Kania Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Hej, Jak włączyć GPS przy wyłączonym przesyle danych. Chodzi o kwestie roamingowe - potrzebny mi włączony GPS, ale tak, żeby nie zżerał mi kasy za transfer danych. Nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji, a jak tworzę wyjątki w roamingu to GPS i tak nie chce działać :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej2002 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Wejdź w GPS przytrzymując skrót w belce powiadomień itd i tam są 3 tryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kania Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 To wiem i mam ustawione. Ale jeśli ustawiam to i blokuje transfer danych w roamingu (poza wyjątkami) to przestaje mi pokazywać lokalizację na mapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Użyj map które nie potrzebują polaczenia z internetem. Np automapa. Albo w mapach Google ściągnij obszary offline. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Dnia 5/13/2017 o 23:32, Kania napisał: To wiem i mam ustawione. Ale jeśli ustawiam to i blokuje transfer danych w roamingu (poza wyjątkami) to przestaje mi pokazywać lokalizację na mapie. Bez dostępu do neta fix może łapać dużo wolniej. Poczekaj minutę-dwie. Jak złapie pierwszego fixa, to kolejne powinny już być szybkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kania Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Dzięki za wskazówki - częściowo podziałały Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts