lcf666 Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Witam ... może i jestem debilem (nie sądziłem) redmi 4a wprowadziłem hasło ochrony prywatności (wzór) - znam go i działa.Problem że nie mam pojęcia jak je zlikwidować. Polecenie użyj konta xiaomi by je zresetować jest całkiem logiczne tylko przez 2 dni nie znalazłem tam takiej możliwości. Jeśli już było to przepraszam ale szukam od tygodnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 9 minut temu, lcf666 napisał: Witam ... może i jestem debilem (nie sądziłem) Problem że nie mam pojęcia jak je zlikwidować. Niekoniecznie, ale to akurat proste, wejdź w ustawienia, Ekran blokady i odcisk.... Ustaw ekran blokady, i Wyłącz blokadę, albo Zmień ekran blokady i zrób to co chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcf666 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Nie mam opcji odcisk .. ale to może nie isotne. nie chodzi o blokadę ekranu bo to mam ok musz za kady razem rysować jeb... wzorek eby zadwonić czy przeczytać smsa. ale właczyłem blokadę ekranu wzorkiem i ją wyłączyłem ale tonie wpłyneło na blokadę na połączeniach sms galeri i czymś tam jeszcze ;// Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 5 minut temu, lcf666 napisał: Nie mam opcji odcisk .. ale tonie wpłyneło na blokadę na połączeniach sms galeri i czymś tam jeszcze ;// Dziwne, ale musiałeś włączyć hasło ochrony prywatności w Ustawienia, Ekran blokady i odcisku palca. Wejdź w ustawienia, Zarządzanie odciskami palca i tam wyłącz Hasło prywatności. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcf666 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Ja pie... jaki banał.... zacząłem szukać gdzie indziej niż ekran blokady i hasła (u mnie tak to jest), ale zaczałem szukać tego odcisku.. nie znalazłem... ale znalazłem blokowanie aplikacji... tam narysowałem ten pojeb.. wzorek i wyłączłem blokady na aplikacjach w sumie za***iście pomogłeś wielkie dzięki Może mam jakiegoś innego poje.. androida Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcf666 Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 co nie zmieniło faktu że ta blokada nadal jest !!! tyle że już nie jest tak uciążliwa ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 @FromWP ale jak może być odcisk skoro Redmi 4A nie ma czytnika linii papilarnych? Dla potwierdzenia - wrzucam filmik z ustawień. https://www.youtube.com/watch?v=UWriWcTLQQI Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 No nie ma, ale ustawienie ekranu blokady pinem, czy wzorem jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 No jest, ale to nie zmienia faktu że usunięcie blokady prywatności jest bez factory resetu niemożliwe (a przynajmniej z takim przypadkiem się nie spotkałem żeby się dało, na forum tak samo - albo find device z poziomu konta Xiaomi/Google). Usunięcie ekranu blokady bowiem nie usuwa blokady prywatności, a nie ma możliwości jej wyłączenia w ustawieniach ochrony prywatności, co sprawdziłem przed chwilą Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 2 godziny temu, Orjon napisał: Usunięcie ekranu blokady bowiem nie usuwa blokady prywatności, a nie ma możliwości jej wyłączenia w ustawieniach ochrony prywatności, co sprawdziłem przed chwilą Masz rację, nie ma możliwości wyłączenia, nigdy nie próbowałem tego wyłączyć bo używam. Można tylko zmienić hasło. Można po prostu niczego nie dodawać do prywatnego obszaru, samo tam nic nie wskoczy, trzeba ręcznie ukryć. Ale kolegę lcf666 naprowadziło gdzie ma szukać rozwiązania, bo on sobie zablokował dostęp do aplikacji (pomimo tego że ustawienie tego jest w zupełnie innym miejscu). 15 godzin temu, lcf666 napisał: co nie zmieniło faktu że ta blokada nadal jest !!! tyle że już nie jest tak uciążliwa ;/ Chyba nie jest w żaden sposób uciążliwa, dopóki sam czegoś do tego prywatnego obszaru nie przeniesiesz. Raz ustawionego hasła blokady prywatności nie można wyłączyć, co najwyżej zmienić to hasło na inne. W sumie jakby się dało to i tak przy pierwszej próbie ukrycia czegokolwiek zaproponowało by ustawienie hasła. Miałeś inny problem (zablokowałeś sobie dostęp daplikacji), ale go rozwiązałeś. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3mn3y Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Witajcie Dostałem dzisiaj Redmi 4A z polskiej dystrybucji. problem w tym, że jest zablokowany wzorem, który jego użytkownik zapomniał. Chciałbym go zresetować, ale natrafiam tu na problemy: Recovery Mode chce abym skorzystał z Mi Suite, a te telefonu nie widzi, Fastbootem dałoby się zrobić erase, ale bootloader zablokowany, Do MiFlash nie doszedłem, bo nie wiem jakie i skąd wziąć na niego oprogramowanie. Czy jest szansa, że wiecie jak obejść problem z PC Suite? Chyba tak byłoby najłatwiej, aby zrobić reset? Telefon ma gwarancję i właściciele nie chcieli by jej stracić, a więc wolałbym nie odblokowywać bootloadera, ani nie wgrywać wersji innej niż ta dostępna na urządzeniach w naszym kraju. PS. Nie wiem co to dokładnie za model, ile ma pamięci. Jedynie, że jest to 4A, że wchodzi w tryb Recovery, Fatsboot, Download, uruchamia się blokada ekranu oraz, że menu pod Power+Vol+ jest po chińsku (o ile coś to zmienia). Nie wiem też co to za dystrybucja - sklep, czy operator. Z góry dzięki za pomoc. Liczyłem, że to będzie proste - Power+Vil+ -> recovery -> Wipe i już,a tut takie kłopoty... Jednak wolę Motorole, ZUKi i Xperie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Przede wszystkim - angielski mipcsuite nie działa, musisz korzystać z chińskiego http://zhushou.xiaomi.com W recovery wybierasz opcję Connect to MiAsisstant (jeśli masz już tel z kabelkiem to nie musisz). Pojawi ci się po instalacji jak podepniesz tel menu z 4 opcjami po chińsku. Od góry są to: Aktualizacja online, Aktualizacja z pliku, Wyczyść dane i Reboot. Wybierasz opcję trzecią i tel odpali się ponownie już czysty. PS. Odblokowanie BL i wgranie MIUIPolska nie powoduje utraty gwarancji w oficjalnej dystrybucji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3mn3y Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Dzięki. Jednak wykrył urządzenie w normalnym trybie, ale niestety wersja MIUI jest "zbyt stara"... 1 minutę temu, Orjon napisał: PS. Odblokowanie BL i wgranie MIUIPolska nie powoduje utraty gwarancji w oficjalnej dystrybucji A z tym to już się gubię. Co producent to jest inaczej. Dlatego uznałem, że tego nie warto ruszać , a przynajmniej z moją średnią wiedzą o Xiaomi (bo MIUI akurat znam). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Na angielskim tak będzie. Angielski nie działa z telefonami o andku 6 i wyżej, czyli z wszystkimi nowymi urządzeniami, tylko więc chiński wchodzi w grę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3mn3y Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) Jest gdzieś wytłumaczone jak korzystać z chińskiego Suite? Na fonie dalej jest rysunek telefonu z kabelkiem, a chińskiego nie znam aż tak... Jedynie tyle co poinformował mnie o możliwości zaktualizowania do 8.5.50 MCCMIED... Dobra mam - 3 opcja, a potem czerwony napis Pasek przeszedł, teraz się włącza... Edited January 2, 2018 by ch3mn3y 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3mn3y Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) Myszyn komplit! Dzięki za pomoc @Orjon Coż, patrząc nawet na własne zakupy, to chyba czas nauczyć się chińskiego Edited January 2, 2018 by ch3mn3y 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts