokalizacja aktualizowana jest jedynie wtedy, gdy od początku próbuję ustawić trasę i klikam w ikonkę "Twoja aktualizacja". Niestety nie mogę odinstalować tej aplikacji, żeby potem zainstalować ponownie. Udało mi się tylko odinstalować aktualizacje, ale to nic nie pomogło. Wyczyściłam też pamięć map, ale też bez rezultatu. W czasie gdy nawigacja jest włączona ciągle prawie jest znaczek, że szuka GPS, pomimo tego, że ustawiona jest wysoka dokładność ustalania lokalizacji. Zainstalowałam nawigację Here WeGo, ale ona też nie działa, ciągle jest komunikat, że szuka sygnału GPS. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Jaki telefon, jaki rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Jak GPS włączony to powinno działać.Restart telefonu nie pomaga? Masz oficjalny rom, nie naljlepszy bo global stable, ale gps powinien działać. Zainstaluj może jakiś program testowy np. GPS Satellites Viewer to sprawdzisz czy i jak ogólnie działa lokalizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Restart nic nie dał. Mam zainstalowaną inną aplikację do sprawdzania GPS i podobno wszystko jest w porządku Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 1 godzinę temu, Aśka napisał: Restart nic nie dał. Mam zainstalowaną inną aplikację do sprawdzania GPS i podobno wszystko jest w porządku To jeszcze sprawdź uprawnienia do lokalizacji Map googla i iHere w Ustawienia, zainstalowane aplikacje,(tam Mapy i Here) Uprawnienia aplikacji. Jak tam jest ok to więcej pomysłów nie mam (oprócz zmiany romu na wersję global dev, albo eu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Wszystko jest w porządku w uprawnieniach. Mapy Google na początku jak przyszedł mi telefon działały dobrze, po jakimś czasie dopiero coś się zepsuło. Romu niestety nie umiem zmienić, ale dzięki za pomoc. A przywrócenie ustawień fabrycznych może coś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 30 minut temu, Aśka napisał: A przywrócenie ustawień fabrycznych może coś pomóc? Jak działały na początku, to być może pomoże. O ile to nie jakieś fizyczne uszkodzenie telefonu. Nie znam tego programu testowego ze screena i nie wiem czy tak w nim powinno wyglądać prawidłowe działanie lokalizacji. Edited September 5, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts