Jump to content

Flash Tool ["odceglij" swoją komórkę]

Recommended Posts

Xposed nie działa jeszcze na Note, było o tym na forum. Tak samo WSM (trzeba wgrać jako paczkę przez recovery, u mnie w poradniku jest)

Musisz raz jeszcze sflashować telefon przez SP Flash Tool i wgrać potem MIUI Polska.

A jak miałeś już recovery inne wgrane to przez recovery wgrywasz rom MIUI Polska, tyle.

• Like 1

• 2 weeks later...

Witam serdecznie

Proszę powiedzcie mi czy jeśli mój fon to fake to jak rozumiem proces się nie uda.

i telefon zdechnie kompletnie?

nie mam pewności czy mój fon to fake :/

dowiedziałem się. ze jeśli  klikając na informacje o telefonie/aktualizacje systemowe jest cofka do pulpitu to mam fake :/

postępując wg instrukcji z http://en.miui.com/thread-23259-1-1.html

po wciśnięciu download i podłączeniu telefonu mam komunikat : PMT.changed for the ROM, it must be download

help podpowiada że mam zaznaczyć format plus download :/ i troszkę się boję, że jak zrobię fortmat to wszystko wyczyszczę :/

i nic nie zrobię potem.?

Jak zrobić najpierw kopię tego co mam, abym mógł potem chociaż wrócić do stanu obecnego.

Dzięki za pomoc.

P

To źle słyszałeś, kto Ci takie brednie wciskał? Na wypadek niech ktoś da Ci linka do poprawnego tutoriala co by potem nie było lamentów.

Wysłane z już nie mojego HM 1SW

Żadnego format!!! Co za głupek to napisał, to ubija partycję NVRAM i tracisz IMEI i obydwa MAC. Sam miałem ten problem i 2 dni siedziałem nad tym. Na szczęście udało się i macie dzięki temu poradnik na wszelki wypadek, w godzinę da się zrobić.

• 3 weeks later...

Miałem identyczny objaw na Windowsie 8.1 podejrzewam, że coś ze sterownikami jest mimo komunikatu o poprawnej instalacji. Wrzuciłem to na Windows 7 i poszło od strzała.

Edited by tomaxos

• 2 weeks later...

Ma ktoś sterowniki na 32 bit? Na windowsie 8.1 mam ten sam problem co wyżej, wciskam download i nic, a na drugim komputerze mam windows 7, ale 32 bit i sterowniki nie chcą się zainstalować:/

Edit: już sobie poradziłem, dopiero jak włożyłem baterie zaczęło się pobieranie ;p 

Edited by Bobble

• 4 weeks later...

Od ostatniego posta już trochę minęło ale mam pewien problem ze swoim Xiaomi.

Jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem telefon Xiaomi Redmi Note (PRO). Chinol wgrał dziwną wersję MIUI. Mianowicie MIUI-JHDCNBA97.0. Wersja Androida to 4.2.2 JDQ39. Chciałbym zapodać sobie MIUI Polska tylko nie wiem czy wersja mojego Xiaomi będzie kompatybilna z softem "MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_30.0.0_jb-4.2".

Dodam jeszcze, że sprawdziłem telefon chyba wszystkimi dostępnymi w Google Play aplikacjami i specyfikacja jest zgodna z tą, którą podał producent.

Proszę o odpowiedź.

A przeszukałeś Google jak zainstalować sterowniki na W 8.1? Mikrookno co aktualizacje ogranicza możliwości użytkownika i trzeba się trochę pobawić w ustawieniach, nadawaniu specjalnych uprawnień i restarty jakieś śmieszne żeby zainstalować sobie takie podstawowe sterowniki. Ale to wystarczy spytać wujka.

Edited by mtmwielgosz

Dziękuję, uporałem się. Nie warto liczyć na automatyczne instalatory. Trzeba instalować sterowniki ręcznie, wpierw wyłączając sprawdzanie podpisów sterowników... Nie mniej jednak siedziałem nad tym kilka godzin...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/45886193/MT65xx%20Preloader.zip - sterowniki które u mnie zadziałały:)

Edited by ostryy111

• 1 month later...
  • 2 months later...

Witam, mam problem ponieważ w czasie używania sp flash toola i pobierania danych do telefonu przy 38% wyskoczył komunikat o braku możliwości pobrania danych. Miałem do wyboru jedynie zamknąc okno i sciąganie się przerwało. Odczekałem jeszcze kilkanaście minut po czym odłączyłem fona i teraz przy próbie uruchomienia widze jedynie logo MI natomiast system niechce ruszyć.

POMOCY!

• 1 month later...

Witam,
Od 4 dni jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note Pro WCDMA na procku MTK, chciałem zrobić aktualizację systemu do v5 Stable ponieważ zależy mi na stabilności, gdy daję menu->informacje o telefonie-> aktualizacja wywala mnie do Home Screen (nie mam na pulpicie opcji Updater), z tego co wyczytałem na forum to mam jakąś wersję chińskiego Miui taką samą jak kolega Parasol na wcześniejszej stronie tego wątku, próbowałem wejść do root przez Vol+ oraz Power i pojawia mi się jakieś dziwne menu w którym nic nie mogę zrobić bo żadna opcja nie działa(na dole przesyłam foto), Problem polega na tym, że jak naciskam Vol Up to przeskakuje mi na dół - służy do wyboru danej opcji, jak naciskam Vol down to nic się nie dzieje, próbowałem trzymać długo Vol Up i strzałka wyboru przeskakuje pomiędzy 3 opcjami, jak przytrzymam długo Vol Down nic się nie dzieje, jak przytrzymam Power to wychodzi z menu i się wyłącza, potem jak przytrzymam chwilę power to normalnie się włącza. Telefon wydaje mi się oryginalny, Kupiłem go na Aliexpress u "Original Brand Mobile Supplier" za 179$,specyfikacja sprawdzana w Atutu pokrywa się z oryginałem oraz wydajność wynosi 33852, sprzedawca miał 100% Feeback, w feebackach pisali ludzie że product 100% oryginal. Jeżeli ktoś zna odpowiedź jak najlepiej przeprowadzić aktualizacją oraz jak sprawdzić autentyczność telefonu(próbowałem przez zdrapkę ale nie mogę przejść dalej bo wyskakują chińskie znaczki w captcha) to bardzo proszę o pomoc, Nie chciałbym uceglic telefonu jeśli była by to podróbka bo system ma niedoskonałości ale jest po polsku i chodzi. Jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję :)

post-4884-0-21141300-1424513148_thumb.jp

Edited by Zeltor

• 2 months later...

Witam Mnie również nie ominęły problemy. Miałem problem z aktualizacjami: z 5.10 na 5.17 i 5.24. Przez ota restartowało i wywalało błąd przy flashowaniu. Przy instalacji recznej, wymagany plik z softem zachowywał się tak sam. Kłopoty zaczęły się kiedy wyskoczylo w recovery (twrp) okienko z zapytaniem o root, kliknąłem tak i od wtedy telefon zawieszał się na logo miui. Po pierwszej próbie flashowania na spflash już nie ma żadnej reakcji. Sterowniki mediatek zainstalowane, próbowałem tych poleconych tutaj jak i na innych forach. Błędy pojawiają się zaraz po kliknięciu download. 

""BROM ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL(5054) [EMI] Obtain DRAM Failed! [HINT]: Please check your load matches to your target which is to be downloaded."" 

"BROM ERROR : S_BROM_CMD_STARTCMD_FAIL (2005) [bROM] Can not pass bootrom start command via USB cable! 

[HINT]: 1. Possibly target power up too early, please try again. 2. Load in the phone does not support bootloader download DA, please try to use BootRom download DA instead.". 

Jeśli się nie pojawiają żadne błędy to po kliknięciu download nic się nie dzieje. W menedżerze urządzeń i we właściwościach mediatek prealoader usb vcom port jest informacja "nie można uruchomić tego urządzenia". Mam nadzieję na pomoc bardziej doświadczonych niż ja

Sprawdzałem na Win8(x64) i Win7(x64)i na 2 kablach...

Po wciśnięciu download i podpięciu telefonu często zapełnia się czerwony pasek "download DA" do 100% i wtedy wskakuje okno z błędem 5054. Przy tej operacji jest uzywany usb single port. Porty usb tj. mediatek da usb vcom i mediatek preloader usb vcom wystepują z zółtym wykrzyknikem co oznacza "nie można uruchomić tego urządzenia". 

*Doszedłem do momentu gdzie pokazuje pasek "download flash 0%" i błąd 4008. Czy ktoś wie o co chodzi?

Edited by as4173

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dziś ucegliłem telefon i  odratowałem go, ale przy procedurze przy użyciu FlashToola ale miałem  monit pmt changed for the romit must be downloaded  i pomogła zmiana Flashtoola na SP Flash Tool v5.1352.01 do  sciągnięcia stąd. Następnie wgrałem MIUI v5 v37 wskazując plik zip a następnie update  do V6 5.5.8.  

• 2 months later...
  • 3 weeks later...

W menedżerze urzędzeń mam w portach com i lpt

mtk usb port (COM39), nic więcej

spróbowałem jakieś oprogramowanie z en.miui.com i wyskakuje teraz błąd 4032

@wgl telefon po jakiejś 1-2min dopiero wykrywa i czerwony pasek 100%

przy podłączaniu z baterią i przytrzymaniem vol + wykrywa odrazu i błąd 4032 na sofcie z miui.com i 5054 na naszym

Edited by Damian799