sp4ubw Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) Modyfikacje pliku "mido.xml pozwalają włączyć ukryte opcje aparatu. W przypadku Note 4X można dodać robienie zdjęć bez odblokowywania ekrany przyciskiem VOL-, pełny tryb ręczny zdjęć. Można to robić ręcznie przestawiając wartości z false na true w pliku ale znalazłem na XDA gotowy skrypt, który robi backup oryginalnego i wstawia zmodyfikowany w to miejsce. Można dzięki temu przywrócić oryginalny, jeśli ktoś będzie miał taki kaprys. Pliki należy wrzucić przez TWRP. Edited July 26, 2018 by sp4ubw 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 (edited) Nowsza wersja, zmiany: Edited July 26, 2018 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Czy te tryby dużo dają czy są bardziej takie udawane na pokaz aby były?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 Dają dokładnie tyle ile dają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 @sp4ubwDobrze powiedziane @Dragonfail Jest po prostu pełny manual w zakresie w jakim działą telefon. 1. Pełna kontrola temperatury barw, jeśli nie predefiniowane to można manualnie ustawić barwę w zakresie 2k do 8k. 2. Ostrość od makro do nieskończoności. W pełni manualna, telefon nie próbuje już absolutnie sam z siebie łapać ostrości. 3. Czas espozycji od 1/1k sekundy do 1/2 sekundy. 4. ISO od 100 do 3200 Wszystko działa i widać różnice. Do tego dochodzi HDR w filmach, ale pogoda nie rozpieszczała dzisiaj to wiele nie widzę w tym, za to 4K nagrywa apka aparatu, to już nie trzeba doinstalowywać aparatu google, żeby filmy jakoś wyglądały. Różne ustawienia HDR w zdjęciach wydają mi się bajerem, ale widać jakieś małe różnice po nich. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Ok. Instaluje.. dam znać za jakiś czas czy się opłacaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 I jak? Opłaca się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 @szybkias Złota łopata trochę. Sam ma zainstalowany wydaje mi sie, ze napewno nie dziala gorzej a dodaje kilka opcji ;P chyba warto sprawdzic samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 HDR w wersji Pro fajnie tutaj działa. A przynajmniej działał w lecie, bo jakoś ostatnio nie robię za wiele zdjęć. Poza tym bajer co najwyżej z ustawieniami manualnymi. Telefon dobrze sobie z tym radzi, także sztuka dla sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Ok, to spróbuję zainstalować. Pobrałem adb i teraz twrp. Otwieram wiersz poleceń i jakie komendy wpisać by twrp zainstalować na telefonie? Wiem że później trzeba wrzucić plik z apka przez komputer na telefonie i wejść w twrp (trzeba wcisnąć volume UP i power) i zainstalować ta apke. Ale tak jam napisałem nwm jakie komendy wpisać by to twrp zainstalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 http://en.miui.com/thread-599970-1-1.html próbował ktoś na tym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 47 minut temu, szybkias napisał: Ok, to spróbuję zainstalować. Pobrałem adb i teraz twrp. Otwieram wiersz poleceń i jakie komendy wpisać by twrp zainstalować na telefonie? Wiem że później trzeba wrzucić plik z apka przez komputer na telefonie i wejść w twrp (trzeba wcisnąć volume UP i power) i zainstalować ta apke. Ale tak jam napisałem nwm jakie komendy wpisać by to twrp zainstalować Poszukaj na forum masz w odpowiednich działach odpowiednie poradniki. Pisane to było tyle razy, że nikt Ci teraz tego krok po kroku nie napisze. Jak zrozumiesz to i się nauczysz to potem nie będziesz się pytał drugi raz. Na nowym globalu (jeszcze nie mam i nie testowałem, pytam z ciekawości), wrzucać wersję pod MIUI9 czy można MIUI8 ? Nie wiem prawdę mówiąc, czy czymś się różniły te dwie wersje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 6 minut temu, GoldSnickers napisał: Poszukaj na forum masz w odpowiednich działach odpowiednie poradniki. Pisane to było tyle razy, że nikt Ci teraz tego krok po kroku nie napisze. Jak zrozumiesz to i się nauczysz to potem nie będziesz się pytał drugi raz. jakbym nie szukał i nie próbowął to bym nie pytał. Poradniki o twrp głównie dotyczą tego jak wgrać miuipolska. Raz już robiłem wg poradnika i ucegliłem telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybkias Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Te 2 komendy wystarcza? fastboot flash recovery (twrp-name).img fastboot boot (twrp-name).img Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 @przemonk25 Wg. tego poradnika ucegliłeś telefon ? Kilka tematów dalej niż Twój. Tylko SU się zmienia dla nowszego globala już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Nie, robiłem wg innego i 2 razy po zainstalowaniu tego i kliknięciu w nim reeboot system widział na logo mi i trzeba było robić miflashem i tracić wszystkie dane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Ten na forum jest od dosyć dawna. Ja z niego korzystam za każdym razem po aktualizacji bo zapominam jak to było i się upewniam na wszelki wypadek i nie miałem żadnych problemów. Zresztą w wątku można też poczytać o tym, że wszystko gra tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HWKZMC Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 GoldSnickers rozumiem, że po każdej aktualizacji oprogramowanie przez TWRP należy wgrywać mod od nowa, dobrze myślę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Nie aktualizuje przez twrp, ale na 99% tak. Jak aktualizuje normalnie to za każdym razem muszę od nowa wgrywać twrp, potem roota i ten mod.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
HWKZMC Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Rozumiem. Ja robię zawsze tak, że pobieram rom na pamięć wewnętrzną, później przez twrp instaluje aktualizację i Magiska. W tej metodzie odpada konieczność instalowania za każdym razem twrp od nowa. Sprawdzę w piątek jak będzie aktualizacja czy mi wywali mod, jak tak to z pamięci wrzucę od nowa przez twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ja dzisiaj wrzuciłem mod pod miui9 i działa wszystko jak powinno. Nie próbowałem tego że stabilnej wersji bo to jest z dev. Ja wrzucam paczkę su, muszę poczytać sobie o magisku czy opłaca mi się z tym bawić w ogóle.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Po każdej aktualizacji w TWRP czy przez OTA wszystkie mody oraz root znikają. Zawsze po instalacji softu instaluję magiska, mod aparatu oraz mod zegara ( nie jest potrzebny restart po instalacji softu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Dnia 11.11.2017 o 14:29, Heisenberg napisał: mod zegara Jaki mod wrzucasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Jaki mod wrzucasz?Tutaj masz. Musisz się zalogowaćhttp://forum.mi-globe.com/general-development-f34/mod-miui-v8-center-clock-mod-t67.html?sid=9e35e91871be2c544c02aa5faea72332Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 (edited) A taki mod. Myślałem, że może coś odblokowującego zmianę motywu zegarka w dziewiątce, bo po każdym wgraniu nowego motywu, muszę wrzucać ręcznie przez Solid Explorera swój ulubiony zegarek na pulpit. Na tej stronie jest fajny mod zegarka i z pogodą w formie grafik na belce powiadomień, tylko szkoda, że nie działa u mnie. Edited December 9, 2017 by mgcompany Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik2 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 A taki mod. Myślałem, że może coś odblokowującego zmianę motywu zegarka w dziewiątce, bo po każdym wgraniu nowego motywu, muszę wrzucać ręcznie przez Solid Explorera swój ulubiony zegarek na pulpit. Na tej stronie jest fajny mod zegarka i z pogodą w formie grafik na belce powiadomień, tylko szkoda, że nie działa u mnie.U mnie też nie działa. Wgrałem i żadnej zmiany nie widzę Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Miałem do tej pory miui wersja 9 po zaktualizowaniu do 10 w aparacie zniknęło parę opcji np nie moge nagrywać filmów w 4k tylko jest teraz albo fullhd 60 klatek albo 30 klatek. Coś można w tej kwestii poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts