trev79 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 (edited) Czy można zrobić na RN4x (snap) root a bez tego całego wgrywania custom romu itd.? Po prostu chciałbym mieć system fabryczny (global) tylko zrootowany żeby mieć większą kontrolę nad telefonem. Wydaje mi się, że pewne aplikacje nie chcą poprawnie działać bez roota. Chyba, że da się jakoś danej apce dać uprawienia roota? Edited September 29, 2017 by trev79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Jak masz wgrane TWRP to da się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 3 godziny temu, tomasznowak napisał: A po co mi taka wiedza, dotyczącą wersji czytnika, aparatu, wyświetlacza itp? Wgrywam miui i czytnik działa na każdej jego wersji. Na custom romach jest inaczej i doskonale to rozumiem, że wgrywam taki rom na własną odpowiedzialność i że nie wszystko będzie działać prawidłowo. Ty piszesz, że rom nie ma żadnych błędów. Dla Ciebie nie ma, bo u Ciebie akurat czytnik działa. Jak w takim razie mam to potwierdzić skoro u mnie jest inaczej? Nie mam zamiaru sprzeczać się z Tobą, bo nie ma o co, ale fakty są takie, że na tę chwilę (nie wszystkim) czytnik linii papilarnych nie działa i jak ktoś z niego korzysta (ja korzystam cały czas), to musi o tym wiedzieć, że taka wada istnieje w tym romie. I nie jest to wada mojego telefonu tylko romu. Ale Ty dalej piszesz nie mając bladego pojęcia o czym piszesz Opisywany czytnik linii papilarnych nie działa przez błąd bazie i nie jest to problem tego konkretnego ROMu. Nie trzeba rabanu robić z niczego, wystarczy czytać pierwsze, opisowe strony w danym wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Wiem o czym piszę. Ty nie rozumiesz chyba sensu mojej wypowiedzi. Czytnik nie działa i co mnie jakaś tam baza i błąd w niej interesuje. Rom jest wadliwy, a nie czytnik linii papilarnych. Zresztą kończę tę do niczego nie zmierzającą wymianę zdań. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Chryste. ROM nie jest wadliwy, tylko baza, na której on się opiera - nie tylko LOS 15 ma problem z Twoim czytnikiem, więc po co ten jad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Wróciłem do Miui na chwilę i zaczekam na stabilną wersję opartą o Androida 8. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Wróciłem do Miui na chwilę i zaczekam na stabilną wersję opartą o Androida 8.Jaka aktualna wersja? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 RN4 sprzedany a ja nie mam pomysłu jaki model kupić bo szczerze mówiąc jak 8 godzin przez 5 dni w tygodniu mam kontakt z Xiaomi w serwisie to w domu się chciało by mieć coś innego tylko co wybrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Jaka aktualna wersja? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaNajnowsza 7.9.21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 8 godzin temu, majdan12 napisał: RN4 sprzedany a ja nie mam pomysłu jaki model kupić bo szczerze mówiąc jak 8 godzin przez 5 dni w tygodniu mam kontakt z Xiaomi w serwisie to w domu się chciało by mieć coś innego tylko co wybrać? Galaxy Note 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 30, 2017 Author Share Posted September 30, 2017 Nie zapłacę tyle za telefon a po drugie miałbym problem z łatwym sprzedaniem z zarobkiem. Telefon do 1000 zł sobie wyszukam. Nie będę już spamować o wyborze telefonu tutaj Może się jeszcze kiedyś tu spotkamy jak kupie drugi raz RN4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/kernel-electrablue-kernel-redmi-note-4-t3655651 Instalował ktoś najnowsze wydanie? Wygląda obiecująco i (przynajmniej na razie) dobrze się sprawuje Doszło multum nowych rzeczy, w tym wsparcie dla Spectrum. Brakuje mi tylko obniżenia taktowania do ~300 (nie pamiętam dokładnie) jak w ReVolt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Co poniektórzy użytkownicy szukają drogi wyjścia z Forum. W razie co, jestem i czuwam. Jeśli ktoś ma potrzebę pożegnania się ze społecznością, to zapraszam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/kernel-electrablue-kernel-redmi-note-4-t3655651 Instalował ktoś najnowsze wydanie? Wygląda obiecująco i (przynajmniej na razie) dobrze się sprawuje Doszło multum nowych rzeczy, w tym wsparcie dla Spectrum. Brakuje mi tylko obniżenia taktowania do ~300 (nie pamiętam dokładnie) jak w ReVolt.I jak ten kernel działa? Warto go zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) 2 godziny temu, tomasznowak napisał: I jak ten kernel działa? Warto go zainstalować? Ujmę tak. Ogrom opcji konfiguracyjnych, można idealnie pod siebie ustawić. Działa ładnie, poza jednym mankamentem. Nie wiem dlaczego, ale jak mam go wrzuconego to opóźnienia podczas gry w PoGO uniemożliwiają rozgrywkę. Także wróciłem do domyślnego. Polecam jednak samemu sprawdzić, bo naprawdę warto. EDIT. Autor tego kernela podsunął mi sugestię, przetestuję i się okaże Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited October 2, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Ja nie gram w gry ostatnio. Przynajmniej na telefonie. Przetestuję ten kernel w normalnych warunkach i sprawdzę jak to wszystko działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Ostrzegałem? Ostrzegałem. @deiwid63, za obrażanie wprost użytkowników dostał tymczasowego bana. Pozostałych, zwłaszcza @majdan12, @k3lt i @tomasznowak upominam, że kolejne próby prowokowania i używania sobie na kimkolwiek, w dowolnym wątku, skończą się 10-godzinnym odpoczynkiem od Forum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Jest nowa wersja AEX. Wersja dalej v4.6 https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=74045900&postcount=5621 Cytat */ New Build is UP */ (05/10/2017) > Kernel Upstreamed to 3.18.72 > Merged Oct 2017 Security Patches > Updated Prebuilt Phonograph to 0.16.0 > Overall System Optimizations 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3lt Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 (edited) Super, mam nadzieje ze bedzie caly czas aktualizowal 4.x bo jakos nie jestem przekonany do Oreo mimo kilku podejsc. Edit: Poprawka zabezpieczen z 5 Pazdziernika. Edited October 5, 2017 by k3lt Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Ja też czekam na bardziej stabilne buildy, a w dodatku mam fp od goodix, buuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 (edited) Przeżywacie Moim skromnym zdaniem ostatni AEX 5.0 jest lepszy od 4.6 EDIT. Tak swoją drogą - korzysta ktoś aktywnie z tych skrótów oferowanych przez Androida 7.1 wzwyż? Od pewnego czasu nie działają mi te z poziomu ikony Google Phone (czy to pod Androidem 8.0 czy 7.1.2) - wyrzuca komunikat o braku uprawnień, chociaż nadałem wszystkie (chyba?). Jakieś pomysły? Edited October 5, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Chodzi Ci o ten skrót, że dotykając ikony dłużej mogę wybrać osobę i do niej zadzwonić? U mnie ten skrót działa. Tylko, że ja korzystam z Nova Launcher-a.Taki układ pulpitu mi najbardziej odpowiada Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Dialer stockowy czy ten od Google? Bo na tym pierwszym działa mi to bez zarzutu. Co ciekawe, mam ten problem na Action Launcher i Nova Launcher oraz na dwóch różnych urządzeniach z różnym oprogramowaniem - AOSPA (7.1.2) i AEX (8.0) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Stockowy. Sprawdziłem ten od Google i w ogóle się nie otwiera . Ciągle błąd wyskakuje i aplikacja się zamyka. Edycja. Usunąłem apke od Googla i zainstalowałem tę z linku i wszystko działa. Widocznie jest jakiś błąd w tej najnowszej wersji. Edycja. Po godzinie zainstalowana aplikacja od Google zaczęła wywalać ciągle błędy tak, że musiałem ją usunąć. Wróciłem do wbudowanej aplikacji w romie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 No właśnie Dziwi mnie to, bo kiedyś działało Myślałem, że to może kwestia Androida 8.0, ale na 7.1.2 jest to samo ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3lt Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Musisz ustawic dialer google na domyslny, przestanie wywalac. Nie uzywam innych dialerow, nigdy nie mialem problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Ja ustawiłem dialer Google jako domyślny, nadałem mu wszelkie uprawnienia i mimo to nadal mam komunikat o braku uprawnień. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3lt Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 A ty go flashowales czy instalowales z Marketu poprostu? Dialer google wymaga dodatkowego framework, zainstaluj sobie ten dialer korzystajac z paczki Gapps (Aroma) albo flashujesz: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/google-pixel-experience-launcher-dialer-t3478907 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 U mnie jakichś większych problemów nie zauważyłem po kilku dniach testowania Aex- a 5.0. Do nie działającego czytnika się przyzwyczaiłem. Bateria trzyma dobrze i większych problemów z działaniem romu nie zauważyłem. U mnie dźwięk na mikrofonie jest bardzo dobry,a na słuchawkach go nie testowałem. Ustawiłem sobie wygląd Launcher-a podobny do Google Pixel 2 i jestem mega zadowolony Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Jak widać ostrzeżenia nie skutkują... Każda wycieczka osobista, każdy wpis noszący jakiekolwiek znamiona prowokowania, skończy się 10-godzinnym banem. Żeby była jasność. Po tymczasowych banach, przyjdzie czas na permanentne. I tyczy się to każdego użytkownika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Prosiłbym o wypowiadanie się w kwestii określonej w tytule. Wszystkie inne posty nie związane z tematem będą usuwane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajzerek Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Posiadam aktualnie miui 8.5.8.0 nie odblokowywałem żadnego bootloadera czy jeśli wrzucę aktualny rom z miui 9 to przez aplikację aktualizacje normalnie zainstaluje miui 9 z pełnym wipe? Piszę to tutaj bo temat mi usunęli a ja nie potrafię znaleźć odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Jeżeli chcecie mieć szybszy czytnik linii papilarnych to polecam zainstalować ten moduł do Magiska: [MODULE] Fingerprint Scanner Booster U mnie na AOSP Extended 4.6 poprawił on prędkość odczytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Bez różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max777 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Panowie, może ktoś pomoże. W Romie Aex, Aosp na ekranie głównym przesuwając palcem od lewej do prawej odpala się wyszukiwarka oraz pogoda i jakieś wiadomości. Czy jest jakaś możliwość aby wgrac coś takiego na Miui? Wiem, że można w to wejść itd ale chodzi mi o to aby uruchamiać za pomocą jednego ruchu, posiadać to jakby w jednej z kart pulpitu- dokładnie tak jak na AOSP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts