DyndaS Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Antyhaker napisał: Mam ten pokrowiec. Wygląda bardzo dobrze i chroni wystarczająco, aczkolwiek faktycznie mocno pogrubia Jesteś w stanie zapodać jakieś foto z oraz bez aby to zobrazować? w sumie wystarczy zrobić foto telefonu i etui obok Fakt faktem ja sam używam oryginalnego twardego etui samsunga na galaxy S3 i ten też jest gruby, więc może nie będzie mi to tak przeszkadzać. Edited November 30, 2017 by DyndaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Jesteś w stanie zapodać jakieś foto z oraz bez aby to zobrazować? w sumie wystarczy zrobić foto telefonu i etui obok Fakt faktem ja sam używam oryginalnego twardego etui samsunga na galaxy S3 i ten też jest gruby, więc może nie będzie mi to tak przeszkadzać.Nie mam drugiego urządzenia pod ręką, wybacz xdWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajlif Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Dnia 28.11.2017 o 19:43, DyndaS napisał: No to jakie etui polecacie do RN4 Global / RN4X? Znalazłem coś takiego tanio + dodają szkło na ekran, ale nie jestem pewien czy to coś warte. Niby krawędź nachodzi ponad ekran co jest fajne jak telefon upadnie ekranem do dołu na płaską powierzchnię. http://allegro.pl/etui-zik-pancerne-xiaomi-redmi-note-4-4x-szklo-i7000639277.html#thumb/5 Podoba mi się to etui. Obawiam się trochę o dopasowanie, ponieważ RN4 i RN4x różnią się usytuowaniem portu podczerwieni - a to skutkuje (przynajmniej powinno) układem wycięć w etui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Witam. Przez ostatnie kilka lat i trzy ostatnie telefony używam etui z klapką. Po pierwsze klapka dobrze chroni ekran lepiej niż jakakolwiek folia , (której nie używam wcale) . Po drugie wygodniej jest obsługiwać telefon jedna ręką.Ostatnio kupiłem takie cudo z półprzezroczystym ekranem. https://pl.aliexpress.com/item/LOVECOM-Clear-View-Mirror-Screen-Flip-Wallet-Case-For-Xiaomi-5-5S-Mi5-Redmi-Note-3/32823513639.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ygQxyu Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Czy Was też MSVII przebarwienia się? Mam kolor Gold. Postaram się to jutro wrzucić na zdjęciu ale ciężko to będzie uchwycić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 11 godzin temu, przemonk25 napisał: Czy Was też MSVII przebarwienia się? Mam kolor Gold. Postaram się to jutro wrzucić na zdjęciu ale ciężko to będzie uchwycić. @przemonk25, u mnie jest OK. Tyle, że ja mam czarny mat, niby ta tekstura miała się ścierać z czasem, ale nic takiego nie zauważyłem. Teraz i tak używam Cafele i mimo, że MSVII jest bardzo dobrym etui, raczej do niego nie wrócę, jeżeli chodzi o ergonomię i estetykę Cafele jest lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Pełna zgoda z Cafele. Naprawdę świetne etui. Zastanawiam sie tylko nad wycięciem dziurki na power. Mimo, że używam skrótów to dobrze by było jakby ten power lepiej się wciskał. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Wrzućcie zdjęcie tego Cafele w wolnym czasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Wydaje mi się, że wrzucałem. Weź przegladnij ten wątek. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Ok, widzę. A na dole na głosniki dobrze wycięte? Piszesz ze wystaje ponad ekran. A jak leży w ręce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Leży świetnie. Wystaje delikatnie ponad ekran. Wycięcie na głośniki bardzo dobre. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Dobra to poszukam i zamówię z aliexpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Dnia 22.11.2017 o 15:07, przemonk25 napisał: Mam od 2 dni MSVII. Kolor złoty. Wygląda naprawdę fajnie. Nie pogubia telefonu. Pewnie leży w ręce. Mogę śmiało polecić. Mam to etui wraz ze szkłem 3mk flexible Glass i myślę że to fajna ochrona Masz dobrze wycięte to " szkło"? U mnie z lewej strony brakuje kawałka na powierzchnię wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Takie jest to szkło. Inaczej by odstawało Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 8 godzin temu, przemonk25 napisał: Takie jest to szkło. Inaczej by odstawało no szkoda ale lepsze to niz nic... ARC jest na całosc ale pytanie czy chroni lepiej... ma ktoś link do tego casea MSVII najlepiej z chin ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) ARC to chyba folia a folia raczej nie uchroni przed upadkiem. Co do MSVII to nie kupuj złotego koloru. Koledzy wyżej polecają Cafele więc się nad nim zastanów tez Edited December 7, 2017 by przemonk25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Dlaczego nie złoty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Ja tam kupię to, bo fajnie wygląda, a kosztuje grosze. No i do tego jest jeszcze szkło, które na początek starczy, a później się zobaczy. Pewnie skuszę się na to cafele bezpośrednio od majfrendów. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4x-etui-pancerne-karbon-szklo-i6940043667.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Czym dokładnie różni się cafele od MSVII? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Jest delikatnie cieńsze. Nie jest twarde tylko taki sztywniejszy silikon. Nie ma wycięcia na przyciski jak MSVII, ale są one zakryte. Ja na przemian używam Cafele z MSVII. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Dlatego nie złoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 9 godzin temu, jaqjordan napisał: Jest delikatnie cieńsze. Nie jest twarde tylko taki sztywniejszy silikon. Nie ma wycięcia na przyciski jak MSVII, ale są one zakryte. Ja na przemian używam Cafele z MSVII. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Kupiłeś u jakiegoś konkretnego chińczyka??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Czy ja wiem czy konkretny. Jakiś tam pierwszy z brzegu. Później Ci podeślę linka.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 A co miałeś na myśli pisząc że nie ma wycięcia na przyciski boczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Cafele ma maskowane przyciski, czyli silikon obejmuje całą bryłę telefonu z zaznaczonymi przyciskami, oczywiście oprócz ekranu w MSVII jest wycięcie na przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Macie jakiś sposób na to żeby klapka w nillkin sparkle domykała się? Przydałby się jakiś zatrzask magnetyczny ale niestety producent go nie zrobił Tymczasowo na prawej krawędzi etui przykleiłem wąski pasek cienkiej taśmy klejącej dwustronnej, lepsze to niż nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Przyszedł mi czarny RN4 4/64 Global z ibuygou i 100% 4X sądząc po tym temacie. Myślałem aby na szybkiego kupić jakieś fajne etui i coś co mi szybę chociaż na początek osłoni, lecz mam pewne wątpliwości. Niby tytuł aukcji mówi 4X, a obrazki w sumie co innego i jestem zmieszany. http://allegro.pl/show_item.php?item=6940043667&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 57 minut temu, DyndaS napisał: Przyszedł mi czarny RN4 4/64 Global z ibuygou i 100% 4X sądząc po tym temacie. Myślałem aby na szybkiego kupić jakieś fajne etui i coś co mi szybę chociaż na początek osłoni, lecz mam pewne wątpliwości. Niby tytuł aukcji mówi 4X, a obrazki w sumie co innego i jestem zmieszany. http://allegro.pl/show_item.php?item=6940043667&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Ja własnie go na szybko zamówiłem i nawet nie spojrzałem na zdjęcia,sugerowałem się nazwą.Teraz czekam na przesyłkę.Szczerze to też mam mieszane uczucia.Co prawda jest informacja że jest do modelu Redmi Note 4x/Note 4. Jak go dostanę to dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Napisałem do sprzedawcy wraz z owym zdjęciem i zobaczymy co mi powie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Ja mam już po ptakach.Ty możesz się jeszcze wstrzymac Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 (edited) 3 godziny temu, widmo1980 napisał: Ja mam już po ptakach.Ty możesz się jeszcze wstrzymac Tak przy okazji to co trafiłeś za graty w swoim RN4X? Ja Samsung, FPC, ale chociaż ten lcd lepszy Edit. Sprzedawca własnie mi odpisał, ze pasuje do jednego i drugiego, ale w sumie mimo wszystko jednak nie jestem tak w 100% pewien Jak dostaniesz to daj mi znać jak to wygląda. Edited December 11, 2017 by DyndaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Każdy z allegro tak pisze, a potem jest problem z czujnikami na górze. Ale ochronić ochroni, bo telefon w nie wejdzie. Niestety, pod tym kątem lepiej zamawiać w Chinach, przynajmniej wiedzą co sprzedają, a jak się pomylą to można zwrotu części kasy zarządać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Przyszło mi owe etui: LINK No i ile po galaxy s3 RN4 to cegłofon, to teraz zrobiła się prawdziwa cegła Ogólnie jak na niedrogie etui bardzo spoko. Chroni też ekran. Co polecacie z takich, które wystają lekko ponad ekran, a nie są takie grube? Cena tak do ~60 zł. Coś lepszego niż cafele jest? Na galaxy s3 miałem oryginalne etui samsungowe twarde i bardzo fajnie się spisywało i przetrwało te czas bez oznak zużycia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rostii Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) http://allegro.pl/nillkin-etui-futeral-xiaomi-redmi-note-4x-folia-i6800113970.html mam czerwone i czarne bardzo fajnie się sprawdza nie pogrubia strasznie telefonu i wystaje delikatnie poza ekran Edited December 14, 2017 by Rostii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Ciekawe. Warto wziąć pod uwagę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts