milenium17 Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 (edited) Nowość. Original Xiaomi Philips LED Ceiling Lamp. Na razie info z Gearbest lub tu: https://home.mi.com/detail?gid=596 http://www.gearbest.com/flush-ceiling-lights/pp_633589.html?wid=21&lkid=10741656 Kupon: MiPhilips za 89,99 USD Przesyłka 2,69 Priority Line. Działa z Mi Band 2 - wychodząc z domu gasi światło. Pilot tu: Kupon: TSLamp za 16,99 USD - http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_633590.html?lkid=10742418 Zamówiona Edited May 18, 2017 by milenium17 update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Dnia 18.05.2017 o 06:37, milenium17 napisał: Original Xiaomi Philips LED Ceiling Lamp. Zamowiles razem z pilotem czy sama lampe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 (edited) Tylko lampę. Bo pilot wydaję mi się jako dodatek. Sterowanie z apki powinno działać. Przyjdzie to dam znać. Edited May 18, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabubabaobaba Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 I jak wrazenia @milenium17? Z tego co widze pilot jest juz dostepny osobno: http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_633590.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 6 godzin temu, szabubabaobaba napisał: I jak wrazenia @milenium17? Z tego co widze pilot jest juz dostepny osobno: http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_633590.html Pilot od poczatku byl dostepny osobno. Lampa jest fajna, duzo wieksza niz sufitowa Yeelight. Wykonanie troche gorsze, w widac, ze philips bral przy tym udzial. Świeci mocniej od yeelighta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabubabaobaba Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Jakieś foty można? Bo rendery w necie to każdy wie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 10 godzin temu, szabubabaobaba napisał: Jakieś foty można? Bo rendery w necie to każdy wie.. do niedzieli zrobie recenzje Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted June 14, 2017 Author Share Posted June 14, 2017 (edited) Dnia 13.06.2017 o 11:07, szabubabaobaba napisał: I jak wrazenia @milenium17? Z tego co widze pilot jest juz dostepny osobno: http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_633590.html W przyszłym tygodniu zrobię reckę - jak działa z Mi Band 2 - bo na dziś dzień jeszcze nie doszła. A i pilot tez dojdzie na dniach bo miałem kupon na obniżenie ceny. Edited June 14, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Dnia 13.06.2017 o 20:44, szabubabaobaba napisał: Jakieś foty można? Bo rendery w necie to każdy wie.. na gorze "Stara" yeelight pod spodem nowa "philipsa, roznica spora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihoo Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Rozumiem, że to jest lampa sufitowa tak? Jak ją się montuje do sufitu? Pytam bo nie widzę nigdzie w necie, a na zdjęciach reklamowych wisi oczywiście dość płasko pod sufitem :). Mam ją w koszyku na GB z kodem i musze się zdecydować w ciągu 1-2 dni max. Ogólnie polecacie jako główną lampę do 20 m2 pokoju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted June 18, 2017 Author Share Posted June 18, 2017 (edited) Będę w domu wieczorem to sprawdzę. Dodatkowo Kupon: PhilipsGift obniża na 79,99 USD + Priority Line za 9,91 USD https://goo.gl/mWcwfg Edit: korki na A2 - jutro sprawdzę Edited June 18, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicts Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 20M2 oświetlisz spokojnie "starą" Yeelight, ma 2000 lumenów ( tyle co 2 porządne żaróki energooszczędne 20W). Ta Philipsa widze ze jest mocniejsza - ma 3000L, poprzednią mocuje sie normalnie na 2 kołki rozporowe ( bazę), lampe wieszasz na zaczepach do bazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted June 19, 2017 Author Share Posted June 19, 2017 Kilka fotek - na szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted July 24, 2017 Author Share Posted July 24, 2017 Recka tu - http://miboy.pl/2017/07/23/xiaomi-philips-led-ceiling-lamp/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Witam. Wczoraj dotarła do mnie ta lampa. Podłączyłem ją, ale nie mogę w żaden sposób uruchomić sterowaniem lampy za pomocą smartfona i aplikacji Mi Home. Aplikacja widzi urządzenie, podłącza je do sieci WiFi. Lampa jest widoczna na liście urządzeń w aplikami Mi Home i to niestety tyle. Nie ma nigdzie opcji sterowania tą lampą Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 A w apce Yeelight też nie możesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Niestety nie. Dodaje mi tylko wirtualne urządzenie, które nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) Napiszę Wam jeszcze po kolei jak konfiguruje lampę w aplikacji MiHome. Po zainstalowaniu apki MiHome ze Sklepu Play wybieram serwer The U.S. (the U.S. serwer) ponieważ tylko na tym serwerze wykrywa lampę: Spoiler Następnie aplikacja wykrywa lampę, pyta o hasło do WiFi. Po jego wpisaniu następuje dodawanie / parowanie urządzenia: Spoiler Po kilkunastu sekundach lampa jest dodana / sparowana. Można też sobie dodać skrót, przez który powinno się dać wejść w ustawienia lampy, ale on nie działa: Spoiler Lampa pojawia się na liście w moich urządzeniach w aplikacji MiHome i to tyle. Jak w nią klikam to nic się nie dzieje. Jak przytrzymam dłużej to mam opcje zmiany nazwy, usunięcia, dodania skrótu który jak napisałem wyżej nie działa, itd.. itp... Spoiler Tak mam skonfigurowane ustawienia. Zmiana języka na angielski nic nie daje, zmiana serwera powoduje, że aplikacja wcale nie wykrywa lampy. W dalszym ciągu nie można sterować lampą za pomocą aplikacji MiHome: Spoiler I to by było na tyle. Dobrze że kupiłem od razu pilota (remote controller), dzięki niemu choć w tej sposób jestem w stanie sterować lampą. Czy ktoś kto ma lub miał odczynienia z tym urządzeniem mógłby mi pomóc? Z góry serdecznie dzięki. Edited August 19, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Udało mi się rozwiązać problem. Przy wyborze serwera należało wybrać ten pierwszy serwer (chińskie krzaki) Już wszystko działa. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Ha ha zapomniałem o to spytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Chyba zawsze trzeba brać Chiński serwer, nie wiem czy komuś coś działało na innym. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Odkurzacze jedynie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) Może ktoś będzie miał jeszcze podobny problem, to sobie tutaj doczyta co trzeba zrobić A zapytam jeszcze, czy można do sterowania lamą używać jednocześnie aplikacji MiHome i Yeelight ? Zainstalowałem tą drugą aplikację, ale tam mogę dodać tylko wirtualne urządzenie. Dodaje Yeelight LED Celing Light, ale nie da się sterować moją lampą. Na liście urządzeń nie mam do wyboru konkretnie mojej lampy. Edited August 19, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Philips to Philips a Yeelight to Yelight więc aplikacja raczej nie obsługuje skoro nie ma na liście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Dnia 24.07.2017 o 19:35, milenium17 napisał: Recka tu - http://miboy.pl/2017/07/23/xiaomi-philips-led-ceiling-lamp/ @Lector w recenzji do której link był na tym forum jest napisane, że lampa działa z aplikacją Yeelight. Skoro autor o tym pisze, to zapewne to sprawdził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited) Niestety nigdzie nie znalazłem info (oprócz tego artykułu) aby aplikacja Yeelight działała z tym "plafonem". Nawet na filmikach prezentujących artykuł w sklepach nie ma nic, tak samo w aplikacji nie mam tej lampy. Edited August 20, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Najlepiej jakby na ten temat wypowiedział się autor tego artykułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 (edited) W momencie pisania recenzji była dostępna w Yeelight. Teraz jej nie ma nawet jak się przełączy na China lub Singapur. Może coś zmienili i chcą rozdzielić Philips a Xiaomi. Żarówkę Philips też przez krotki czas miałem w Yeelight. Na tą chwilę używam tylko Mi Home bo wcześniej Yeelight była nie stabilna i miałem problemy z nią gdy była na pasku w telefonie. Odnośnie info na temat lampy np. z Gearbest. Przykład - mam teraz nowy zegarek Amazfit Huami BIP który wg wcześniejszych opisów miał się różnić tylko instrukcją - wersja China a International. Mam zrzuty ekranu gdzie były pytania i odpowiedzi że jest język EN i CN do wyboru. Teraz to info zniknęło a support twierdzi że od razu informowali że China to China.....walczę z nimi Przykład 2 - szczoteczka Soocas - info na stronie że jest możliwość jej połączenia w Mi Home oraz w odrębnej aplikacji w EN. W instrukcji jest link ale nie prowadzi do niej. GP tez jej nie znajduje. Trzeba było poszukać "inaczej" Przykład 3 - nowy smart switch - na początku brak współpracy z Mi home - teraz nagle działa. Opisy są różne i się zmieniają tak jak aplikacje. W tym wypadku tak się stało. Edited August 20, 2017 by milenium17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Witam. Testował ktoś z Was, czy najnowsza wersja aplikacji Yeelight działa z tą lampą?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabkak Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Witam. Stałem się posiadaczem tej lampy i przez 2 działała poprawnie. Ale wczoraj przestała świecić. W aplikacji jest widoczna i wyświetla poprawnie status online lub offline (bez zasilania), ale nie zapala się ani lampa ani tryb "midnight". Usuniecie i ponowne dodanie lampy nic nie daje (pamięta ustawienia). Jedna opcja która nie działa (nie chce się pokazać) to wybór ustawień świecenia za pomocą włącznika sieciowego. Wcześniej też był z tym problem ale lampa ustawiła się tylko na tryb "midnight". Ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Naciśnij 5x szybko włącznik na ścianie. To spowoduje hard reset lampy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabkak Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Resetem przez włącznik też próbowałem, chyba że musi być szybciej, bo robiłem to z częstotliwością ok 1s na cykl wyłącz/włącz, czyli 5 cyklów ok 5s. Spróbuję jeszcze raz szybciej jak będę w domu. Martwi mnie to, że nie mogę wyświetlić właśnie w aplikacji ustawień Wall Switch - i czy te ustawienia są gdzieś trzymane na serwerze, czy tylko na urządzeniu (lampie) bo aplikację już kilkakrotnie przeinstalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 (edited) Trzeba 5x w ciągu 3 sek. Edit:@gabkak dzisiaj jedna z moich lamp odmówiła posłuszeństwa. Jest dokładnie taki sam problem jak u Ciebie. Czy udało Ci się przywrócić lampę do życia ?? Edited February 2, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 (edited) do usunięcia Edited February 2, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Dnia 23.01.2018 o 21:27, gabkak napisał: Witam. Stałem się posiadaczem tej lampy i przez 2 działała poprawnie. Ale wczoraj przestała świecić. W aplikacji jest widoczna i wyświetla poprawnie status online lub offline (bez zasilania), ale nie zapala się ani lampa ani tryb "midnight". Usuniecie i ponowne dodanie lampy nic nie daje (pamięta ustawienia). Jedna opcja która nie działa (nie chce się pokazać) to wybór ustawień świecenia za pomocą włącznika sieciowego. Wcześniej też był z tym problem ale lampa ustawiła się tylko na tryb "midnight". Ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Witam, czy komuś udało się przywrócić do życia uszkodzą lampę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts