Menntu Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 (edited) Witam. Swoje Xiaomi użytkuję już jakiś czas, do tej pory wszystko było w jak najlepszym porządku. Jednak na początku kwietnia napotkały mnie dziwne sytuacje w których telefon zaczął gubić zasięg. Tak raz na dzień. Myślałem, że może coś z kartą, wyjąłem, przeczyściłem kartę, tackę i wsunąłem. To niestety nie pomogło. Takie sytuację zdarzały się co raz częściej. Kilka razy na dzień i kilka razy w tygodniu. I tak gdzieś koło 1 maja telefon jakby się nawrócił i postanowił gubić zasięg tylko tak sporadycznie 3-5 razy w ciągu dnia ale nadal jakieś 3-4 razy w tygodniu. Jest to bardzo upierdliwe i męczące gdy zasięg zrywa sie co jakiś czas na te 20 sekund. Telefon mi sie upadł, nic w nim nie zmieniałem, nawet ustawień fabrycznych nie wracałem. Cały czas pracuje na 7.1.3 i nie chce zmieniać bo ten room mi najlepiej odpowiada, bateria trzyma bardzo dobrze a nie mam aktualnie czasu na zabawy w zmiany roomów. Gdybym o czymś zapomniał to prosze zapytać w komentarzu a uzupełnię informację. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Menntu Edited May 30, 2017 by Menntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryniu Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 U mnie ten sam problem, zainstalowałem nowy TWRP 3.1.1, zaktualizowałem Miumi do 7.5.25 i żeby było lepiej to nie powiem. Po testuje jeszcze z tydzień i spróbuję LineageOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted May 31, 2017 Author Share Posted May 31, 2017 Ja niestety nie mam czasu na bawienie się w roomy bo pracuje poza domem to nawet nie będę miał jak telefon wymienić na inny w razie czego. Problem jest uciążliwy gdy trzeba skorzystać z telefonu. Podczas dłuższych rozmów też potrafi zgubić zasięg. Dodam, że mam zawsze 3-4 kreski zasięgu, więc nie gubi go bo nie ma zasięgu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 https://miuipolska.pl/forum/search/?&q=zasięg&type=forums_topic&nodes=180&sortby=relevancy Kosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts